כמה חיכנו לפתיחת המסעדות, לטעמים, לריחות, לערבי הבילוי ולתחושת החופש. לא פחות התגעגענו להוציא את הטלפון ולצלם את המנות ולהעלות לאינסטגרם מנות מהתפריט. וכן, דווקא בימים אלה לצילום אוכל ופרגון לשפים, חשיבות יתרה. המסעדות צריכות כל פידבק שמגיע מהלקוחות - זה עוזר להם לפרסם את עצמם, לשווק את האוכל שלהם וזה כמובן גם טפיחה לאגו.
האינסטגרם יכול להיות כלי נהדר, וכמוהו גם קבוצות פייסבוק וקבוצות וואטסאפ, אבל לא פחות חשוב מצילום המנה זה לדעת לצלם אותה כמו שצריך, ולתווך לצופה את הטעם והריח מבעד לעדשה.
טיפים שחשוב שתכירו, הלייק עליכם:
1. היום, לכל מצלמה בסמארטפון יש גריד שמאפשר לנו לדייק את התמונה. הגריד, משמש בעצם כפלס, שבעזרתו תוכלו לשמור על התמונה ישרה. הפונקציה הזו מובנת אוטומטית במצלמה, והיא תעזור לכם לפלס את התמונה בצורה הטובה ביותר.
2. במצלמת הסמארטפון יש לכם מצב של סינגל טייק - אחרי שמשתמשים במצב הזה הטלפון נותן אוטומטית אופציות לבסט שוט (Best shot), ומה שנשאר לכם זה רק לבחור את התמונה שאהבתם.
3. במצב Live פוקוס (מיקוד חי) אפשר לשלוט על טשטוש הרקע, וכך לקבל את המנה בצורה בולטת יותר. במכשירים חדשים יש מגוון עדשות, לכן אין צורך להתקרב למנה, ואפשר לצלם אותה גם מרחוק. כאשר רוצים לצלם חלק מהמנה אפשר להשתמש בעדשת ה"טלה" (שנקראת גם עדשת טלפוטו), ואם רוצים לצלם את כל המנה אפשר להשתמש בעדשת נורמל.
4. אל תחששו מפלאש: הלכתם למסעדה רומנטית או כזו שבה התאורה אפלולית? גם כאן תוכלו לצלם את האוכל שלכם - אפשר לצלם מנות על ידי שימוש בפלאש, אבל הטריק הוא לא להתרחק יותר מדי. ברוב המקרים בהם התאורה עמומה, הפלאש צובע את המנה ומוסיף לאיכות והדגשה מירבית.
5. במצלמת הסמארטפון שלכם יש פילטרים מובנים, שאפשר להשתמש בהם לשיפור הצבעים, ללא כל חשש מפגיעה בצבעוניות המקורית של המנה.
אופציה נוספת לצילום, היא צילום המנה מרחוק - מפני שהרזולוציה של המכשירים החדשים גבוהה, אפשר לקרב את התמונה ולאחר מכן ולשמור אותה כתמונה חדשה שתשאר באיכות טובה וברזולוציה מקסימלית.
אסתטיקה, צִלחות ולוקיישן
ולסיום - טיפ עבור בעלי המסעדות שרוצים לעודד את הלקוחות לצלם את המנה ולפרסם ברשתות החברתיות: על מנת להצליח להעביר דרך הצילום את הטעם והריח של המנה וליצור גירוי, חשובה מאוד האסתטיקה של המנה, הצִלחות והנראות שלה.
זה המקום להשקיע מחשבה, וזו הזדמנות נהדרת לחדש את נראות המנות ולחשוב על דרך לייצר גירוי טעם שיעבור גם דרך העיניים. טיפ נוסף שהוא החשוב מכולם - תוודאו שיש למסעדה שלכם "לוקיישן" נכון, בשביל שמי שרואה את התמונה יוכל לדעת באיזו מסעדה היא צולמה.
עידו איז'ק הוא צלם ויוצר תוכן של סמסונג ישראל