לילה אחד בקיץ 2015 הכל נגמר: שריפה שפרצה באישון לילה במטבח של מסעדת "מול ים" היקרה והיוקרתית, סתמה את הגולל על 20 שנות קולינריה עילית ועל המסעדה הכי קרובה למישלן שהייתה לנו בארץ.
כוחות הכיבוי ניסו אז במשך שעות להשתלט על האש, אך רק לפנות בוקר הצליחו הכבאים להשתלט עליה, ולחסל את מוקדי השריפה בתקרת המבנה. השריפה כילתה כליל את המקום.
במשך חמש שנים היה החלל, הנקרא במסמכים הרשמיים "האנגר 24", עזוב ומפוייח. לא המיקום האסטרטגי (במרכז הנמל וסמוך לשוק האיכרים) וגם לא הנוף הכחול הפנורמי לים, הצליחו לשכנע שוכרים להשקיע במקום. כל זה כאמור, עד שלפני מספר חודשים נפל דבר, ואת המקום שכרה רשת קונדיטוריות בינלאומית מצרפת.
אבל מול ים לא לבד בתוך זה - מסעדת גיליז השכנה, שגם היא עמדה שוממת וריקה מאז נטש אותה המסעדן גילי פפרמן, חודשים ספורים לפני השריפה אצל השכנים, תהיה חלק מאותו מתחם קונדיטוריה, ולמעשה בשיפוץ חוברו שני החללים - זה של מול ים וזה של גיליז - למקום אחד גדול במיוחד.
גם לחלל של מסעדת גיליז לא היה דורש במשך חמש השנים האחרונות, וגם הוא ניצב בשיממונו עד לפני חודשים ספורים. הקונדיטוריה תיפתח, כאמור, בשבוע הבא, אבל בינתיים אנחנו מתענגים על התמונות של שני המבנים היפהפיים עם הנוף לים.