האתגר: לחסל סטייק במשקל שלושה קילוגרם; ההשראה: טום וג'רי: סצינות האוכל בסרטי קולנוע משפיעות לא אחת על תרבות האוכל שלנו. קחו למשל את הסרט Breakfast at Ttiffany's משנת 1961, סרט שבעקבותיו חנות התכשיטים היוקרתית, טיפני׳ס, פתחה בית קפה שכל כולו פולחן לסרט. או למשל הסרט Juno משנת 2007 שבזכותו נולדו ארוחות הברינר המדוברות. והרשימה עוד ארוכה.
כתבות נוספות שיכולות לעניין אותך:
דוגמה אייקונית נוספת שיצאה מהמסכים ונחתה על השולחן שלנו היא השילוב בין מילקשייק להמבורגר מ״ספרות זולה״ (1994). גם סצנת נשנוש הספגטי של שני כלבים מאוהבים בסרט המצוייר ״היפה והיחפן״ (1955), הפך את מנת הספגטי מיט בולס להתגלמות הרומנטיקה.
אבל הפעם אנחנו בעניין של הסדרה האהובה Tom & Jerry, שהולידה תופעת אוכל מעניינת במיוחד: במרכז הסדרה עכבר שנמצא במנוסה תמידית מחתול המנסה ללכוד אותו, ובדרך הם מסתבכים בלא מעט צרות משותפות. אבל המכורים לסדרה בטח הבחינו שבכמה מהפרקים מופיע סטייק אימתני עם עצם עגולה במרכז (בפרק High steaks, בפרק Truce Hurts ובפרקים נוספים), מה שהוליד בעולם פולחן סטייקים ותופעה קולינרית שמכנים אותה Tom & Jerry steak.
האמריקאים, שסוגדים למנות אקסטרא אקסטרא לארג' היו ככל הנראה הראשונים שאימצהו את הסטייק המצויר, והפכו את המושג Tom & Jerry steak למקבילה ל״הסטייק הגדול בעולם״. ואין הכוונה לסטייקים של קילוגרם או קצת פחות, אלא על מפלצוות אמיתיות שחוצות את משקל ה-2.5 קילוגרם. סטייקים כאלה מגישים בלא מעט מסעדות אמריקאיות כמו מסעדת The Purple Pig ומסעדת Ditka בשיקגו.
יש Tom & Jerry steak גם בצ׳כיה במסעדת La Casa Argentina בפראג, וגם הקצבים הטורקיים אוהבים אותו מאוד. חובבי הבשר בוודאי ישמחו לשמוע שגם אצלנו בישראל יש Tom & Jerry steak, והוא לא מוגש באחת ממסעדות הבשר הידועות והמוכרות אלא דווקא בכפר ראמה בגליל במסעדת Bora Bora של יאמן ונגוא אבו ימן, מסעדה שהיא שילוב בין סטייק האוס למסעדה ערבית.
כדי לחוות את החוויה במלואה עליכם להזמין את הסטייק הזה מראש, וכשתגיעו למעמד החגיגי הוא יוגש לכם כחלק מהופעה שלמה שבה משתתפות בובות ענק של חתול ועכבר (להלן: טום וג'רי), שרוקדות לצלילי מוזיקת הפתיחה של הסדרה המצויירת, בזמן שהסטייק הענקי נוחת על משטח עבודה נייד לצד השולחן שלכם. במיוחד לכבוד הרגע החגיגי הזה שף המסעדה, סאלח ארשד, מניח את כל משימותיו השוטפות בצד, ומתיצב לצד הסטייק, פורס אותו, מניח על הגריל ומגיש לכם אותו על הצלחת.
אז הסטייקים הקלאסיים שאפשר למצוא ברוב מסעדות הבשר המוערכות בארץ מגיעים במשקל 400 והגדולים שבניהים מגיעים ל-800 גרם. יש גם לא מעט שעוברים את הקילוגרם ומוגשים במשקל של 1,200 גרם ואפילו 1,500 גרם. אבל איפה עוד אפשר למצוא בארץ סטייקים שמתקרבים למשקל של 2 קילוגרם ואף למעלה מזה? הרשימה המלאה לפניכם.
M25
במסעדת השוק הזו שבה התחיל עידן חדש של מסעדות בשר בארץ, תוכלו להזמין (מראש) סטייק במשקל 5.5 קילוגרם. הסטייק מורכב מ-4 נתחים שונים (שפיץ שייטל, שייטל, פיקניה ופילה) ומיושן במשך 90 יום. המחיר בהתאם - 1500 שקלים.
סמטת הכרמל 30, תל אביב 03-5580425, לא כשר
דוריס קצבים
ב״דוריס קצבים״ של איש הבשר אדם ויה אפשר להזמין סטייק במשקל 3 קילוגרם. כאן לא צריך להזמין את הסטייק הענקי הזה מראש כי הוא זמין וקיים ״במלאי״. המחיר: 40 שקלים ל-100 גרם.
דרך רמת הנדיב, זכרון יעקב, 04-6397030, לא כשר
NG
במסעדה הבשר שפועלת בנווה צדק מאז 2003 יש תפריט ״שרינג״, שבו יש סטייקים במשקלים של 2, 3 ואפילו 4 קילוגרמים. את התפריט הזה ואת הסטייקים הללו יש להזמין מראש. המחיר: 42 שקלים ל-100 גרם.
אחד העם 6 תל אביב, 03-5167888, לא כשר
הדסון
בהיכל הבשר של השף מתן אברהמס מגישים מנות בשר השואבות את ההשראה ממסעדות הבשר בארה״ב. בהזמנה מראש אפשר לקבל כאן פורטר האוס או פריים ריב במשקל 2 קילוגרם (המחיר אינו קבוע ונקבע לפי סוג הנתח ונע בין 50-40 שקלחם ל-100 גרם).
הברזל 27 רמת החיים תל אביב, 03-6444733, לא כשר
Meateo
קצבייה ובר מסעדה הפועלת בחולון, ומתמחה בנתחי בשר בגדלים שונים. הקונספט של "מטיאו", למעשה, מציע תפריט רחב שמבוסס על בחירת נתח מהקצבייה, הנצלה בגריל "ג'וספר" שיובא מספרד.
בתפריט, תוכלו למצוא נתחי בשר החל מ-100 גרם ועד סטייקים במשקלים עצומים שנעים בין 3-2 קילוגרם, ולעיתים אף יותר. המחיר אינו קבוע (נקבע לפי סוג הנתח והמשקל) והוא נע בין 44 -63 שקלים ל100 גרם.
הפלד 46, חולון, 073-332222, כשר
חוות צוק
גם ב״חוות צוק״ לא חוששים מנתחים ענקיים: תוכלו להזמין כאן נתחי פורטר האוס במשקל של 3 קילוגרם, שעברו תהליך ישון ארוך. המחיר: 40-50 שקלים ל-100 גרם.
משה פרלוק 5 תל אביב 077-515-5905, לא כשר
ראנץ' האוס
במסעדת הבשר האילתית אפשר להזמין סטייקים שמתקרבים ל-2 קילוגרם. הכוונה לאנטרקוט על העצם במשקל של 1700 גרם, אולי לא טום וג'רי אבל בהחלט משקל נאה לסטייק. המחיר: 40 שקלים ל-100 גרם.
מלון רויאל ביץ׳ החוף הצפוני אילת, 08-6368989, כשר
אנגוס
ברשת "אנגוס", בהזמנה מראש בלבד, תוכלו לקבל סטייק טומהוק פריים ריב בחיתוך אוסטרלי במשקל של שני קילוגרם, במחיר של 42 שקלים ל-100 גרם.
בכל סניפי הרשת, לא כשר