המסעדות הכשרות הטובות בארץ
לגזור ולשמור: בתי האוכל הכשרים הטובים בארץ - פיצריות, מסעדות דגים, המבורגריות, מסעדות איטלקיות וגם ברים ופוד טרקס
צפו: בייקון טלה כשר במסעדת "קרייב" בירושלים
בשנים האחרונות חל כאן מהפך בכל מה שקשור למסעדות ולבתי הקפה כשרים. קודם כל, נוספו קטגוריות חדשות כמו חמארה, המבורגריה, מזללה ובר אוכל. לפעמים נדמה לנו שנפתחות כאן יותר מסעדות כשרות מכאלה שלא כשרות. שנית, שמנו לב גם לתופעה מעניינת נוספת: מסעדות לא כשרות הופכות לכשרות, וגם להפך - מסעדות שהיו כשרות בוחרות לוותר על הכשרות ולפנות גם לקהל של שישי-שבת. הדוגמה הכי קיצונית היא מסעדת "פדרו" באילת, שהפכה מלא כשרה לכשרה - ובחזרה, תוך חצי שנה בלבד.
כתבות נוספות שיכולות לעניין אותך:
שגב משנה קונספט: ממסעדה כשרה למסעדה לא כשרה
מה הסוד של הלחמעג'ון?אבל כיום יש לא מעט מסעדות כשרות טובות, וגם לא מעט מסעדות שף כשרות ושוות, וגם כמה מסעדות יוקרה עם מטבח כשר. בייקון טלה שנכנס חזק לתמונה שינה את תמונת המצב במזללות ובהמבורגריות כשרות, כי הוא הביא את החלופה הכשרה לבייקון אמיתי, ושדרג פלאים את הכריכים ואת ההמבורגרים, וכך גם גבינה טבעונית שמאפשרת לייצר מנות מושחתות וכשרות.
חוץ מכל זה גם נוספו לנוף הקולינרי מסעדות כשרות במקומות לא צפויים, כמו בעכו, וגם לא מעט ברי אוכל שעובדים עם תעודה אירוח ביתי, וגם פוד טראקס שמציעים אוכל כשר. כל זה מייצר תמונה של שינוי, אותה מחזק מתחם מסעדות חדש בשם "שופ טיים" שנפתח בימים אלה בפתח תקווה ובו עתידות לפעול מסעדות כשרות בלבד, ביניהן המסעדה הכשרה הראשונה של "בני הדייג" ומסעדה כשרה נוספת של השף משה שגב.
ריכזנו כאן את המקומות הנבחרים בכל אחת מהקטגוריות, ויצרנו רשימה של בתי האוכל הכשרים הטובים ביותר בארץ.
מסעדות שף
השף שתרם רבות למהלך המעבר לכשרות הוא השף מאיר אדוני, שפתח במקביל למסעדות הלא כשרות שלו גם מסעדות כשרות - "לומינה" ו"בלו סקי". ברייקינג ניוז: בקרוב יפתח אדוני מסעדה כשרה נוספת, והפעם בירושלים.
גם השף ויקטור גלוגר פתח את "קלואליס" הכשרה (שבינתיים הספיק לצאת מהשותפות בה). גם השף משה שגב עושה חייל בעולמות הכשרים. הוא פתח מסעדה עם תעודה בנתניה ובבאר שבע, אבל האחרונה ויתרה על התעודה ומאז סוף 2018 פועלת כלא כשרה. גם לאייל שני יש מסעדה כשרה - "מלכה", וכך גם לשף יורם ניצן - מסעדת "נומי" הממוקמת במלון דייויד אינטרקונטיננטל.
יש לנו בארץ גם מסעדת שף כשרה שזכתה בקיץ האחרון בתואר היוקרתי The 2019 World Luxury Spa and Restaurant Awards. - מסעדת "הרברט סמואל" במלון ריץ׳ קרלטון הרצליה, בה השף מור כהן מגיש תפריט עונתי ויצירתי. כדאי גם להזכיר את "רוטס" הכשרה בעכו שבה השף אורי ארנולד מציע את האפשרות לתבול קובה בשרי בלאבנה (לא חלבית) ואת "ז׳קו סטריט" הירושלמית שבה השף זכאי חוג׳ה מציע פרשנות מודרנית וכשרה למטבח ירושלמי.
מסעדות בשר
בירושלים נפתחה בתחילת השנה מסעדה כשרה חדשה בשם "02" ובנהריה סוגו שפעלה במשך 13 שנים הפכה את פניה והפכה השנה למסעדת בשר כשרה.
כשרות נוספות שכדאי להכיר הן "גיליס" ברמת הגולן, "מיתוס" בתל אביב, "טנדוקה" הותיקה ביקנעם המושבה ושתי מסעדות "ראנץ׳ האוס" של רשת ישרוטל, אחת במלון רויאל ביץ באילת והשני במלון ישרוטל ים המלח.
מסעדות דגים
מסעדות דגים כשרות ומוערכות הן "פסקדו" באשדוד הנחשבת לחוד החנית של מסעדות דגים כשרות בארץ, ו"דקא" הנחשבת לאחת ממסעדות העלית בתל אביב. מסעדת דגים כשרה באזור המרכז היא "על המים", מסעדה ותיקה מאוד שגם עשתה "סיבוב" ואחרי 30 שנה הוציאה את פירות הים מהתפריט והפכה לכשרה.
יש באשדוד מסעדת דגים כשרה נוספת, והיא צעירה ושונה מאוד בנוף. מדובר על מסעדת "חצר אחורית" שבה מתן אתיאס והשף עומרי לוי מגישים מטבח ים תיכוני המבוסס על דגים טריים.
מסעדות חלביות
יש לא מעט מסעדות חלביות כשרות בארץ ורובן זולגות למטבח האיטלקי ומציעות הרבה פסטות וקצת דגים. "דרך הגפן" שבמושב בית זית היא מסעדה חלבית כשרה שונה. אמנם יש בה פסטות אבל חוץ מזה יש שם גם תפריט ענקי ומנות גדולות ממש.
כך גם "קפה מיכל" במודיעין, שאומנם נקראת "קפה" אבל אין שם שום דבר שמזכיר בית קפה בתפריט. מסעדת "נינה ביאנכה" שנפתחה בסוף 2018 במתחם ביל"ו, לוקחת את המטבח החלבי הכשר למקום חדש, ומשלבת בין המושגים ביסטרו ומטבח ים תיכוני. גם "בלקן" בתל אביב, שעל התפריט שלה חתום השף אייל לביא, לוקחת את הסועדים לטעמי הבלקן.
מסעדות איטלקיות
אם אתם מחפשים אוכל איטלקי כשר וטוב, תתכוננו להרבה רשתות. "לוצ׳נה" הותיקה של השף אבירם דותן מונה היום שלושה סניפים (בירושלים, מודיעין ואשדוד), ו"ג׳ויה" של המסעדן איציק אנקונינה, שפתחה לא מזמן סניף בראש פינה, צפויה לפתוח שלושה סניפים נוספים במהלך 2020.
גם לרשת "רפאלו" החיפאית יש סניף אחד כשר ולרשת "Vivino" יש סניפים כשרים בבאר שבע ובפתח תקווה. אם חיפשתם מסעדה איטלקית כשרה שאינה רשת, מסעדת "אנה" בירושלים היא אחת כזו.
בתל אביב פועלת כבר למעלה מ-15 שנה מסעדת "לה לזניה", המציעה תפריט ללא גלוטן. באשדוד נפתחה השנה "Bada boom", מסעדה צעירה ותוססת שבה מוגש מטבח איטלקי חלבי כשר עם מנות דגים נהדרות. למרות האוכל והתפאורה, הוויב במקום סופר ישראלי ובמטבח הפתוח ניצב טאבון ענק שהגיע מאיטליה.
מסעדות אסייתיות
שלושת המסעדות היפניות הכשרות והנחשבות ביותר בארץ הן "יאקימונו" במלון הילטון בתל אביב, "ניני האצ'י" ברחוב בן יהודה בתל אביב ו"מינאטו" בהרצליה.
בתל אביב פועלת גם "ק-פה האנוי" שמגישה מטבח ויטנאמי וגם "טאטאמי" החיפאית שפתחה בתל אביב שלוחה חדשה לפני כמה חודשים, ובה התפריט מחבר בין סושי למנות מכל מזרח אסיה.
יש מספר אסייתיות נוספות שבדומה ל"טאטאמי" מציעות שילוב של מטבחי מזרח אסיה וגם סושי - כאלה הן "Yume" של האחים גיל ורועי ברדה בבנימינה, "קיושי" בצומת גבעת ברנר, "סושימוטו" בשדרות ו"סושי האוס" בדימונה. יש גם רשתות אסייתיות כשרות בפריסה ארצית - "נגיסה" ו"ריבר".
פיצה
פיצה כשרה טובה היא ללא ספק "Al Taglio" בטבריה, שם האחים יוני וחן אברהם מכינים בצק נפלא בהתפחה ארוכה במיוחד, והתוצאה של ההשקעה ניכרת בכל ביס. הפיצריה הזו הפכה לכשרה ממש לא מזמן, והפיצות בה נמכרות לפי משקל. הבצק של הפיצה בעל קראסט שמתפצח בפה, ראו הוזהרתם מהתמכרות.
בשוק מחנה יהודה פועלת "פיצה קראפט", פיצריה שנבחרה על ידי בלוג הפיצות האיטלקי הנחשב 50toppizza לאחת מתוך 50 הפיצות הטובות בעולם, ובנהריה פועלת פיצה "דונטלה" שלמרות התפאורה הפשוטה והמיקום במרכז רחוב געתון, מגישים בה פיצות כשרות נהדרות מבצק אלסטי ומלא טעם. גם במסעדת "ארטישוק" מציעים פיצות נהדרות, והמקום הפך רק לפני חודשים ספורים לכשר. את הפיצות אופים במקום בטאבון, והכי כיף יהיה לכם לאכול אותן על המרפסת החיצונים שצופה לעבר השדות.
מזללות המבורגרים ופוד-טראקס
קשה לדמיין את השילוב בין המילים מזללה וכשר, כי מזללה מתקשרת קונספטואלית לאוכל מושחת ומופרז שלרוב כולל שילובים בין בשר לגבינה. אלא שבארץ יש כמה מזללות כשרות, והן אפילו מגישות מנות אמריקאיות מובהקות עם הכשר. הראשונה היא "קרייב" הירושלמית שבה יש כריכים מגרים עם בשר, בייקון טלה וגבינה טבעונית. בקיץ האחרון הם הביאו את הבשורה גם לתל אביב עם מקום חדש בשם "בודגה", כשר גם הוא.
אם בא לכם לנסות פוד טראק כשר יש אחד שנקרא "MasaEAT", והוא חונה באופן קבוע בחוות אחים למשק בכפר אוריה שבהרי ירושלים, ומציע המבורגרים.
אם כבר מדברים על ההמבורגרים הכשרים הטובים, אז במקום הראשון ההמבורגר של "שגב" בירושלים. המבורגרים טובים נוספים הם ההמבורגר של "לה קרנה" בפתח תקווה והמבורגר של "ממפיס" (עם שלוחות בירושלים ובתל אביב).
בדימונה תמצאו המבורגרים כשרים מטורפים במקום שנקרא "Chef burger". בקדש ברנע פועל "הבוטקה", ומציע גם כריכים בשריים וגם המבורגרים כשרים מעולים. ההמבורגר הכשר הטוב בצפון נמצא ב"קציצה עגלגלה", שממוקם בין כפר מעיליאה למעלות תרשיחא, במושב מעונה. אם נניח לרגע את מזללות הבשר בצד, כדאי להזכיר את ה"צ׳יפסריה" - מזללת תפוחי האדמה החדשה והכשרה שנפתחה לאחרונה בנתניה.
בתי קפה
בתי קפה שאינם שייכים לרשת כזו או אחרת לא נותרו הרבה בארץ. בתי קפה כשרים שאינם חלק מרשת, מועטים אפילו עוד יותר. המיוחדים ביותר בז׳אנר הזה הם "הקפה של יעל" במושבת האומנים אניעם שברמת הגולן. "רוזליה" הוא מקום בבית שאן שבו אפשר לשבת על קפה עם ארוחת בוקר מושקעת במיוחד, שיכולה לכלול גם בריוש עם ביצים עלומות.
בתל אביב פועל באזור נווה צדק בית קפה חלבי כשר של השפים נילי כהן מינץ בשם "לורנץ ומינץ", בו היא מגישה מנות שף יצירתיות ומקוריות שלא היו מבישות מסעדה ביניהן כריך דייגים בקרואסון עם טונה צרובה הנחשב לאחת ממנות הדגל וכך גם קסטן בריוש עם קרם כמהין, פטריות, פרמזן וגאודה עם ביצי עין.
אירוח ביתי
יש הרבה מקומות לאירוח ביתי בארץ, אבל אירוח ביתי עם תעודת כשרות - אין הרבה. אחד כזה הוא השף רודד עטיה ממושב שרשרת, המארח במתחם שאת כולו הוא בנה במו ידיו ובמרכזו תנורי פרנה עתיקים בתוכם הוא אופה לחמים וצולה בשרים בשיטה מסורתית שלמד מסבתא. הוא משתמש בבשר כשר חלק, הביצים הם ביצי חופש שמספקות התרנגולות שלו ואת היין שהוא מגיש הוא מייצר בעצמו ללא שימוש בחומרים כימיים.
יש גם אירוח ביתי דרוזי כשר עם תעודה. זה קורה בבית של אבתיסאם פארס בישוב חורפיש שבגליל, ושם המיזם הוא "אוכל דרוזי של סבתא". על מנת לארח לארוחות וסדנאות בישול כשרות נבנה מטבח נפרד אותו ציידה בציוד חדש, ולאחר מכן עברה הכשרה על ידי משגיח כשרות.
ברים עם אוכל וחמארות
לפני כמה חודשים סיפרנו לכם כאן על הברים הכשרים בכל הארץ ומה השתנה מאז? חמארה חדשה בשם "Jamali Forush" נפתחה ממש לאחרונה בראשון לציון והתפריט מציע מנות כמו טרטר שיכור, חומוס לימה עם שייטל או פטריות יער ושיפוד שייטל.
חמארה כשרה חדשה נוספת נפתחה בכפר סבא ושמה "לילות ביירות", ומי שעומד מאחוריה הם בני הזוג השף שלומי בן שימול והשחקנית לשעבר והעיתונאית מיכל טראוריג שצולים יחד בשרים על גריל פחמים ועופות על מתקן רוטיסרי מסתובב.
בר כשר נוסף נפתח בירושלים, במלון אוריינט מרשת ישרוטל. שמו "OrienTop" והוא מציע תצפית של 360 מעלות על העיר ותפריט שיצר שף המלון מישל נבט.