הקורונה תפסה את כולנו לא מוכנים, אבל יש כאלה שלא היססו להסתכל למציאות בפנים ולהתחיל כמעט מחדש - אפילו בגיל 70 פלוס: אנריקה (קיקה) אנזרוט, ארגנטינאי בן 71 מנתניה, מצא עצמו עם תחילת משבר הקורונה במצוקה כלכלית, אחרי שכל המסעדות שהיה מוכר להן אמפנדס - נסגרו, וכל ההזמנות נעצרו.
קיקה, שמצהיר כי הוא "חי בשביל להכין אמפנדס", פתח עמוד באינסטגרם, והתחיל למכור לאנשים פרטיים את התוצרת שלו. על אף גילו, קיקה מבלה את רוב שעות היום שלו במטבח, עומל על הכנת המילוי ועל הקיפול של הבצק. את המשלוחים הוא עושה לגמרי לבד.
ואם יש משלוח רחוק? הוא לוקח את מקל ההליכה שלו, נכנס לאוטו, אוסף את החברה שלו, והם הופכים את השליחות ליום טיול בארץ. "כשיש לי הזמנות רחוק מפה, אני לא אומר שאני הולך לחלק סחורה אלא אני אומר לעצמי שאני הולך לטיול. כבר טיילנו בירושלים, בחיפה ובדרום. גם לנהריה נסענו לחלק אמפנדס - ולטייל".
הארגנטינה היה לקיקה מפעל לבגדי נשים. בשנת 1995, אחרי הפיגוע בשגרירות, הוא עלה לארץ. חבלי הקליטה בישראל לא היו קלים והוא עבד במגוון עבודות - ממתדלק בתחנת דלק ועד לטבח במסעדת המבורגרים, שם עבד מאות שעות בחודש. אבל האמפנדס תמיד היו הלב שלו, והוא היה מפנק את המשפחה והחברים בכל אירוע עם אמפנדס מעשה ידיו. המתכון לבצק, שהוא סודי כמובן, הגיע מקרוב משפחה, ועליו קיקה עשה קריירה.
באחד מימי ההולדת של הנכדה שלו הוא עצם את עיניו וביקש משאלה - שמסעדות יזמינו ממנו סחורה. שעתיים אחר כך הוא קיבל את ההזמנה הראשונה - 200 יחידות למסעדה ברמת החייל. תוך ימים ספורים המסעדה כבר התחילה להזמין 800 יחידות פעמיים בשבוע. מהר מאוד נוספו עוד ועוד מסעדות לרשימת הלקוחות שלו, והעסק של קיקה פרח.
אבל אז, כאמור, התחילה הקורונה. המסעדות נסגרו, הזמנות לאמפנדס כבר לא היו, וקיקה נקלע למשבר. אחרי פתיחת העמוד באינסטגרם, בעזרתו של הפרסומאי אודי דוניר, שגם מנהל אותו ואת האתר שלו, התחילו להכיר את קיקה גם לקוחות פרטיים, וההזמנות חזרו לזרום. יש לו אמפנדה (אמפנדה ביחיד, אמפנדס ברבים) במילוי בשר, שהוא גם האמפנדה הפופולרי; יש במילוי כרישה וגבינה, יש תירס, תרד, ברוקולי וגם אמפנדס טבעוני.
קיקה, איך אתה מסתדר עם העבודה הקשה?
"יש לי נמלים בגוף, אני אנוח רק כשאמות. אני לא פוחד מעבודה קשה ואני נהנה להכין אמפנדס. זה לא יימאס עלי בחיים".
מה החלום שלך?
"החלום שלי זה לפתוח את הדוכן הכי טוב בארץ לאמפנדס, שעליו יתנוסס השם שלי. אבל לאט לאט, עד גיל 80 יש לי זמן גם בשביל זה".