בתחילת השבוע הבאנו את סיפורה של שלומית שושני, אימו של דין שושני ז"ל שנהרג לפני כשנה וחצי יחד עם בת זוגו, סתיו הררי, באסון המעלית בשכונת התקווה בתל אביב. עכשיו, היא מתייצבת מול המצלמה ומספרת את סיפורו של המקום "מנצ'וק", שאותו הקים דין, ואת סיפורה הפרטי שלהאחרי שהמסעדה של דין נסגרה במהלך הקורונה יחד עם כל המסעדות בארץ, ואחרי שלא היה מי שימשיך לתפעל אותה, היא החליטה לעשות מעשה ולקחת את המשימה על עצמה.
וכך, בגיל 55, שלומית עוזבת מקום עבודה קבוע אחרי 33 שנה כמזכירה בחברה גדולה לייבוא מכוניות, ומחליטה בצעד אמיץ, להמשיך ולהפעיל את המסעדה בשכונת ביצרון
כל בוקר היא מגיעה למקום, חוגרת סינר, ומתחילה לאפות. הידיים הרזות והשבריריות שלה מטפלות בנחישות בבצק. היא לשה, מותחת, מגלגלת, ומייצרת את הלחמניות המשגעות שמגיעות עם מנת הדגל של המקום - המנצ'וק, ממרח ירקות בארבעה טעמים, שעליו ירקות צרובים וביצה עלומה - או קציצת קינואה לטבעונים.
להשאיר את המקום פתוח זה בשבילה גם להשאיר משהו מדין. "לא יכולתי לשאת את המחשבה שהמקום של דין ייסגר", היא אומרת, "אני לא רואה בבישול תרפיה, אבל אולי זה תופעה נלווית שבעזרתה אני גם מרפאה את הנפש שלי. החלטתי לפתוח את המקום כנגד כל הסיכויים". צפו בסרטון בראש הכתבה.