בשנות ה-50 וה-60 נהריה הייתה עיר נופש עם ים ואווירה אירופאית. שני עשורים אחר כך נראה היה כי הזמן בעיר הזו כמו עצר מלכת, ורק מסעדת ״פינגווין״ המשיכה לפעול כרגיל ונחל הגעתון המשיך לזרום לאורך הרחוב הראשי עד שהגיע אל הים התיכון.
כתבות נוספות שיכולות לעניין אותך:
אבל נהריה נראית היום כמו עיר פריפריאלית שלא שונה בהרבה מערים אחרות בארץ: רחוב ראשי הומה עם הרבה חנויות, וכמה עסקי מזון מיתולוגיים בניחוח נוסטלגי: "סטייקית האחים לוסקי״ שהיא בעצם שווארמיה משודרגת הפועלת כבר 40 שנה, ״פיצה קפרי״ בה גדלו דורות של נהריינים ו״בורדו״ החלבית שאף אחד לא זוכר לפני כמה זמן נפתחה.
בבחירות המוניציפליות האחרונות התרחש מהפך, וראש העיר התחלף. מאז גם העיר קצת השתנתה.
עושה רושם שנהריה התעוררה לחיים - ובגדול: הרחוב הראשי עובר בימים אלה שיפוץ, ולכל אורכו נפתחו מקומות חדשים שמביאים לעיר אוכל רחוב אופנתי, וגם את הווייב שכל כך היה חסר לה. וכן, יש גם שפה קולינרית מגניבה.
יש בה הכל מהכל: מעדניה, קונדיטוריה, מאפיות, קינוחים מוגזמים, אוכל רחוב ממותג, מסעדת בשר מעולה, מסעדות חוף וגם ברים שמציעים לבליינים חיי לילה וקבלת שבת בווליום גבוהה.
כל מה שצריך כדי שיהיה טעים ונעים יש בה, אבל רק כדי להבטיח שהסיקור יהיה שלם ומקיף באמת, כללנו בתוכו גם כמה מהמקומות הפסטורליים שפועלים בישובים הסמוכים לעיר, במרחק דקות ספורות של נסיעה מרחוב געתון ההומה.
קורון פטיסרי
בלב קיבוץ עברון, שצמוד לכניסה הדרומית לנהריה, נמצא הפטיסרי הקסום של עטר כהן טורנוא, שעבדה במסעדות ובתי קפה נחשבים כמו "מסה" ו"רביבה וסיליה", עד שהחליטה לפתוח מקום משלה.
הפטיסרי מעוצב בסגנון בוטיקי ומחולק לשני חללים; בחלל אחד פועל בית הקפה שבו מגישים מגוון משקאות קפה לצד מאפי בוקר, מגש גבינות (65 שקלים), קיש אישי בתוספת סלט (45 שקלים), פרנץ' טוסט (40 שקלים) וכריכים, ביניהם כריך סלמון עם ביצה עלומה בתוך קרואסון, מהמושקעים, הגדולים והיפים שייצא לכם לטעום (45 שקלים).
בחלל השני, פועל הפטיסרי עצמו ובו ישנם מדפים עמוסים בעוגיות ועוגות, ביניהן גם עוגה בחושה עם פיסטוק וקוקוס, עוגת תפוחים וארל גריי, עוגת שמרים עם ריקוטה ופטל שחור (42 שקלים), קראנצ'י פיסטוק (42 שקלים) ועוד.
במקום יש גם ויטרינה עמוסה במאפים, קינוחים אישיים, כריכי ביס בלחמניות עגלגלות וגם כריכים בלחם קסטן - ביניהם גם כריך טבעוני עם קציצה הודית (38-32 שקלים), מאפי בוקר עם פירות שגדלים באזור, קרואסון במילוי של שוקולד ולרונה וגם קרואסון במילוי שוקולד גנאש חלב וארל גריי (16-12 שקלים), מאפה אגסים וקרם שקדים ועוד.
וגם - החל מהשעה 14:00 ועד הסגירה- מבצע 1+1 על כל המאפים.
קיבוץ עברון, 04-9857787, חלבי כשר ללא תעודה
בנחלה
בית קפה פסטוראלי ומושלם לאירוח של משפחות עם ילדים קטנים. הוא ממוקם בנחלה המשפחתית של בעלי המקום, המתגוררים בנהריה, ויש בו מדשאות אינסופיות וגן שעשועים מאובזר בכל מה שילדים צריכים.
התפריט שם כולל מבחר של ארוחות בוקר (25 -65 שקלים) סלטים, פסטות, דגים, כריכים ומנות בשר. בשעות הצהריים, מגישים במקום תפריט עסקיות ויש אפילו עסקיות מיוחדות לילדים.
יצחק שדה 17 נהריה, 04-9512074, לא כשר
חמסיקה
חומוסייה קטנה ומטריפה שנפתחה לפני שלוש שנים וחצי, ופועלת במתחם מסחרי באמצע שכונת מגורים, אבל תוך שבועיים עתידה לעבור למרכז העיר - לסמטת גולומב הסמוכה לרחוב הגעתון.
ב"חמסיקה" מגישים חומוס בעל מרקם חלק וקליל, העשוי מגרגירי חומוס מזן זהבית. החומוס עצמו אינו זוכה לתיבול במהלך הבישול עצמו - מה שהופך אותו לעדין במיוחד - והוא מוגש יחד עם טחינה אתיופית (״שיבה״) ושמן זית איכותי. מנת הדגל במקום היא ה"חומוס-סביח" (36 שקלים), והמלצה שלנו: אל תגיעו לשם מאוחר מידי, כי למרות שהמקום נפתח רק בשעה עשר בבוקר - הוא נסגר ברגע שהסיר עם החומוס מסתיים.
אז מה אוכלים שם? צלחת חומוס עם חציל מטוגן, ללא הקליפה, בתוספת של ביצה קשה, עגבנייה, שמן זית איכותי, טחינה, עמבה, פטרוזיליה ומיץ לימון. את כל הטוב הזה תקבלו שם לצד חמוצים, פיתות, בצל טרי וכמה כדורי פלאפל ירוקים, שיסגרו לכם את הפינה למשך כל אותו היום. מלבד המנה הזו, יש בתפריט גם חומוס גרגירים (25 שקלים) ושקשוקה (35 שקלים).
ההגנה 29 נהריה, 04-6337112, כשר
בפיתה
מזנון פיתות שנפתח בעיר לפני שלושה חודשים בלבד, השואב השראה מה"מזנון" של השף אייל שני, אבל לוקח אותה למרחקים ארוכים וטעימים לא פחות מהפיתות הפופולריות. החל משעות הבוקר יש במקום אנרגיות מטורפות, ואם ייצא לכם גם לפגוש את היוצר והנשמה של המקום, המכונה ״באבו״ (מתן חמיאס, הבעלים של ״פיצה באבו״ בעכו לשעבר, ובהמשך גם של ״ביף בר״ ביערה) - אז בכלל הרווחתם.
את הפיתות עצמן יגישו לכם כאן בתוך מתקן עץ שיש בו מקום גם לצ'יפס ולשתייה, ואם תרצו לקחת את הפיתה ב"טייק אווי" או להזמין אותה במשלוח הביתה - יארזו לכם אותה לתוך קופסת קרטון מהודרת, כזו שתשמור על הטריות ועל הטעם של המנה.
ומה בתפריט? פיתות במילוי אסאדו, אנטרקוט, מעורב וקבב, אליהם מתלווה רשימה ארוכה של רטבים ותוספות שאת כולם מכינים במקום, כמו חצילים שרופים, סלט עגבניות חריף, קולסלואו, סלט שוק, חציל מטוגן, ריבת בצל, לימון כבוש, צ׳ימיצ'ורי ועוד (36-34 שקלים). חוץ מזה, יש שם גם המבורגר בפיתה (34 שקלים), כבד עוף ואת "המנה של אסי", המשלבת בין נקניקיית מרגז לקבב ביתי (36 שקלים).
עצה שלנו: אל תוותרו גם על החציל הבלאדי ועל הסיגרים במילוי בשר שמציעים כאן למנות פתיחה, ובמיוחד לא על הקינוח היצירתי שקרוי בתפריט - ״פיתה על הגז" המוגש עם בננות ושוקולד (20 שקלים), שיהפוך את הארוחה כולה למאוד לא שגרתית, ויזכיר לכם את טעמי הילדות הנשכחים.
הגעתון 19 נהריה, 04-9525040, כשר
מאמא בפיתה
בצידו השני של רחוב הגעתון, בסמוך לחוף הים, פועל מקום נוסף שמגיש פיתות, ולא תאמינו, אבל הקשר בינו לבין הדוכן מהפסקה הקודמת מסתכם בכך ששניהם מגישים מנה בפיתה - ופה זה מסתיים. "מאמא פיתה" נפתח גם הוא לפני שלושה חודשים, וכולל מלבד החלל הפנימי גם מרפסת הפונה לרחוב בה אפשר לשבת ולשחק שש-בש או סתם ליהנות מהבריזה של הים.
התפריט במקום מציע מנות הקרויות על שם הסבתות, האמהות והאבות של העובדים במקום, שנתנו את ההשראה למנות עצמן; בין היתר, תוכלו למצוא שם מנה בשם "גלילה" המורכבת מפיתה עם קציצות מרוקאיות (28 שקלים), פיתת ״פנחס״ עם קבב וטחינת אריסה, פיתת "אסתריקה״ - שהיא פיתה עם בוריק ממולא בתפוח אדמה, ביצה וטחינת סלק (23 שקלים).
עוד בתפריט: מנה של סביח עיראקי, שניצל ביתי, כרובית בתנור ומנה גאונית של "טאקו פיתה" - חצאי פיתה צרובים ומקופלים לשניים, שבתוכן נח שיפוד של פרגית עם רטבים צבעוניים ותוספות שהופכות כל ביס לחגיגה. ואם הגעתם למקום, אל תוותרו גם על מנה ראשונה של אמפנדס קולומביאני מקמח תירס שמכינים במקום (21 שקלים) וגם על צ׳יפס בטטה סלק מסולסל (20 שקלים).
הגעתון 52 נהריה, 077-3306694, כשר
סנדוויץ' בר דניאל
סמוך לדוכן "בפיתה", פועל מזה 22 שנה המקום של דניאל, בו אפשר למצוא כמעט את כל סוגי הכריכים שמגיעים כאן בתוך בגט טרי, ביניהם גם את מנת הדגל של המקום - בגט ענק במילוי שניצל דק-דק ומבחר סלטים טריים שמכינים במקום ומגוון רטבים כמו שום-שמיר ופסטו.
את השניצל עצמו מכינים גם כן במקום, ומכניסים אותו לבגט מיד בסיום הטיגון - מה שמעניק למנה טעם של בית ומרקם פריך וכיפי.
הגעתון 19 נהריה, 04-9510606, כשר
סטקיית האחים לוסקי
בנהריה פועלים שלושה מקומות שעל השלט שלהם כתוב "לוסקי", כאילו מדובר בשם קוד סודי של תושבי העיר. החלק המסקרן עוד יותר כאן הוא, שבשלושתם - למרבה הפלא - מוכרים שווארמה.
אבל עם כל הכבוד לשני ה"לוסקי" הנוספים, "סטקיית האחים לוסקי" היא הראשונה שהחלה לפעול בעיר לפני כ-40 שנה, ומלבד שיפוד השווארמה האימתני, אפשר למצוא בה גם ויטרינה עמוסה בקבבים, שיפודים ונתחי בשר איכותיים.
השווארמה כאן עשויה מבשר הודו ומתובלת בתיבול עדין למדי, כזה המשאיר מקום לטעם הבשר העסיסי. את התוספות, אתם מוזמנים להעמיס בעצמכם לתוך הפיתה מתוך מתקן בן שלוש קומות, כולן עמוסות בסלטים. חצי מנה תעלה לכם כאן 20 שקלים, מנה בפיתה עולה 35 שקלים ומנה בלאפה תעלה לכם 40 שקלים.
שדרות הגעתון 20 נהריה, כשר
פיצה דונטלה
הפיצרייה הבאה נפתחה לפני שמונה שנים על ידי חן גושן - בוגר בית ספר לבישול בארץ, שהתגורר בעבר באיטליה ואף עבד שם בכמה מסעדות ופיצריות, וחברו אבירם מרגי, חובב פיצות ידוע. כיום, "דונטלה" נחשבת לפיצרייה הטובה ביותר בעיר ואף לאחת מהטובות הפועלות באזור הצפון כולו, עם סניף נוסף שפועל בעיר התחתית של חיפה מזה שנתיים.
את הפיצות מכינים כאן מקמח דורום איטלקי ובתוספת של מוצרלה טרייה בלבד. בתפריט יש פיצות כמו נפוליטנה ומרגריטה, בלקנית וים-תיכונית וגם פיצה מעניינת הנקראת "דונטלה" וכוללת רוטב פסטו בשוליים ועגבניות מיובשות.
אל תוותרו כאן גם על הפיצה "הקמפנית" הכוללת רוטב פסטו, עגבנייה, בטטה, מוצרלה וגבינת עיזים (40-33 שקלים לפיצה אישית, או 76-63 שקלים לפיצה משפחתית).
חוץ מפיצות, מכינים במקום גם קלצונה בשלל מילויים (36-33 שקלים) -ביניהם גם קלצונה במילוי מתוק של שוקולד ואגוזים מסוכרים (28 שקלים) - ג'בטות, פוקצ'ות וסלטים מירקות טריים עם תוספת של גבינות שונות.
הגעתון 36 נהריה, 04-9920011, כשר
פיצה דה וינצ'י
הפיצרייה הבאה, שנפתחה לא מזמן בכניסה לשכונת נהריה הירוקה בעיר, מציעה פיצות קלאסיות כמו נפוליטנה, ופיצות ייחודיות כמו, למשל, פיצת אננס עם גבינת עיזים (38 אישית או 62 שקלים משפחתית).
עוד בתפריט: פיצת דה וינצ'י עם קונפי שום, ארטישוק, עגבניות מיובשות, בזיליקום ובלסמי מצומצם (42 שקלים לפיצה אישית או 65 שקלים לפיצה משפחתית), מבחר סלטים, מגוון פסטות (44-30 שקלים) וגם דילים הכוללים מקלות שום ושתייה למזמינים פיצה משפחתית.
הגולן 2 נהריה, 04-6170505, כשר
Sogo
במשך 13 שנים, במסעדת ״סוגו״ אפשר היה לקבל תפריט לא כשר, אך לפני כמה חודשים המקום עבר שיפוץ מאסיבי ומהפך יסודי, במסגרתו הפך למסעדת בשר כשרה. בחלל המחודש והמושקע של המסעדה, פועל מטבח פתוח ובו טאבון ממנו יוצאים שלל מאפים ומנות נוספות. ואיש שם גם בר גדול, והקיר החיצוני של המסעדה הוא, למעשה, ויטרינה עצומה.
את התפריט החדש במקום יצר מתן חמיאס (הבעלים של דוכן "בפיתה"), והוא כולל פוקצ'ה נהדרת ומגש ארוך עם סלטוני פתיחה. למנה ראשונה, מומלץ להזמין פטריות פורטובלו מטוגנות בציפוי של קראסט פנקו עבה (36 שקלים) ומנת "קרואסון כבד אווז" המוגשת עם פירות יער ושוקולד (99 שקלים).
בגזרת העיקריות, מציעים כאן מנה מעניינת של שיפוד סופלאקי על חרב המוגש לצד טורטיות דקיקות ושחומות, ירקות, צ'יפס וציזיקי טחינה ירוקה (74 שקלים). יש בתפריט גם טורטליני ממולאים בבשר (54 שקלים), אנטרקוט וצלעות טלה (119 שקלים) וגם חומוס מעורב, מנות דג ונבחרת בורגרים, ביניהם גם בורגר צרפתי עם קרע כבד אווז וריבת בצל (84 שקלים).
ז'בוטינסקי 1 נהריה, 04-9000001, כשר
פינגווין
ההיסטוריה של העיר נהריה, שזורה בהיסטוריה המשפחתית שעומדת מאחורי מסעדת "פינגווין" הנוסטלגית. המסעדה, שנפתחה בעיר ב-1940 על ידי משפחת אופנהיימר, ומנוהלת כיום על ידי הדור הרביעי - אמיר, שעובד לצד אביו (דור שלישי) - אילן.
המסעדה המיתולוגית, הביאה לנהריה לא מעט חידושים קולינריים - ביניהם "קפה אילן" המפורסם, שטרודל וינאי אמיתי, שניצל עם רוטב גולש (54 שקלים) וגולש המוגש עם שפצל'ה (56 שקלים).
בפגישת המחזור של כל עובדי המסעדה לדורותיהם - שהתקיימה לפני כשנתיים, לרגל חגיגות יום הולדת 77 למסעדה - השתתפו מאות נהריינים הרוכשים כבוד רב למקום שהאכיל לא מעט דורות בעיר במשך השנים. כיום, לאחר שהמסעדה עברה שיפוץ מאסיבי, היא מציעה גם תפריט מחודש הכולל פיצות, פיש אנד צ׳יפס ואפילו שירות משלוחים עד הבית.
הגעתון 31 נהריה, 04-9928855, לא כשר
אלכסנדר
המקום הבא הוא, למעשה, דיינר באווירת קז'ואל לא מחייבת שמציע תפריט המחולק לפי מחירים; תוכלו למצוא שם מנות ראשונות ב-25 שקלים כמו פטה כבד ומוצרלה סטיקס, לצד כריכי בשר ב-30 שקלים וארוחות ילדים ב-40 שקלים.
לעיקרית, מציעים כאן פסטות במחירים הנעים בין 30,35 ו-40 שקלים, סלטים ב-45 שקלים ומנות שונות כמו מוקפץ אסייתי ב-45 שקלים.
וכיאה לדיינר שמכבד את עצמו, יש בתפריט גם מבחר המבורגרים - מהמבורגר במשקל של 100 גרם (25 שקלים) ועד מגדל המבורגרים המורכב משלוש קציצות, ומגיע למשקל של 660 גרם בתוספת אווז מעושן (99 שקלים).
הגעתון 47 נהריה, 04-9000240, לא כשר
מנדל בר ומנדל Street
לפני שבע שנים נפתח הבר הראשון בנהריה, שנקרא ״קווינס״, על ידי תומר וולף ואסף בנימין. תוך זמן קצר שונה שם המקום ל״מנדל״, כך הוא נקרא עד היום. לאחרונה, הצטרף אליו האח הצעיר - ״מנדל סטריט״ - שפותח את שעריו פעם בשבוע בלבד, בימי שישי בצהריים, וממוקם בתוך הפסאז' הנמצא בסמוך לבר ה"מנדל".
ומה ההבדל בין השניים? "מנדל" הוא בר חברים עם מסכי ענק עליהם משודרים משחקי ספורט, 12 ברזי בירה ו-80 סוגי ויסקי, מוזיקת רוק ומיינסטרים ותפריט אוכל מושקע הכולל מבחר המבורגרים, ביניהם המבורגר עם גבינת צ'דר וריבת בצל (65 שקלים כולל צ׳יפס) וכריך אסאדו בפרנה מרוקאית ביתית (55 שקלים).
ב"מנדל סטריט", לעומת זאת, מציעים תפריט שרינג עם מנות קטנות כמו כרובית (36 שקלים), חציל מטוגן (36 שקלים), פיש אנד צ׳יפס (55 שקלים) וגם קרפצ׳ו וסביצ׳ה, לצד קבלות שבת בסגנון יווני.
הגעתון 33 נהריה, 052-2361210, לא כשר
הטרסה
על חוף ימה של נהריה פועלים מספר בתי קפה, מסעדות חוף וברי אוכל שעומדים שוממים במהלך השבוע אך זוכים לכבוד בשישי ושבת. הבר-מסעדה הבא - שנפתח בשנת 2004 - הוא אחד מהמקומות הזוכה לפופולריות רבה בקרב תושבי העיר והסביבה. הוא נפתח מידי יום בשעות אחר הצהריים, ומציע 800 מקומות ישיבה המתפרשים על שטח רחב במיוחד.
בימי שישי, מתקיימות במקום קבלות שבת עם מוזיקה מזרחית, תפריט אוכל טיפוסי למסעדות חוף הכולל צ'יפס, שניצלונים וסיגרים ממולאים וצוות המורכב מ-20 מלצרים ושמונה טבחים. מלבד האוכל, אפשר למצוא שם גם באקט (דלי) מלא בשלושה ליטרים של בירה עם קרחון קפוא מתחת, פופקורן בטעמים ושלושה ברזי מזיגה של בירות (180 שקלים).
טיילת נהריה, 054-748888, לא כשר
מעדניית זוגלובק
מעדניית "זוגלובק" נפתחה ברחוב הגעתון לפני למעלה מ-80 שנה, ואחרי הפסקה של כמה שנים - נפתחה שוב לפעילות לפני כשנה על ידי אחד מבני המשפחה המתגוררים בעיר. במקום מציעים בשר טרי, נקניקים וגם אוכל מוכן הביתה. יש שם חמישה מקררי יישון, בהם מתיישנים נתחי בשר ענקיים אותם אפשר גם לרכוש הביתה.
חוץ מזה, יש במקום קו נקניקים ייחודי שנוצר בשיתוף פעולה עם קצביית ״מיטמרקט״ משוק הכרמל בתל אביב, וגם בשרים מעושנים, עופות הניצלים בתנור רוטיסרי, אוכל מוכן כמו קובה, גפילטע פיש, חריימה ובריסקט שנצלה בחום איטי במשך יממה שלמה. כמו כן, מציעים במקום כריכי בוקר לילדים (כעת במחיר מבצע לקיץ - 9.90 שקלים). טווח המחירים של כל מוצרי המעדנייה נע בין 25-10 שקלים ל-100 גרם. כל הנקניקים, אגב, כשרים.
הגעתון 8 נהריה, 04-9878734, כשר
דולצ'ה
הגלידרייה הבאה, בה אפשר למצוא גם קינוחים מוגזמים וגלידה תאילנדית שמכינים במקום (25 שקלים), פועלת בסמוך ל״סוגו״ ומציעה גם יוגורט עם מיליון תוספות (20 שקלים למנה קטנה, 30 שקלים למנה גדולה).
אבל המה שבאמת שווה להזמין כאן זה את ה"דולצ׳ה סקופ"; גלידת מגנום בעיצוב אישי (18 שקלים), ופל בלגי עם מקל אליו משדכים תוספות, רטבים וגלידה, ופל "בבאלס" שחיתות ענק עם הרים של קצפת ושלל תוספות מתוקות (48 שקלים) ועוד.
אם זה לא מספיק, יש שם גם כמה סוגים של קרפים מושחתים, קוקיז, מילקשייקים ופנקייקים מטורפים.
הגעתון 42 נהריה, כשר
בלוברי
המקום פועל בעיר מזה עשור, וממוקם צמוד ל״מאמא בפיתה״. מתמחים כאן ביוגורט קרמי עם קרוב ל-30 תוספות שונות, ויש גם גלידת שמנת וקינוחי שחיתות כמו קרואסון ממולא בגלידה.
את כל הטוב הזה, אפשר לזלול במרפסת המרווחת שבחוץ הצופה לנקודה שבה רחוב הגעתון פוגש את חוף הים.
הגעתון 52 נהריה, 077-4336063, לא כשר
אלטו
״אלטו״ היא מחלבה משפתית ובית קפה פסטוראלי שהתפריט שלו מבוסס על גבינות. בכניסה למקום יש שביל העובר דרך בוסתן של עצי פרי ומרפסת המאפשרת ישיבה ממש בחיק הטבע.
בחלל הפנימי אפשר לצפות באולם הגיבון של המחלבה, תוך כדי ארוחת הבוקר המוגשת שם לאורך כל היום (56 שקלים ליחיד או 102 שקלים לזוג) וכוללת כנאפה מלוח (45 שקלים), מאפה ברי (45 שקלים), פיצה וקרואסון חמאה עם תרד, גבינותביצה עלומה.
קיבוץ שמרת, 04-9854802, כשר
תושה בייקרי
בייקרי קטנטן עם מרפסת חיצונית, שבה בימי שישי מתקיימות הופעות מוזיקה. בפנים, יש ויטרינה יפהפייה ומדפים עמוסים בעוגיות, קרקרים, עוגות בחושות וגריסיני שאסור לפספס.
מאחורי הדלפק שבמקום מכינים כריכים בתוך פוקצ׳ה, ויש שם גם מאפי בוקר כמו קרואסונים במילויים כמו שוקולד, שקדים, פיסטוק, ריבת חלב או נוגט (13 שקלים), לצד מאפים משוגעים מבצק עלים שמכינים במקום (13-9 שקלים).
קיבוץ ראש הנקרה, 052-8399795, כשר חלבי
לחם טנא
מאפייה כפרית עם חצר פסטורלית שממוקמת בקיבוץ גשר הזיו, סמוך לנהריה. אפשר לקנות שם לחמי מחמצת כמו לחם שיפון עם קימל (17 שקלים), לחם כפרי (15 שקלים) חלות עם תוספות שונות ויש גם לחמים מיוחדים כמו לחם פולנטה, לחם רוזמרין ולחם עם גרידת לימון, שמן זית ומלח אטלנטי.
עוד תוכלו לזלול במקום: דייניש במילוים שונים, סקונס, סטיקי באנ'ס, ובימי ראשון - המאפייה פתוחה לקפה ועוגה עד השעה 14:00.
קיבוץ גשר הזיו, 052-6639913, לא כשר
בריוש
הקונדיטורית חגית שטרן, מעבירה סדנאות אפייה בחלל של הקונדיטוריה שלה הנמצאת בנהריה. רשימת הסדנאות שהיא מציעה כוללת סדנת שמרים, סדנת מאפי בוקר צרפתיים, סדנת עוגיות ויש גם סדנה של מלוחים.
הסדנאות הללו מיועדות לקבוצות של עד 12 משתתפים, ומחירן נע בין 280-230 שקלים למשתתף (כולל ארוחת ערב קלה).
לפרטים: 054-9445490