אם חשבתם שמצב המסעדות בקרשים, כנראה שלא ראיתם את האינפלציה של הפתיחות שאפיינה את חודשי קיץ 2019. אז נכון, אנחנו לא מוצאים הרבה מסעדות מושקעות ויקרות, אבל בהחלט רואים מגמה חיובית והאצה בפתיחות של מקומות צנועים שלא הושקעו בהם מיליוני שקלים, שאין לדעת אם ומתי יחזרו לכיסם של המשקיעים.
עוד כתבות בערוץ האוכל שיכולות לעניין אותך:
לפניכם כמעט 20 מקומות חדשים לבלות ולאכול בהם.
בייקריה תל אביב
כחודשיים מאז שפתחו את "פיתה מונטנה" בנמל תל אביב, מתחדשים השפים דודו אלמקייס ויוסי שיטרית ("דוד ויוסף") במקום חדש וכשר בצפון תל אביב, שייפתח בקרוב ויכלול בית מאפה ומסעדת שיפודים.
במאפייה, שתפעל מדי יום בין 24:00- 07:00, אפשר יהיה למצוא שלל מאפים - החל מבורקסים וקרואסונים דרך לחמים מסוגים שונים ועד למאפי טאבון יחודיים, סלטים וכריכים. בשעות הבוקר, תוגש במקום ארוחת בוקר לצד קפה איטלקי.
במסעדת הבשרים - שתפעל בימים ראשון עד רביעי בין 11:30-02:00, בימי חמישי עד השעה 04:00, בשישי - עד שעה לפני כניסת השבת ותיפתח שוב לפעילות במוצ"ש, יציעו השפים מגוון שיפודים וסטייקים שייצלו על גריל הפחמים שבמקום, לצד מנות ראשונות וכמה סוגי יינות. לממהרים ולציפורי הלילה יוגשו במקום פיתות עמוסות בכל טוב, אותן יגישו במקום החל משעות הצהריים ועד השעות הקטנות של הלילה.
בימי שישי, ייערך במקום הפנינג אוכל שיכלול מוזיקה חיה, פעילויות לכל המשפחה ומכירת אוכל הביתה דוגמת חלות מיוחדות לערב שבת, קישים, סלטים ועוגות.
אינשטיין 10 תל אביב, כשר בהשגחת הרבנות ת"א
נורדיניו
מעדנייה חדשה שנפתחה בשבועות האחרונים על ידי קבוצת We like you too והשף עינב אזגורי ("קפה נורדוי", "דה דה ודה" ובר אה וין"), הממוקמת בשטח שבין מסעדת "קפה נורדוי" למלון "נורדוי" והכניסה אליה היא מרחוב נחלת בנימין.
בגזרת הקפה, מציעים במקום אספרסו בלחץ שמופק ממכונת למרזוקו ("mod bar") הראשונה מסוגה בישראל, שנראית כמו ברז קפה היוצא מהשיש. יש שם גם חליטות קפה, קפה נייטרו וקפה קר שמופק מחביות. תפריט האוכל מורכב כאן מכריכים, עוגות וסלטים אותם תוכלו לאכול על הדלפק הקטן שבמקום או לקחת בטייק אווי. בין היתר, מציעים שם מיני קרואסון במילוי אנשובי עם מוצרלה וחלפיניו כבוש, לצד כריכי צהריים כמו בגט מורטדלה.
בימים ראשון עד חמישי (בין 19:00-17:00), אפשר ליהנות שם מאפרטיבו במסגרתו יגישו לכם מנגרוני מהחבית, יין או סאן מיגל ב-19 שקלים, לצד מנות קטנות כמו קערת תפוצ'יפס, זיתים, גלגל גבינה משתנה ומגוון פוקצ'ות ונשנושי בופה ללא הגבלה תמורת 49 שקלים.
נחלת בנימין 27 תל אביב, לא כשר
Bodega
רשת מזללות אמריקאית חדשה וכשרה, שפתחה את הסניף הראשון שלה בארץ לפני שבוע, במרכז תל אביב. מאחורי המיזם הזה - שפועל בשירות עצמי, ומעוצב כמזללת "אסט פוד" בסגנון אמריקאי - עומדים ג׳יימס אופנהיים מניו יורק (הבעלים של רשת ההמבורגרים הירושלמית, "קרייב") ושותפו, השף טוד ארנס מלוס אנג'לס, שעבד בעברו במסעדות שף רבות בעולם ואף הפעיל רשת של משאיות מזון בארצות הברית.
תפריט ההרצה מציע כעת מבחר המבורגרים, כריכי דלי ונקניקיות ובהמשך, כך לדברי הבעלים, הוא צפוי להתרחב באופן משמעותי. כל המנות כאן מיוצרות מאפס, ואפילו הלחם שבו הן מוגשות נוצר במיוחד עבור הרשת.
אז מה אוכלים כאן? המבורגר עם בייקון טלה או עם גבינה טבעונית שמגיעים בגודל רגיל, כפול או טריפל (79-35 שקלים) לצד מבחר המבורגרים מיוחדים יותר דוגמאת "קי טאון" המוגש עם קימצ'י, בייקון, צ'דר טבעונית, מיונז כמהין ורוטב סרירצ'ה (49 שקלים).
בגזרת התוספות, מלבד הצ׳יפס וטבעות הבצל, יש גם חמוצים בסגנון ניו יורקי, סלט קולסלאו דלי סטייל וצ'ילי צ'יז פרייז (25-12 שקלים).
קרליבך 14 תל אביב, כשר
דרקסלר
שיפודייה חדשה שנפתחה על ידי המסעדן בני דרקסלר ("סיטארה", "טורקיז", "הרברט סמואל" ו"טאפאס אחד העם") בשוק הכרמל. במקום, מגישים שקדי עגל ושקדי טלה, פרגיות, קבב, כבד עגל עם שומן כבש ושיפוד אשכים עם שומן עגל.
את כל הטוב הזה מגלגלים שם לתוך לאפות סאלוף שמכינים במקום יחד עם בצל, עגבניות ופלפל חריף צלויים על הפלנצ'ה (או טריים, לבחירתכם) בתוספת טחינה, עמבה ופטרוזיליה קצוצה. החל מ-34 שקלים למנה.
השומר 1 תל אביב, 050-5616093, לא כשר
Le Mala
בר מסעדה מקסיקני אותנטי חדש שפתחו אנשי קבוצת ״"א-לה רמפה", שהבסיס הקולינרי שלו ישען, כאמור, על המטבח מקסיקני האותנטי בשילוב מאפיינים של המטבח העילי שמתכתב עם חומרי גלם מקומיים. אבל קחו את מה שאתם קוראים כאן בעירבון מוגבל, שכן בעלי המקום אינם מתחייבים שכל זה יהיה נכון גם בשבוע הבא ומציינים כי הקונספט כאן יהיה פתוח ונתון לשינויים.
ומה בתפריט? מנות כמו טאקוס במגוון מילויים ונאצ'וס לצד מטבלים שונים לצד מנות יצירתיות יותר כמו טונה צרובה בקראסט תבלינים המוגשת לצד סלט פפאיה מתובל בשרימפס קצוץ, מנה של קרודו טונה אדומה (56 שקלים) וגם פירות ים דוגמת קלמרי ממולאים בבשר סרטנים, גבינת עיזים, בייקון וחלפיניוס שמוגשים מעל גוואקמולה חריף וסלסת מנגו (58 שקלים).
שביל המרץ 5 תל אביב, 03-6823486, לא כשר
Kedem
במיקום שבו פעלה בעבר מסעדת "ארז", נפתחה לאחרונה מסעדה חדשה המגישה אוכל ביתי מכל העדות כשברגע מתנגנים להם כל העת שירי זוהר ארגוב.
המסעדה, שמתחילה את פעילות בשעות הצהריים ונסגרת בערב, מציעה מנות כמו שאוויה צנענית - תבשיל בקר בבישול ארוך (60 שקלים), מנות חומוס משודרגות כמו זה שמוגש עם פטריות, מנגולד שום קונפי וביצה עלומה (35-25 שקלים), מבחר סלטים ובשרים על האש.
בימי שלישי מגישים שם קוסקוס ביתי אותו מכינים במקום, ויש גם ממולאים טבעוניים, סלט פריקה, סיגרים ממולאים בבשר וקבבים. את הארוחה, יציעו לכם ללוות עם משקאות כמו ערק רימונים או ערק עם לימון ונענע.
נחליאלי 28 כרם תימנים תל אביב, 03-5102555, כשר
באשר פרומז'רי
רשת הפרומז'רי הירושלמית - בבעלותו של אלי באשר - משיקה שני סניפים חדשים - בקניון "ויצמן סיטי" בתל אביב וגם ב"קניון רמת אביב". אלה הסניפים ה-10 וה-11 במספר של הרשת, מה שאומר - שלושה בתל אביב. תוכלו למצוא שם מבחר של כ-1,000 גבינות מכל רחבי העולם.
לכבוד הפתיחה, מציעים בסניף החדש בוייצמן הטבת הצטרפות למועדון בשווי של 25 שקלים והחזר לרכישה ממגוון מוצרי החנות.
ויצמן 14 תל אביב, כשר
קניון רמת אביב, תל אביב, כשר
Rytal queen
מסעדת דגים חדשה, שנפתחה לאחרונה על סירת תיירים שעוגנת בנמל עכו והוסבה למסעדה. הסירה, שכוללת שתי קומות, ניצבת על המים ללא תזוזה, כך שהארוחה כאן אינה כוללת תנודות, למי מכם שסובלים ממחלת ים.
על פתיחת המקום אחראיים שני דייגים, האחים סעד ומייקל סעדי, שמציעים כאן תפריט פשוט של דגים מטוגנים או צלויים על הפלנצ'ה ושלל סלטים טריים. בין היתר, תוכלו להזמין כאן דגים כמו דניס, לברק, לוקוס ופרידה, ברבוניות וגם פירות ים, הכול טרי ונדלה מהים באותו היום בו הוא מוגש.
כל ארוחה כאן נפתחת עם מבחר של מנות פתיחה דוגמת טחינה, חומוס, סלט טאבולה, ירקות מוחמצים, עגבניות חריפות, חצילים, סלק, סלט תירס, מטבוחה, סלט כרוב וסלט ירקות, ובהמשך - מוגשת גם המנה העיקרית. המחיר עבור ארוחה נע בין 120-70 שקלים.
ליאופולד השני נמל עכו, לא כשר
פסטיבל הבירה הראשון של נהריה
ממש היום (22 באוגוסט), מתקיים בטיילת של נהריה פסטיבל הבירה הראשון בעיר. הפסטיבל הוא תוצאה של שיתוף פעולה בין מיזם "אוצרות הגליל" ועיריית נהריה, במסגרתו יוצגו עשרות מותגי בירה של מבשלות מהארץ ומהעולם.
במהלך הפסטיבל, לאורך הטיילת יפעלו דוכני אוכל רחוב מכל העדות והסגנונות, כשהדגש הוא על אוכל שהולך טוב עם בירה. הפסטיבל ייחתם בהופעה של עומר נצר ולהקת הדג נחש (החל מהשעה 20:00). הכניסה חופשית.
לפרטים נוספים באתר "אוצרות הגליל": www.ozrothagalil.org.il
טלק
בית קפה קטנטן שנפתח לאחרונה בשוק תלפיות, בניסיון להביא לחיפאים את בשורת הגל השלישי של הקפה.
במהלך החודש הקרוב, המקום צפוי להתרחב ולהפוך גם לבית קלייה שבו יכינו את הקפה בשיטת הקלייה הווינאית. בימים אלו, התפריט במקום מציע משקאות קפה כמו "קולד ברו" ו"קורטדו" (14-12 שקלים). לצד הקפה, אפשר ליהנות במקום מסנדוויץ' ביס המורכב מלחם מחמצת ביתי העשוי מכוסמין במילוי של גבינות עיזים וירקות (28 שקלים) ומהעוגות והעוגיות הביתיות שאופה בעלת המקום.
ישנה כאן גם אופציה לקנות הביתה קפה טחון טרי מסוג "ערביקה" או את "תערובת הבית" שמורכבת מארבעה זנים שונים של קפה (16 שקלים ל-100 גרם).
סירקין 26 חיפה, 054-4582331, לא כשר
בורגר סאלון
רשת ההמבורגים מבית "לימוזין" ממשיכה להתרחב, ופותחת סניף נוסף בחדרה, ה-12 במספר. בדומה לשאר סניפי הרשת, גם בסניף הזה יש מטבח פתוח המאפשר לעקוב אחרי תהליך ההכנה של ההמבורגרים, והוא מציע 50 מקומות ישיבה ו-30 מקומות נוספים במרפסת.
תחנת דלק "פז" (כיכר המשטרה) חדרה, 1-700-705-715, לא כשר
Pops
בית קפה חדש המציע תפריט של קינוחי שחיתות, שבבסיסם מאפה הונגרי בסגנון קיורטוש שנאפה במקום, וזוכה כאן לציפוי פנימי של שוקולד איכותי ולציפוי חיצוני לבחירתכם.
בהמשך, לאחר צלייתו של המאפה, ימלאו עבורכם את הקיורטוש בגלידה אמריקאית (לבחירתכם) שכמו המאפה עצמו, מיוצרת גם היא במקום (ישנה אפשרות למילוי של יוגורט במקום). אבל רגע לפני שתתענגו על המנה המושחתת, יתווספו אליה מיני רטבים ותוספות מתוקות שיהפכו אותה לפוטוגנית במיוחד.
טווח המחירים של המנות נע בין 32-20 שקלים, ואתם חייבים לפחות אחד כזה בפיד האינסטגרמי שלכם.
תל חי 1 נתניה, 054-6996580, כשר
הצ'יפסריה
בית הצ'יפס החדש שנפתח לאחרונה בנתניה, ינסה לעשות את מה שהקודמים לו בתל אביב לא הצליחו - להעניק לנו את כל הסיבות הנכונות לאכול דווקא את תפוח האדמה המטוגן שלהם.
התפריט במקום תפוח אדמה או בטטה אפויים בתנור עם שלל תוספות מעל (36-32 שקלים), לצד מנות צ׳יפס פוטוגניות דוגמת צ'יפס המוגש בתוך קונוס עם מגוון של תוספות ורטבים חמים או קרים מעל (30 שקלים).
עוד במקום: צ'יפס במגש (34 שקלים), צ'יפס "טורנדו" מטוגן המוגש על שיפוד (20 שקלים) וצ'יפס "סופר ארוך". ובשביל הגיוון, מציעים שם גם אצבעות גבינה בציפוי של תפוחי אדמה (32 שקלים).
שטמפפר 19 נתניה, 09-9781514, כשר
Beer Garden במלון דן ירושלים
במלון דן ירושלים נפתח לאחרונה ביר גארדן חדש שבו שף המלון, צחי בן שבת, מגיש תפריט המתבסס על המטבח הגרמני.
בבר - הממוקם במרפסת של המלון, הצופה לנוף ירושלמי מרהיב - תמצאו מנות כמו פרעצל (23 שקלים), שניצל וינאי (85 שקלים), נקניקיות עגל עשויות בעבודת יד (75 שקלים), חזה עוף מטוגן בבלילת תירס, המבורגר אנטרקוט (85 שקלים) וכריך קורנביף. את כל אלו תוכלו ללוות שם בבירה מקומית או בבירה תוצרת חוץ.
לח"י 32 ירושלים, 02-5331260, כשר
קבבסטה
דוכן חדש שנפתח לאחרונה בשוק מחנה יהודה הירושלמי, המציע קבבים בכל הצורות האפשריות: קבב בפיתה, בבגט או בלחמניית המבורגר (30 שקלים), קבב דגים (30 שקלים) וגם מיני עראיס (30 שקלים ל-5 יחידות ביס).
מחנה יהודה 41 ירושלים, כשר
איכר הארץ
חנות איכרים חדשה המתפקדת גם כבית קפה עם חצר פסטורלית, שתיקח אתכם למסע בין המחוזות הכפריים בארץ. את המקום הייחודי פתחו שלושה אחים - התאומות מעיין ורותם סוויסה (בעלות קונדיטוריית Les jumelles שפועלת בסמיכות) ואחיהם, ניסים.
ומה אפשר למצוא כאן? בחנות ישנו מבחר עשיר של גבינות איכותיות, יינות, בירות בוטיק וירקות טריים - כולם תוצרת מקומית, לצד מיצים שנסחטים במקום, כריכים ומאפים צרפתיים מהקונדיטוריה הסמוכה.
בתפריט של בית הקפה יש מגוון אופציות טעימות דוגמת פלטת גבינות עם ריבה ולחמים (62 שקלים), פלטת דגים מעושנים וירקות ממולאים בגבינות (62 שקלים) ופלטת ברוסקטות. יש שם גם מבחר סלטים (52-38 שקלים), מוזלי עם יוגורט בקר וכריכים במילוי דגים וגבינות. ואם מתחשק לכם על משהו קליל יותר, מציעים שם גם בירה קרירה המוגשת לצד נאצ'וס. בימי שישי, נערכות במקום הופעות חיות והאווירה הופכת לקלילה ומשוחררת יותר.
שביל הלולים 156 בית נקופה, 02-5453397, כשר
OrienTop
בר-מסעדה חדש, שנפתח לאחרונה במלון היוקרה "אוריינט" בירושלים. המקום מציע תצפית מדהימה על העיר, ותפריט שיצר שף המלון - מישל נבט, וכולל מנות פתיחה של טונה אדומה עם תחמיץ אסייתי (54 שקלים) ואנטרקוט כבוש במלח על ברוסקטה (54 שקלים).
בגזרת המנות הראשונות, מציעים כאן נתח של כבד אווז עם רוטב נוגט וצ'ילי חריף (108 שקלים), ובעיקריות - סטייק אנטרקוט נברסקה (180 שקלים) וטופ בורגר במשקל 400 גרם מבשר אנטרקוט עם תוספת של ביצת עין, המוגש עם צ'יפס בצד (125 שקלים).
עמק רפאים 3 ירושלים, 02-5699090, כשר
אירוע אוכל ואלכוהול במדבר
לכבוד עונת התיירות שתיפתח באזור הערבה בחודש ספטמבר, ייערך ב-24 באוגוסט (החל מ-19:00 בערב) אירוע קולינרי שישלב גם אלכוהול והופעות מוזיקה.
את קיום האירוע יזם יותם בן אליהו, תושב עין יהב שבערבה, הבעלים של "מדבר" - הבר הנודד שמסתובב בין יישובי הערבה ומנגיש את סצינת האלכוהול לתושבים באזור. במהלך האירוע, הוא יציע בבר שלו מבחר קוקטיילים, בירות מהחבית וגם מלבי. מלבדו, יפעלו באירוע גם דוכני מזון נוספים, ביניהם "פלאפל מש".
מיקום האירוע: ג'אבל חופירה
פופ אפ Vietnami בשוק צפון
פופ אפ וייטנאמי של השף אלון ליפינסקי, שפועל בימים אלו בשוק צפון בין השעות 15:00-12:00, ויסיים את פעילותו ב-30 בספטמבר.
בין היתר, תוכלו לזלול שם מנות קלילות כמו באן בשר מפורק (46 שקלים), באן חמש פטריות צלויות (42 שקלים), סלט מנגו עם אטריות שעועית ועוף (46 שקלים) וסלט פאפאיה ירוקה עם ספייסי ביף (52 שקלים).
לצד אלו, ליפינסקי מציע גם מנות חמות כמו קארי עוף וייטנאמי (56 שקלים) וקפאו בקר עם ביצת עין (56 שקלים).
ראול ולנברג 20 רמת החייל, 03-6432000, לא כשר