כשמתכננים ארוחה עם משפחה או חברים, לרוב הושבה של קבוצת סועדים של 20-10 נפשות סביב שולחן אחד יכולה להיות מאתגרת, אבל עשינו בשבילכם את העבודה: ברשימה שלפניכם תמצאו מקומות שבהם גם קבוצת סועדים גדולות יוכלו לבלות בכיף מבלי לאבד את האינטימית וגם להמשיך להיות חלק בלתי נפרד מההתרחשות במסעדה.

קואה קון לק

"קואה קון לק" מבית "בית תאילנדי" של השף יריב מלילי, הוא לא עוד חדר פרטי במסעדה אלא דור חדש של חלל אירוח שנפתח בסמוך למסעדת האם. פירוש השם של המקום הוא "המטבח של לק" (על שמה של אשתו של מלילי - לק - הנשמה והמוח הקולינרי מאחורי המקום).

30 צפייה בגלריה
מסעדות שמארחות קבוצות
מסעדות שמארחות קבוצות
מסעדות שמארחות קבוצות
(צילום: יהונתן בן חיים)

החדר הנסתר נמצא מאחורי דלת פלדה שחורה על רחוב בן יהודה ההומה, וכשנכנסים פנימה - כל הרעש שבחוץ נעלם כלא היה והקסם האמיתי מתחיל; במרכז החלל ניצב שולחן אבירים המיועד לקבוצות של 18-6 סועדים.
ואם חשבתם שמדובר בעוד ארוחה רגילה, אז ממש לא: כחלק מהחוויה במקום, מציעים במקום תפריט מיוחד שנבנה בהתאם לדרישות הסועדים, ומורכב מ-14 מנות ביס וחלוקה - עם סיפור קולינרי ייחודי, לרוב של אזור איסאן בתאילנד (האזור ממנו הגיעה לק).

30 צפייה בגלריה
יריב ולק מלילי, מסעדת "בית תאילנדי"
יריב ולק מלילי, מסעדת "בית תאילנדי"
יריב ולק מלילי, מסעדת "בית תאילנדי"
(צילום: יובל חן)

לא תמצאו בתפריט הזה פאד תאי וגם לא את מנות הדגל המוגשות במסעדת האם הסמוכה. במקומן תוכלו לטעום מאכלים מסקרנים וייחודים מהמטבח התאי, כזה שמרבית מאלו שטיילו בתאילנד (וגם חלק מהתאילנדים עצמם, ודאי הצעירים שבהם) - אינם מכירים.
מחיר הארוחה במקום מתחיל ב-280 שקלים (לא כולל שתייה). במחיר הזה תקבלו שירות של שף שיבשל מולכם, בר פרטי ומלצר פרטי שיטפל רק בכם. אז בפעם הבא שאתם רוצים להזמין מקום לעשרה סועדים ב"בית תאילנדי" ואומרים לכם שהמקום הפנוי הקרוב יהיה רק בינואר 2029 - דעו שיש אלטרנטיבה, והיא נמצאת ממש מעבר לפינה.
בן יהודה 39 (סמוך למסעדת "בית תאילנדי") תל אביב, 073-7600016, לא כשר

קלארו

במסעדה של השף רן שמואלי, השוכנת במבנה עתיק מהתקופה הטמפלרית במתחם שרונה, יש שולחנות עגולים וגדולים, אזור ישיבה גבוה ובו שולחנות לקבוצות, נישות למספר סועדים מצומצם יותר וגם חדר פרטי בקומה השנייה שיכול לאכלס עד 30 סועדים.
30 צפייה בגלריה
החדר הפרטי במסעדת "קלארו"
החדר הפרטי במסעדת "קלארו"
החדר הפרטי במסעדת "קלארו"
(צילום: יח"צ)
שמואלי, מגיש כאן מטבח עונתי המבוסס על עקרונות ה"פארם טו טייבל" עם מנות כמו טורטליני במילוי שורט ריב (84 שקלים) ואת בראנץ' השישי המפורסם שכולל מגש בוקר זוגי עם מנות ביצים לבחירה, סלסלה מלאה בלחמניות ולחם הנאפים במקום, ממרחים שונים, דגים וגם סלט ירקות טרי ומרענן (178 שקלים).
30 צפייה בגלריה
  בראנץ' של קלארו
  בראנץ' של קלארו
(צילום: שני בריל)
30 צפייה בגלריה
הבראנץ' של "קלארו"
הבראנץ' של "קלארו"
הבראנץ' של "קלארו"
(צילום: שני בריל)
הארבעה 23 פינת רחוב דוד אלעזר 30 תל אביב, 03-6017777, לא כשר

ויקי כריסטינה

בבר האוכל שבמתחם התחנה ביפו, מציעים קונספט חדש המיועד לקבוצות של 18-15 סועדים הנקרא - CHEF'S TABLE- OPEN KITCHEN במסגרתו נערך "מיני" אירוע פרטי עם שף צמוד שיבשל במיוחד עבור הקבוצה, כולל שואו קולינרי.
30 צפייה בגלריה
מסעדות שמארחות קבוצות
מסעדות שמארחות קבוצות
טאפאס וסנגרייה ב"ויקי כריסטינה"
(צילום: שרית גופן)
ומה בתפריט? מנות טאפאס אישיות, מנות חלוקה והרבה סנגרייה. בין היתר, אפשר לזלול שם פינצ'וס (כריכונים), גספצ'יו, סביצ'ה המוגש מעל אבוקדו, מנה של חציל מעושן בעישון קר, פרוסות סינטה מעל בצלים ירוקים וצלויים בגריל עם רוטב רומסקו מסורתי ועוד.
30 צפייה בגלריה
אוכל טורקי בוויקי כריסטינה
אוכל טורקי בוויקי כריסטינה
(צילום: שרית גופן)
מחיר הארוחה 280 שקלים לסועד כולל אלכוהול, משקאות קלים וקינוחים.
מתחם התחנה תל אביב, להזמנת הארוחה: מור - 054-8030540, לא כשר

אמש

בקומה השנייה של בר האוכל התל אביבי פועל בר אינטימי המיועד לארוחות של קבוצות.
30 צפייה בגלריה
מסעדות שמארחות קבוצות
מסעדות שמארחות קבוצות
(צילום: יח"צ)
לאחרונה, הצטרפה למקום שפית חדשה שגם השיקה תפריט חדש עם מנות כמו בוריק במילוי שרימפס (39 שקלים), תבשיל פריקי, פרפדלה שפונדרה (86 שקלים), שקדי עגל על קרם תירס ועוד.
לילינבלום 30 תל אביב, לא כשר

חדר אוכל

במקום יש שולחנות שמסודרים בשורות ארוכות ואווירה של חדר אוכל תל אביבי משודרג שיגרום לקבוצה קטנה של סועדים - להרגיש כאן בנוח. לכך תורם גם התפריט, שמציע מטבח לא יוקרתי עם מנות בסגנון של "מטבח ישראלי חדש".
30 צפייה בגלריה
ארוחות עסקיות חדשות בארץ
ארוחות עסקיות חדשות בארץ
(צילום: אנטולי מיכאלו)
בין היתר, תוכלו לזלול שם קרפצ'יו חציל בלאדי (48 שקלים), כרוב לבן צלוי בסגנון "אסאדו" (42 שקלים), סיגרים ממולאים בשפונדרה, קבב ים, שישברק במילוי גבינות (69 שקלים) ועוד.
30 צפייה בגלריה
(צילום: יח"צ)
שאול המלך 23 תל אביב 03-6966188, לא כשר

L28

המבנה הפתוח של מסעדת L28, השולחנות העגולים והגדולים וחלוקה לאזורי ישיבה שונים - הופכים אותה למושלמת לאירוח של קבוצה קטנה. בנוסף, תוכלו למצוא שם גם אזורי ישיבה עם ספות ושולחנות גדולים וגם קומה שנייה, למי מכם שמחפשים את האווירה האינטימית יותר.
30 צפייה בגלריה
(צילום: ירון ברנר)
הקונספט של המסעדה הוא כזה שמדי כמה חודשים מתחלף בה השף ויחד עימו גם התפריט, ולכן בכל פעם שתגיעו לכאן - תמצאו משהו אחר לגמרי, ובעיקר מנות יצירתיות שהתיאור שלהן הוא באורך של שלוש שורות (לפחות).
30 צפייה בגלריה
מנות של בייגלה ופרצעל בארץ
מנות של בייגלה ופרצעל בארץ
(צילום: אנטולי מיכאלו)
בנוגע למחירים, על מנות קטנות תשלמו כאן בין 52-17 שקלים, מנות בינונית יעלו לכם בין 68-42 שקלים ומנות גדולות - בין 124-68 שקלים.
30 צפייה בגלריה
(צילום: אנטולי מיכאלו)
לילינבלום 28 תל אביב, 03-9003560‏, לא כשר

קלואליס
בימים אלה, לאחר תקופה בה שופצה ושודרגה, מסעדת "קלואליס" של השף ויקטור גלוגר, פותחת את שעריה מחדש, במלון הילטון בתל אביב.
המסעדה, ממנה אפשר להשקיף על חופי תל אביב, מעוצבת בסגנון באוהאוס אלגנטי ורומנטי ומציעה תפריט יצירתי אותו יצר גלוגר ביחד עם השף אדם סטרטיבסקי, בהשראה ממסעותיו בעולם. במסעדה עצמה שולחנות גדולים המתאימים ל-16 סועדים, וישנו גם חדר פרטי ומפואר שיכול לארח כ-40 סועדים ומתאים לאירועי חברה או לאירועים משפחתיים גדולים. אורחי המסעדה מקבלים במקום גם חניה בחינם.
מלון הילטון הירקון 205 תל אביב, 03-5202127, כשר

טיטו איטליאנו

המסעדה האיטלקית שבקניון גבעתיים, היא לא פחות ממושלמת לאירוח קבוצות - גם בזכות החלל המרווח וגם בזכות התפריט שמוגש בה: לצד מנות אישיות יש גם מנות גדולות המתאימות לכמה סועדים.
30 צפייה בגלריה
(צילום: בן קלמר)
כמעט את כל המנות שבתפריט אפשר להזמין כאן גם בגרסה הגדולה (שמספיקה ל-3-2 סועדים), והמומלצות שבהן הן פפרדלה ציידים (87 שקלים למנה גדולה), לזניה חצילים (85 שקלים למנה גדולה) וטירמיסו משפחתי (86 שקלים).
30 צפייה בגלריה
(צילום: יהונתן בן חיים)
דרך יצחק רבין 53, (גב הקניון) גבעתיים, 03-6317080, לא כשר

טיבי'ס

המסעדה של של השף חיים טיבי בחוות "ורד הגליל", היא מסעדה מושלמת לקבוצות: החלל בו היא פועלת מרווח מאוד, ויש בה חלוקה לאזורים שונים. מלבד שולחנות עגולים גדולים, יש בה גם שולחנות אבירים שמתאימים לקבוצות קטנות או למשפחות שגודשות את המסעדה בסופי השבוע.
30 צפייה בגלריה
מסעדות רומנטיות בארץ לוולנטיין
מסעדות רומנטיות בארץ לוולנטיין
(צילום: איתיאל ציון)
תפריט המסעדה מורכב בעיקר מנתחי בשר המתיישנים במקררי יישון ענקיים הנמצאים במקום, וכוללים מנות ראשונות כמו טורטליני במילוי שורט ריב (49 שקלים) וטרין כבדים בסגנון פרובאנס.
30 צפייה בגלריה
מסעדות רומנטיות בארץ לוולנטיין
מסעדות רומנטיות בארץ לוולנטיין
(צילום: איתיאל ציון)
לעיקריות, מציעים שם מבחר המבורגרים, מגוון מנות פסטה, סקלופיני עוף ברוטב חרדל וצלפים (98 שקלים) ומבחר ענק של סטייקים עצומים בגודלם (195-144 שקלים).
כפר הנופש ורד הגליל, 04-6330885, לא כשר

מאפייה

בכפר שרונה שבגליל התחתון, נמצא מקום פסטורלי ואינו מוכר הפועל רק פעמיים בשבוע, בו יהיה לכם הכי כיף לשבת עם כמה חברים בתוספת פיצה ובירה.
ה"מאפייה" הוא מיזם שנפתח לפני כשנתיים על ידי יוחאי באר, שחזר למושב שבו גדל אחרי סבב ארוך בכמה מהמקומות השווים ביותר בתל אביב - ביניהם ה"בייקרי" של "R2M" וה"בייקרי" של מסעדת "דלאל".
בימי שישי, בין השעות 13:00-8:00, המקום מתפקד על תקן מאפייה שבה אפשר לקנות לחמי מחמצת במשקל (המשקל נע בין 900-850 גרם לכיכר) בתוספת אגוזים וצימוקים. עוד במקום: פוקאצ'ות, חלות, מאפי בוקר, פחזניות ומאפים נוספים.
בימי שלישי בין 22:00-17:00 מתקיים במקום ערב פיצות בירה ומלבי במהלכן יוחאי אופה פיצות בקוטר 30 ס״מ (35 שקלים) עליהן אפשר להוסיף תוספות כמו זיתי קלמטה, פטריות פורטובלו ואורוגולה (2 שקלים) או ארטישוק (5 שקלים). בערבים אלה יוחאי מוציא החוצה שולחנות ארוכים שמתאימים לקבוצות. הפסטוראליה של המשק והסביבה - כלולה במחיר.
מושב שרונה, 052-8686834‏, לא כשר

לימוזין

המתחם של ״לימוזין״ מחולק לאזורי ישיבה עם מחיצות - יש שם שולחנות שבקלות יכולים להכיל גם 10 סועדים והמסעדה עצמה מחולקת לשני חללים. כל זה וגם האפשרות להזמין נתחי בשר גדולים הופכים את המסעדה הזו למושלמת לקבוצות.

30 צפייה בגלריה
(צילום: לין לוי)

30 צפייה בגלריה
(צילום: לין לוי)

התפריט מושתת על בשר ויש אסאדו למנה ראשונה (62 שקלים) או למנה עיקרית (132 שקלים) וגם סלטים וסטייקים במשקל שנע בין 450-200 גרם (188-99 שקלים).
חורש האלונים 14 רמת ישי, 04-9533173, לא כשר

מריפוסה

״מריפוסה״ של השפים מאיר אלאלוף, חביב משה ויומי לוי חוגגת בימים אלה שלוש שנות פעילות. מדובר על מסעדה גדולה ומרווחת מקבלת בשמחה קבוצות לארוחה: החלל מחולק לאזורי ישיבה גבוהים, בר, שולחנות עגולים ויש גם חדר פרטי יפייפה שפונה למשדאות המטופחות של מתחם הגולף של קיסריה.

30 צפייה בגלריה
מסעדות שמארחות קבוצות
מסעדות שמארחות קבוצות
מסעדות שמארחות קבוצות
(צילום: אודי מוצני)

לרגל חגיגות יום הולדת שלוש בין 23 ביולי ועד 6 באוגוסט יתקיימו במסעדה ארוחות שף אורח וערבים מיוחדים עם מוזיקה חיה.
מתחם גולף קיסריה, 04-6265000‏, לא כשר

טנדוקה

ב״טנדוקה״ ביקנעם המושבה מציעים תפריט מיוחד לקבוצות, והמסעדה ערוכה לארח קבוצות של עד 15 סועדים בכל זמן נתון. לקבוצות של מעל 25 איש יש במקום חדר פרטי. טווח המחירים בתפריט הקבוצתי נע בין 138-81 שקלים לסועד בשעות הצהריים ובין 158-109 שקלים בשעות הערב.
לאחרונה, שף המסעדה, עדי כהן, השיק תפריט זעם מנות כמו סלט סהרוני עוף (62 שקלים) ומולארד יקיטורי עם ריזוטו חיטה ופטריות (98 שקלים).
יקנעם המושבה, 04-9590323‏, כשר

מנואלה

מנואלה היא מסעדתם החדשה של השף נדב שרז ושל המסעדנים - אלה יריץ וגלעד אלוני. היא ממוקמת במבנה לשימור, מעוצבת בפשטות אלגנטית, ומתמחה במטבח איטלקי קלאסי המשלב את האמירה האישית של השף.
30 צפייה בגלריה
מנואלה
מנואלה
(צילום: גיל אבירם)
מחוץ למסעדה, פועלת "מנואלה גרדן" - חצר אירועים אינטימית, המיועדת לאירועים פרטיים של קבוצת סועדים.
המייסדים 41 זכרון יעקב, 04-6290249, לא כשר


קופינאס

מסעדה איטלקית ים תיכונית השוכנת בלב מושב פסטורלי בשרון. זוהי מסעדה רחבת ידיים עם חדר פרטי שמופרד מהמסעדה עם קיר זכוכית. קבוצה של עד 15 איש תוכל ליהנות כאן מישיבה נוחה מכיוון שהמסעדה מאובזרת בשולחנות גדולים ומחולקת לאזורי ישיבה שונים.

30 צפייה בגלריה
ארוחות בוקר בכפר
ארוחות בוקר בכפר
ארוחות בכפר
(צילום: יח"צ)
השף ירון שנבל השיק תפריט קיץ עם מנות כמו פיצטה רוקה עם קרם גבינת בושה (48 שקלים), פסטת טריפוליני תבשיל בקר (74 שקלים) וסלט שורשים וטונה אדומה צרובה (61 שקלים).
השיבולים 3 צור משה, 09-7722672‏, לא כשר

הרברט סמואל

חלל המסעדה מחולק לנישות שבכל אחת יכולה להתארח קבוצה גדולה מבלי להפריע לשאר הסועדים ומבלי שהפרטיות של הארוחה תיפגע, הודות למחיצות ולתאורה שיוצרות חללי אירוח מופרדים. התפריט שמגיש כאן השף מור כהן הוא עונתי ומתעדכן מספר פעמים בשנה ויש בו יצירתיות של מטבח ישראלי עילי.
בתפריט הקיץ תמצאו מנות כמו פילה בקר נא קצוץ על הסכין עם בצל בגריל, עשבים טריים, מח עצם וראטה פריך (78 שקלים), מרק קר של מימשים צלויים עם קולורבי, שמנת שורש סלרי (38 שקלים) וסטייק טונה בזיגוג סויה קוריאנית עם טחינת בוטנים חריפה, סלט מלפפונים ואורז דביק (152 שקלים).
השונית 4 הרצליה, 073-2037596, כשר

מדיטה

שולחנות האבירים הגדולים, הופכים את המסעדה למושלמת לאירוח קבוצות. בשעות הצהריים המקום מציע עסקיות ובימי חמישי בערב מנגן במקום די.ג׳יי. השף מוטי אוחנה השיק תפריט חדש שבו פלטת מזטים (58 שקלים), קריספי ניוקי עם כבד אווז, חזה אווז מעושן ושקדי עגל על קרם כרובית (118 שקלים), אסאדו עגל עם ברביקיו תפוזים וג'ינגר (110 שקלים) וסטייק פילה וכבד אווז על קרם תפוחי אדמה (160 שקלים).
דרך חברון 101 ירושלים, 02-5664466, כשר

בין המטעים

״בין המטעים״ מוגדר אומנם כבית קפה אבל מדובר על בראסרי פסטורלי אידיאלי לאירוח של קבוצות, גם הודות לסידור חלל המסעדה וגם הודות לתפריט הרחב שבו כל אחד יכול למצוא את מבוקשו. אם תגיעו בבוקר תוכלו לבחור באחת מתוך 9 ארוחות בוקר (118-36 שקלים). בתפריט הרגיל יש מנות ראשונות, כריכים חלביים ו-8 סוגים שונים של סלטים (68-54 שקלים), פסטות, מנות דגים ופיצות הנאפות בטאבון ביניהן פיצה כמהין עם מסקרפונה (66 שקלים).
קיבוץ רמת רחל, 077-6702762‏, כשר

Jacko's Street

במסעדה הזאת יש שולחן אבירים ענקי שמתאים בול לקבוצה של 15 סועדים, והתפריט מציע מנות שאפשר גם לחלוק. המסעדה הזו מתאימה לקבוצה שרוצה לסעוד ארוחה שמחה בווייב של מסיבה ועם תפריט שף מוקפד בו מנות כמו רביולי בסגנון כורדי (60 שקלים), פריקסה טונה אדומה עם איולי פלפלים וביצה עלומה (64 שקלים) וכבד אווז שמוגש עם עוגת סולת (88 שקלים).
אגריפס 74 ירושלים, 02-5817178, כשר

30 צפייה בגלריה
כותרת ביניים
כותרת ביניים
(איור: גרפיקה ynet)

אידי

המסעדה של אידי מחולקת לשני אזורי ישיבה גדולים ובכל אחד מהם שולחנות ארוכים שיכולים לארח בקלות 8 סועדים. בחלק הפנימי של המסעדה יש גם שולחן אבירים ענק לארוחות מיוחדות ולאורחים שמגיעים לחגוג משהו יוצא דופן.

30 צפייה בגלריה
(צילום: אבי רוקח)

התפריט מבוסס על דגים בכל צורת הבישול האפשריות ולמנה הראשונה אסור לוותר על איקרא חלומית (35 שקלים) וסלט דודו (45 שקלים).
הבושם 6 אשדוד, 08-8524313, לא כשר

כרמים

המסעדה בעלת שני הסניפים - אחד כפרי, גדול ומרווח הפועל בצומת סגולה, והשני גדול ומרווח אף יותר בבאר שבע - מאובזרת בשולחנות גדולים, עגולים ומרובעים. ושניהם אידיאלים לאירוח קבוצות.
30 צפייה בגלריה
אוכל איטלקי מסעדת כרמים
אוכל איטלקי מסעדת כרמים
(צילום: סהר רפאל)
על המטבחים של שתי המסעדות אחראי השף סהר רפאל, שהשיק לאחרונה תפריט חדש עם מנות כמו קרפצ'יו חציל עם קייל פריך, טחינה וזעתר (43 שקלים), טורטליני סלק, פילה מוסר ים המוגש מעל סטייק כרובית במרינדה ברוטב ניו אורלינס (110 שקלים) ומנות נוספות.
אליהו נאוי 34 באר שבע,08-9966444, לא כשר
צומת סגולה, 08-9966444‏, לא כשר

האותנטית החדשה

במסעדה של השף יקיר מסרטי יש 200 מקומות ישיבה ותפריט פיוז'ן שנוגע קצת בהכל - במרוקאים, בצרפתים ובמי שאוהב אוכל איטלקי. יש בו עראייס (62 שקלים), מח עגל ברוטב מרוקאי (62 שקלים), חזה אווז צלוי (79 שקלים) וגם לחמניות באן סיניות במילוי אסאדו בקר, שווארמת דג בפיתה (89 שקלים) ומנות נוספות. מבנה המסעדה הוא כזה שמאפשר לכל קבוצה לפתוח כאן שולחן ועדיין לקבל אווירה אינטימית.
מתחם דיזיין פלוס, דרך חברון 48 באר שבע, 08-8695875‏, כשר