מסעדת הדגים ג'קו מהשוק התורכי בחיפה לא תיפתח שוב, כך הודיע אפי אללוף, בעל המקום, ובנו של ג'קו. המסעדה, שנפתחה בחיפה בשנות ה-70, הייתה מוקד עלייה לרגל בעיר. היום, כשג'קו בן 85 ואשתו בת 80, הרגישו בני המשפחה כי תשו כוחותיהם: "ההחלטה התקבלה עכשיו בחג", מוסר אפי אללוף, "ההורים כבר די מבוגרים, עייפים ורוצים שקט. מי שניהל את המסעדה היו האחיות שלי, אבל גם הן התעייפו, וכל אחת פנתה לדרכה. אני גר בתל אביב ולא בחיפה כבר כמה שנים, כך שלא נשאר מי שייקח את זה. אנחנו מרגישים עייפות החומר. זה קשה מאוד, כולנו עצובים. העברתי במסעדה הזאת את כל הילדות שלי, זה היה מקום אותנטי, נטול מניירות".
ג'קו האב פתח את המסעדה בשנות ה-70, והיא פעלה תחילה בכלל כבית מרזח שבו הגישו עראק עלית ואוכל פשוט - דגים ופירות ים שג'קו היה קונה מהדייגים בנמל. הוא היה קם באישון לילה וממתין לדייגים על המזח שיחזרו עם התוצרת הטרייה שאותה הוא היה מגיש במסעדה.
אפי הבן, שהתחיל בתור מנקה דגים במסעדה של אבא, המשיך בתחום המסעדנות, ופתח מקומות נוספים וסניפים נוספים לג'קו המקורית, שאף אחד מהם לא הצליח לשחזר את ההצלחה של מסעדת האם. בין המקומות שהחזיק אפי היו ג'קו ברחוב ברנר בתל אביב, ג'קו ברחוב הרצל בבית עקיבא וייס, מסעדת וונגולי באבן גבירול וסי פוד מרקט בגשר מעריב בתל אביב, שספגה גם פיגוע.
יחד עם ג'קו בחיפה תיסגר גם מסעדת ג'קו ברמת השרון, שם, מספר אללוף הבן, כי "היה קשה בעיקר באמצע השבוע".
איך משבר הקורונה השפיע על ההחלטה לסגור?
"הסגירה היא לא בגלל הקורונה, למרות שאני חייב להגיד שלא פשוט להיות בעל מסעדה בימים אלה. מה שקורה בתחום הזה הוא בלתי נסבל. בעוד שבועיים אני פותח מסעדה בהרצליה ואני לא אשקר שבכל התקופה הזאת היו לי מחשבות בכלל לא לפתוח, אבל כבר השקעתי שם לא מעט כסף. פעם לנהל מסעדה לא היה קשה כמו היום, הבירוקרטיה והמיסים הורגים אותנו. היום לא מרוויחים כסף במסעדות, רוב המקומות רק מתגלגלים. היו לא מעט ימים בתקופת הקורונה שהייתי מתעורר בבוקר ושואל את עצמי למה אני פותח בכלל, מה אני עושה עוד פעם, אבל זה החיידק".