העבודה החדשה של רושפלד ועוד מקומות חדשים בארץ
רושפלד חוזר לעניינים, עגלת אוכל מציעה ארוחות שף בטבע, המסעדה המדוברת של השף הלל תווקולי בתל אביב ועוד מקומות חדשים ברחבי הארץ. הישארו בעניינים
צפו: המאסטר יונתן רושפלד בפעולה
רושפלד מצטרף למסעדת גרינברג
כמעט שנה אחרי שדיווחנו כאן לראשונה על הצטרפותו של השף יונתן רושפלד למסעדת "קפיטריה" בתל אביב, השף כבר נמצא עמוק בתוך המיזם החדש שלו - שיתוף פעולה עם המסעדן צביקי עשת במסעדת "גרינברג" באזורי חן בתל אביב.
רושפלד מצטרף לצוות השפים של הקבוצה, ומוביל מעתה את המטבח - "בקווים המאפיינים את יצירתו", כך נמסר מהביסטרו. בימים אלה כבר מושק תפריט חורף ראשון בהובלתו, בדגש לסגנון הקולינרי המאפיין את איטליה ודרום צרפת. בין חומרי הגלם בתפריט החדש תמצאו ירקות טריים, נתחי בשר מיושנים מרמת הגולן העשויים על גריל פחמים וגבינות משק.
בין המנות בתפריט יש קרפצ'יו עגל מרמת הגולן, שמן זית קורנייקי ופרמזן רג'יאנו (74 שקלים), סלט גרינברג 2020 - ירקות במי טחינה אתיופית, זעתר טרי, פטה כבשים וקרוטוני שאור (58 שקלים), קנלוני עגל ומנגולד בציר עם שלל ירקות שורש מוזהבים (64 שקלים), בויאבס של רושפלד - מרק דגים ופירות ים מדרום צרפת (76 שקלים), פרנצ' בורגר ברוטב בורדולז מיין אדום, בצלים וביצת עין (96 שקלים), וביף וולינגטון - פילה, בצק עלים, פטריות וציר חם של בקר ויין אדום (280 שקלים לזוג).
אורי צבי גרינברג 25 אזור ח"ן תל אביב, 072-3929859
Animar
מסעדה חדשה שנפתחה במקום מסעדת "הולה", לשעבר רפאל, עם השף הלל תווקולי, שהיה בעבר השף של מסעדת "קלארו" ושל מסעדת "פאסטל".
התפריט בנוי על פרשנות אישית למטבח הים תיכוני המודרני, עם השפעות ממדינות שבין טורקיה לסיציליה ובין טריפולי לברצלונה. בתפריט יש מנות של "צלחות קטנות", "צלחות בינוניות" וגם "צלחות גדולות מאוד" כמו מנה של קארי פירות ים פרסי עם גרגירי חומוס, יוגורט ואורז פרסי ירוק.
בגזרת הקינוחים מציע טווקולי סינייה מתוקה - עוגת סולת בסירופ לואיזה עם גלידת קפה שחור והל וסירופ טחינה "היונה".
הירקון 87 תל אביב, 03-5759060
פונטנה קוצ'ינה טראצה
חצי שנה לאחר פתיחתו של הבר "פונטנה", מתחדשת המרפסת של מלון הבוטיק 65 עם מקום חדש מבית היוצר של קבוצת אימפריאל ורשת מלונות אטלס, מקום שצפוי לפעול במהלך חודשי החורף.
בדומה לגרסה הקייצית, גם זה בר אוכל המציע חווית בילוי לא מחייבת על טהרת המטבח האיטלקי-ים-תיכוני. בתפריט יש מנות כמו ברוסקטה אורטיז עם קרם שומר, סרדינים בשמן זית, פילט תפוז, סלסת רוקט ובצל סגול (44 שקלים), מולים טריים בציר דגים ועגבניות המוגשים עם פרוסה עבה של לחם קלוי (68 שקלים) ושרימפס עם עשבי תיבול, בציר דגים פיקנטי וורמוט יבש (72 שקלים). את האוכל מלווה במקום החדש תפריט קוקטיילים מעניין.
שדרות רוטשילד 65 תל-אביב, 03-7677699
ארצי
ביסטרו שכונתי חדש שנפתח בכניסה למוזיאון ארץ ישראל ברמת אביב. את התפריט בנה השף איל לביא, והמקום הוא בבעלות המסעדן יוסי גטניו, הבעלים של הקייטרינג "פטיט פוד" ושל בית הקפה "פטיט".
התפריט מציע מבחר מזטים ים תיכוניים לחלוקה, בהם מטיאס עם בצל סגול ובצל ירוק ושעועית בובעס עם בצל כבוש (22 שקלים לאחד או 88 שקלים לחמישה). בגזרת העיקריות התפריט מציע מנות כמו פסטה שורט ריב, ריזוטו גזרים מקורמלים עם פיסטוקים קלויים ובצל ירוק, שניצל עם פירה ועוף צלוי עם ירקות אפויים ואורז עגול ועוד (116-68 שקלים).
יש במקום גם בראנץ׳ שמוגש בכל ימות השבוע לאורך כל שעות הפעילות (56-34 שקלים למנה) ובסופש עורכים במקום ארוחת בופה שבה במחיר המנה העיקרית מקבלים סלטים ואנטיפסטי למנה הראשונה (140-110 שקלים).
חיים לבנון 2 רמת אביב תל אביב, 03-6766586
LIEB KAFE
בית קפה חדש שנפתח בקומת הכניסה של בית ליבלינג. מצד אחד הוא מחובר לחצר יפה ומהצד השני יש בו קיר זכוכית המפריד בינו לבין סטודיו "מקס וטוני", חלל סדנאות וחוגים לילדים ומבוגרים.
את המקום הזה פתח בן בוכוויץ, בעליו של "קפה שניאור" הוותיק, שמגיש במקום החדש מאפים, כריכים וסלטים וגם עוגת גזר עם קרם וניל (24 שקלים) ולינזר טורט אותו מכינים על פי המתכון המקורי של מי שהייתה דיירת בבניין בשנות ה-40 של המאה הקודמת.
אידלסון 29 תל אביב
Manal Knafeh & Baklavari
קונדיטוריה ערבית-יפואית שנפתחה בצומת הרחובות בוגרשוב ובר כוכבא בתל אביב, ובה מכינים קינוחים, עוגות ועוגיות אותנטיות על פי מתכונים ערבים מסורתיים, והם מוגשים לצד משקאות קפה בכלי זהב דקורטיביים.
את המקום הזה הקימו זוג אחים קונדיטורים מיפו, מוחמד ומנאל אבו שחאדה, בוגרי "אסטלה". הם מציעים במקום סוטלאז - פודינג אורז ושמנת (22 שקלים), בסבוסה (17 שקלים), טירליטשה - עוגת טורט ספוגה בשלושה סוגי חלב (28 שקלים), קטאיף בגדלים וטעמים שונים (7 שקלים ליחידה) וליאלי בירות (28 שקלים), עוגת חלב בזעפרן (31 שקלים) וחמישה סוגי כנאפה בנהם גם כנאפה טבעוני (30-23 שקלים).
בוגרשוב 61 תל אביב, 077-5578908
השואו רום של יקב טוליפ
יקב טוליפ פתח בנווה צדק חדר טעימות חדש שמהווה שלוחה שניה של מרכז המבקרים של היקב הממוקם בכפר תקווה. במקום אפשר לעשות טעימות יין, חלקם יינות ארכיון במחיר של 60 שקלים לאדם. בשעות הערב ובתיאום מראש ניתן לערוך במקום גם ארוחות.
שבזי 61 נווה צדק תל אביב, 054-4960889
הבולגרי
חמארה בלקנית חדשה שפתחו שני שותפים: שדרן הרדיו ארז יעקובי וג'קי רזון שהיה הבעלים לשעבר של הבר "ג'ק והאפונים", שנסגר ב-2017 אחרי שפעל במשך 30 שנה. עד סוף תקופת ההרצה המקום פתוח מ-17:00 ולאחר מכן יפתח כבר משעות הצהריים.
התפריט מציע מנות קטנות ושמחות כמו קציצות פרסה המוגשות מעל צזיקי, סלט קיופולו, איקרה, טונה מעושנת ופסטרמה עוף רומנית מעושנת, בורקס עם תרד וגבינה בשם "באנצ׳י" וגם פלפל ממולא בגבינה. טווח המחירים של כל המנות בתפריט 42-12 שקלים.
כטיב 8 בחיפה
Calata 15
מסעדה איטלקית חדשה שפתחו אנדרה ורייצ'ל מגי, זוג מסעדנים המפיצים את הקולינריה האיטלקית המסורתית ברחבי העולם עם שבע מסעדות בבעלותם. בכניסה למסעדה פועל טאבון רציני, הראשון מסוגו בישראל. את תהליך הכנת הפסטה אפשר לראות דרך חלון שמציץ אל חדר הפסטה, והתפריט מציע מנות עיקריות כמו Cozze alla marinara - מולים עם פטרוזיליה ושמן זית ויטלו טונטו וגם ברוסקטות ומרק Pasta e fagioli שהוא מרק שעועית עם פסטה.
בתפריט יש מגוון גדול של פסטות כמו פפרדלה עם רוטב כבש בבישול ארוך, רביולי לברק וסליקורניה ועוד. עיצוב המסעדה כולל שולחנות עם איורים של פרחי הדר שצוירו ביד בסיציליה ופרטי עיצוב וריהוט נוספים שיובאו מאיטליה.
מדינת היהודים 89 הרצליה פיתוח, 09-9653434
קובה גוטה
שלוש שנים אחרי שנפתחה בטירת הכרמל, "קובה גוטה" פותחת סניף חדש בהרצליה פיתוח. מסעדה המתמחה בקובה ובאוכל ביתי, וזוהי המסעדה הראשונה שנפתחה בטירת הכרמל והגיעה גם עם סניף למרכז.
במקום מציעים קובה סלק, קובה במיה, קובה דלעת, קובה חמוסטה ויש גם קובה טבעוני במילוי עלי סלרי קצוצים ובצל ו"קובה גוטה" - קובה בורגול גדולה בצורת פיתה, מלא בבשר וצנובר בתיבול מזרחי, המוגשת מעל טחינה. מלבד הקובה מציעים במקום גם מספר מנות ביתיות נוספות ביניהן עלי גפן ממולאים.
המנופים 11 הרצליה פיתוח, 073-7274433
Rosto
מסעדה עם תפריט שבנוי על עוף, ובו עופות רוטיסרי בגרסה כשרה. יש חלקי עוף כמו שוקיים, כנפיים וכרעיים (35 שקלים) וגם שניצלונים ועופות על הגריל ללא הציפוי הקריספי. את כל המנות אפשר לקבל גם בארוחה עסקית שמחירה 49 שקלים. בנוסף לכך יש גם ארוחה בקופסה עבור שני סועדים (99 שקלים) או עבור ארבעה סועדים (179 שקלים) וגם מנות בצלחת או בבגט (55-32 שקלים).
גנרל פייר קניג 2 ירושלים, 02-5640666
פיש & פרייז
מסעדת מזון מהיר חדשה שנפתחה בשוק מחנה יהודה ובה מציעים מנות פיש אנד פרייז עם דג טונה אדומה (46 שקלים), עם דג קוד (36 שקלים) ועם דג סלמון (47 שקלים). יש בתפריט גם מיקס של שלושת הדגים (48 שקלים) וגם סנדוויץ, סיגרים ממולאים דגים המוגשים עם טחינה ואריסה (38 שקלים) וצלחת דגים מעושנים קרים (48 שקלים). בגזרת השתייה מציעים במקום בירה מהחבית, ערק ואוזו.
עץ חיים 43 שוק מחנה יהודה ירושלים, 02-5026333
Fairus
מסעדה לבנונית חדשה שנפתחה בלב שכונת עין כרם. במקום מציעים מנות גריל, שיפודים וסטייקים וגם מנות מהמטבח הלבנוני הקלאסי כמו קבב לבנוני עם צנוברים ושומן כבש, מקלובה (60 שקלים) וסינייה (65 שקלים).
כל ארוחה במקום נפתחת עם מגוון סלטים בינהם טבולה ולבנה ביתית כמובן (49 שקלים לאדם ללא מנה עיקרית או 25 שקלים בהזמנת מנה עיקרית). כמו כן, במקום מכינים מדי יום חומוס על פי מתכון לבנוני אותו אפשר להזמין עם בשר טלה קצוץ וצנוברים קלויים (49 שקלים) או עם פטריות. לקינוח מציעים מלבי, כנאפה ובקלאווה.
מבוא השער 1 עין כרם ירושלים, 052-4850583
בנוני
מזללת אוכל רחוב חדשה שנפתחה בשדרות. מי שפתח את המקום הם עידן קדוש ושיר לנגי שבבעלותם גם מסעדת "פסטה וזהו" בעיר. את הליווי הקולינרי העניק למקום החדש השף מיכה כלפה שיצר תפריט עם שלוש מנות של עראיס בגדלים שונים (32-20 שקלים) וגם לחמעג׳ון שיכול להגיע עם נקניקיות מרגז, עם חזה אווז, או עם ביצת עין (35-25 שקלים). בתפריט יש גם נשנושי קובה ומאפה בשר עם פטריות.
הנשיא 10 שדרות, 08-6333089
האוטואוכל של השפית טלי פרידמן
טלי פרידמן היא שפית ירושלמית בעלת 23 שנות ותק, מתוכן את 13 השנים האחרונות הקדישה לשוק מחנה יהודה.
בעשור האחרון היא עורכת ארוחות שף וסדנאות בישול בסטודיו "האטליה" שלה הממוקם מעל השוק. מעכשיו טלי תגיע עד אליכם יחד עם תוצרת השוק של מחנה יהודה והמטבח הירושלמי שהיא מייצגת, וכל זה בתוך עגלת אוכל אותה הקימה. הקונספט: ארוחות שף בנות 7-5 מנות בחיק הטבע.
פרטים והזמנות: 050-4619687