מאריס

מסעדת השוק "מאריס SEA BAR" שבשוק צפון, השיקה לאחרונה תפריט קליל עם מנות כמו סביצ'ה טונה עם סלמון ודג לבן, פירות העונה, מיסו הדרים וקרם פרש (68 שקלים), מנת סשימי סלמון בקולי אננס שרוף (46 שקלים) ומבחר מנות סביצ׳ה במשקלים שונים ובסגנונות הכנה מיוחדים (58-46 שקלים). לצד אלו, החלו להגיש במקום גם כריכי דגים ושני רולים של סושי.
24 צפייה בגלריה
(צילום: זואי קונסטנטוף)
ראול ולנברג 20 שוק צפון תל אביב, 03-6344432, לא כשר

עוד כתבות בערוץ האוכל:

Rova Bar Wine

במסעדת "רובע" שברחוב דיזינגוף, השיקו לאחרונה תפריט יין עם מנות קלילות כמו סביצ'ה מוסר ים (47 שקלים), פיצה כמהין (49 שקלים), ברוסקטת קממבר עם ארטישוק ושמן כמהין (42 שקלים) וסלט בורגול כרובית (45 שקלים).
24 צפייה בגלריה
תפריטי קיץ
תפריטי קיץ
(צילום: יהונתן בן חיים)

דיזינגוף 192 תל אביב, 03-9136732, כשר

פיאצה רוסטיקו

ב"פיאצה", השיקו לאחרונה תפריט הכולל מנות כמו סביצ'ה מוסר ים עם קולורבי, תפוח עץ ירוק ואיולי לימוני על ברוסקטה פריכה (56 שקלים), שרימפס בחמאת לימון עם מנגולד (47 שקלים), ריזוטו דלעת ( 78 שקלים) וחזה עוף ברוטב לימוני.
24 צפייה בגלריה
תפריטי קיץ
תפריטי קיץ
(צילום: בן יוסטר)

אליעזר קפלן 22 תל אביב, 03-5588654, לא כשר

West side

תפריט הקיץ של מסעדת "ווסט סייד", שממוקמת בתוך מלון "רויאל ביץ'", כולל מנות כמו קרפצ'יו כבד אווז עם נקטרינות, שקדים קלויים בכמון ודבש (110 שקלים), ניוקי עגבניות צלויות וזעתר טרי עם מוסר ים קונפי וצנוברים (105 שקלים), טרטר טונה עם דלעת כבושה וסורבה הדרים (75 שקלים) ועוד.
24 צפייה בגלריה
(צילום: אנטולי מיכאלו)

הירקון 19 תל אביב, 03-7405054, כשר

דלאל

עם בוא הקיץ, גם התפריט של מסעדת "דלאל" עבר התאמה למזג האוויר, וכעת אפשר למצוא בו מנות כמו טורו סלמון המוגש לצד גספצ'ו אבוקדו (62 שקלים), ספגטיני ירוק ומלא בגבינת פרמזן (82 שקלים), ניוקי עננים בקרם אספרגוס (82 שקלים) והמבורגר פריזאי עם פירה כמהין ומח עצם (96 שקלים).
24 צפייה בגלריה
בייגעלה ופרעצל בארץ
בייגעלה ופרעצל בארץ
(צילום: פזית עוז)

שבזי 10 תל אביב, 03-5109292, לא כשר

Nomi

השף יורם ניצן, ממסעדת Nomi שבמלון "דיויד אינטרקונטיננטל", מחדש את תפריט המסעדה עם מנות קיציות, ביניהן טרטר טונה אדומה עם קציפת חזרת ויוז'ו על רטטוי סלקים צלויים בוויניגרט פונזו (65 שקלים), פילה קוד על שיפוד עם סלט וואקמה, פלפלים כבושים וציר מירין (55 שקלים) וסביצ'ה דג ים עם בייבי זוקיני, אספרגוס לבן ומרמלדת צ'ילי-לימון (55 שקלים).
24 צפייה בגלריה
יורם ניצן: מסעדת NOMI
יורם ניצן: מסעדת NOMI
(צילום: אפיק גבאי)

קאופמן 12 תל אביב, 03-7951255, כשר

Opa

בתפריט הקיץ של השפית שיראל ברגר בבמסעדת "החלוצים", מצאנו מנות יצירתיות להפליא כמו מנת ה"שזיף" - פרוסות שזיף נא עם קרם שקדים ושזיף מותסס ברוטב של יין שזיפים, המוגשת על קרם בצל לבן וריבת חרדל שחור; מנת ה"אבטיח" - נתח אבטיח שעבר המלחה, ייבוש וצריבה והוא מוגש עם חמאת שמן חזרת, מיץ אבטיח מותסס וחומץ בלסמי וניל בתוספת של גרגירי חרדל כבושים, חרדל דיז'ון מיובש, שמיר ונענע.
24 צפייה בגלריה
תפריטי קיץ
תפריטי קיץ
(צילום: אביב שקורי)

עוד בתפריט: מנות של פטריות, דובדבנים, טאקו צ׳ילי, אספרגוס לבן וחציל, שעברו תהליכים מרתקים דומים כמו המנות המתוארות למעלה, חוברו לחומרי גלם שונים ויצרו מנות יצירתיות ולא שגרתיות בעליל.
החלוצים 8 תל אביב, 052-5838245, לא כשר

איסאן

גם בתאילנדית שבשוק הכרמל הושק לאחרונה תפריט קיץ, הכולל מנות חדשות ומרעננות כמו "ג'ואי טייו"- תבשיל מרק בבישול ארוך עם איטריות אורז, ברוקולי, כרוב, כדורי עוף, נבטים, סלרי וצ'ילי (59 שקלים) ו"פאד פאק בונג" - תרד מים תאילנדי מוקפץ עם סויה, שום וצ'ילי חריף (45 שקלים).

24 צפייה בגלריה
מסעדות חדשותב ארץ
מסעדות חדשותב ארץ
(צילום: אסף קרלה)

רבי עקיבא 22 תל אביב, 03-9483772, לא כשר

דוד ויוסף Downtown

המסעדה של צמד השפים - דודו אלמקיאס ויוסי שטרית, השיקה לאחרונה תפריט קיץ מיוחד שיוגש במקום בימי ראשון בלבד. במסגרת התפריט יקבלו הסועדים תשעה מזטים ופוקצ'ה למנה ראשונה ועיקרית לבחירה, כשמחיר הארוחה ייקבע על פי מחיר העיקרית.
24 צפייה בגלריה
תפריטי קיץ
תפריטי קיץ
(צילום: אפיק גבאי)

בין המנות העיקריות שבתפריט אפשר לבחור בין דניס מטוגן או אפוי ברוטב של ציזיקי-נענע המוגש לצד סלט ירוק ברוטב ויניגרט תאילנדי; מנה של שווארמה שוק טלה בפיתה; מנת חריימה מוסר ים המוגשת לצד חלה בגריל וטחינה ומנה של שיפוד קלמרי המוגש לצד סלט טורקי ויוגורט מתובל.
מונטיפיורי 21 תל אביב, 03-6040036, לא כשר

קמפניה

ב"קמפניה" שבראשון לציון, השף אריק ווקיל השיק תפריט קיץ שכולל מגוון סלטים, ירקות, מנות בשר ועוד.
24 צפייה בגלריה
תפריטי קיץ
תפריטי קיץ
(צילום: עידן גרוס)

בין המנות שתוכלו להזמין כאן בחודשים הקרובים: סלט שהתחפש לסביצ'ה עם קציפת מלפפונים וצ'ילי (64 שקלים), מנת "קראנץ' בפה" - מנה המורכבת ממיקס חסות בוויניגרט תפוחים עם תפוח עץ אפוי, שבבי פקאן וסורבה לימונענע (58 שקלים), מנת "הפנתר הוורוד" - סיגר במילוי קולי נענע ופטרוזיליה (46 שקלים), "עראיס תרנגול" (46 שקלים) ומנות נוספות.
ברשבסקי 8 ראשון לציון, 03-9037667, כשר


הרברט סמואל

במסעדת השף הכשרה, שממוקמת בפינתו של לובי מלון "ריץ-קרלטון" בהרצליה, מגיש השף מור כהן תפריט פיוז'ן בסגנון ים-תיכוני שמתכתב עם עם נוף המרינה ועם החלל המעוצב בקווים נקיים של המסעדה.
24 צפייה בגלריה
תפריטי קיץ
תפריטי קיץ
(צילום: יהונתן בן חיים)

בתפריט יש מנות כמו פילה בקר נא המוגש בתוך מח עצם עטוף בלחם ראטה פריך (78 שקלים), מרק משמשים צלויים עם קולורבי, שמנת ושורש סלרי (38 שקלים) ופסטת פיצ'י דייגים חריפה (98 שקלים).
24 צפייה בגלריה
תפריטי קיץ
תפריטי קיץ
(צילום: יהונתן בן חיים)

מנות נוספת שכדאי לטעום כאן: מנת הטלה הקצוץ המתובל בתבלינים חמים ומוגש בתוך בצק רבוך לצד טחינה והריסה ביתית (28 שקלים ליח'), לברק שלם ממולא בתפוח אדמה עם עשבים טריים ותבשיל עדשים כתומות וצלעות הטלה החרוכות המוגשות לצד תבשיל פריקי עם כרישה צעירה, תרד, קייל שחור ולימון מותסס (208 שקלים).
השונית 4 מרינה הרצליה, 073-2037596, כשר

YAMA

בבר הקולינרי "ימה" שבהרצליה פיתוח, מציעים נוף של ים ומנות חלוקה המתכתבות עמו. לאחרונה, נכנסו למסעדה צמד השפים - ליאור קדוש ("סיטארה") ועבולעפיה (שניהל בעבר את מטבחו של "בני הדייג" בהרצליה), שהשיקו במקום תפריט חדש הכולל מנות חלוקה כמו סט מזאטים (69 שקלים), סיגר טלה (46 שקלים) ושרימפס עם קרם גבינות (72 שקלים). מנה נוספת ולא פחות מומלצת בתפריט, היא מנת ההמבורגר בלחמניית בריוש (63 שקלים).
24 צפייה בגלריה
מסעדות חוף
מסעדות חוף
(צילום: יח"צ)

רמות ים 6 הרצליה פיתוח, 09-7998870, לא כשר


מסעדת תשבי

שף המסעדה, גונטר בידרמן, השיק תפריט קיצי עם מנות כמו פילה לוקוס מטוגן עם פטריות צלויות על קרם פולנטה עם פרמזן ופסטו פיסטוק (155 שקלים), ריזוטו סלק עם גבינת פקורינו, קרם מוצרלה ונענע (70 שקלים), סלט כוסמת שומר (58 שקלים) ועוד.

24 צפייה בגלריה
תפריטי קיץ
תפריטי קיץ
(צילום: דני גולן)

מתחם תשבי כביש 652 בין זכרון לבנימינה, 04-6288195, כשר

רוברטה וינצ'י

במסעדה הבאה שפועלת בפרדס חנה-כרכור, השף עידו פיינר ("מול ים", "גריג") השיק תפריט עם מנות הקיץ מיוחדות, ביניהן סלט דלועים (55 שקלים) סלט עשבי תיבול על קרם חצילים (48 שקלים) וברוסקטה חצילים עם קרם עגבניות (44 שקלים).
24 צפייה בגלריה
(צילום: לין לוי)
מנות עונתיות נוספות שנוספו לתפריט הקייצי הן בוראטה על פוקצ'ה עם תבשיל דלעת; פיצה דלועים וריזוטו עונתי ופיצה גבינות צאן עם סלסת עגבניות קרה ושמן עשבי תיבול.
האחוזה 43 פרדס חנה כרכור, 04-6037377, לא כשר


נינה ביאנקה

השף איתי עטיה, מגיש בביסטרו הים-תיכוני שפועל במתחם "בילו סנטר", תפריט קיץ עם מנות כמו טרטר לוקוס עם גספצ'ו שרי צהוב ואפרסקים (65 שקלים), טטאקי טונה אדומה בתערובת ראס-אל נינה על איולי עשבים לצד תפוח אדמה שרוף, ביצה רכה, קרם בזיליקום, עגבניות וצלפים (67 שקלים) ופיצת פולנטה וכמהין עם מיקס פטריות, אספרגוס, מוצרלה, קראנץ' בטטה ועלים ירוקים (65 שקלים).
24 צפייה בגלריה
תפריטי קיץ
תפריטי קיץ
(צילום: אנטולי מיכאלו)

עוד בתפריט החדש: פיצה שמנת וסלמון מעושן עם ציר פרמזן, סלקים, קנלים של שמנת חמוצה ושאלוט מוחמץ (64 שקלים).
בוסי סנט ג'ורג 9 מתחם ביל"ו, 08-9480080, כשר

פטרה

במסעדה הגיאורגית שבאשדוד, הושק לאחרונה תפריט קיץ שכולל לא פחות מ-111 מנות, שבעה קינוחים ולמעלה מ-100 סוגי משקאות.
השף והבעלים של המסעדה, סימו בן-חובל, מציע בתפריט החדש מנות מהמטבח הגיאורגי עם שדרוג מעניין, ביניהן: חינקלי ים ממולאים בשרימפס וקלמרי ומוגשים לצד רוטב שמנת ופטריות (43 שקלים), ביף סטרוגונוף (81 שקלים) וגם ארוחות בוקר המורכבות ממנות כמו חצ'פורי פתוח במילוי של ביצה קשה, חציל מטוגן, סלט "דודו" (סלט עגבניות חריף), הריסה, טחינה ועלים, בתוספת של מיץ טבעי ושתייה חמה (76 שקלים).
24 צפייה בגלריה
תפריטי קיץ
תפריטי קיץ
(צילום: יח"צ)

עוד בארוחות הבוקר: תפוח אדמה גראטן מוקרם עם ביצה עלומה מעל המוגש לצד שמנת חמוצה, זיתי קלמטה, סלט ירוק, דגים מעושנים, גבינת שמנת מתובלת, ממרח איקרה אדומה, שתייה טבעית ושתייה חמה (66 שקלים).
מפקורה 1 חוף הקשתות אשדוד, 08-8651610, לא כשר


כרמא

לכבוד הקיץ, מסעדת "כרמא" שבשכונת עין כרם, מחדשת את התפריט ומציעה מנות חדשות שנוספו למבחר מנות הדגל של המסעדה. בין המנות החדשות ששוות טעימה: רול דרוזי ממולא בבקר, טלה, חצילים קלויים וצנוברים עם טחינה וקולי עגבניות מעל (49 שקלים), סביצ׳ה סלמון עם חמוציות, בצל סגול ועגבניות קונקסה המוגש מעל אבוקדו ועלי בייבי (58 שקלים) ועוד.
24 צפייה בגלריה
תפריטי קיץ
תפריטי קיץ
(צילום: גיל אבירם)

עין כרם 74 ירושלים, 02-6436643, לא כשר

כינור בכיכר

מסעדת השף הירושלמית פותחת את הקיץ עם תפריט חדש, הכולל מנות כמו סלמון סו-וויד (55 שקלים), טונה קרודו (69 שקלים) ושיפוד פילה בקר על ריזוטו פטריות וכמהין (69 שקלים).
24 צפייה בגלריה
תפריטי קיץ
תפריטי קיץ
(צילום: אסף קרלה)

מבחר העיקריות בתפריט החדש כולל שוק טלה מפורק (138 שקלים), סטייק חציל (69 שקלים) ומנות נוספות.
מעבר בית הכנסת 12 כיכר המוזיקה ירושלים, 02-9944902, כשר למהדרין