בימים האחרונים סוערת הרשת בעקבות מתכון ויראלי של פסטה עם גבינת פטה, שנולד בטיק טוק. נראה שהמתכון הזה התפשט ברשת מהר יותר מנגיף הקורונה, וכשהוא פורסם לפני כשנתיים על ידי בלוגרית פינית הוא גם גרם למחסור בגבינת פטה בפינלנד. הגרסה שרצה בימים האחרונים היא וארציה לאותה מנה, אבל הרעיון דומה - מתכון קל, פשוט וכזה שכל ילד יוכל להכין.
7 צפייה בגלריה
פסטה פטה, טיק טוק
פסטה פטה, טיק טוק
פסטה פטה, טיק טוק
(shutterstock)
המתכון הסנסציוני הזה אינו לבד במערכה - הרשת החברתית המוזרה מלאה במתכונים. אם חשבתם שסרטון עם סבא שמשתדל לעשות תנועות ריקוד מגושמות זה השיא, אז מסתבר שיש שיאים אחרים, שנכנסים עד למטבח.
אז מה יש לנו שם? הכל מכל, אבל הכי חשוב כאמור - מתכונים שכל ילד אמור להיות מסוגל להכין, קלים לביצוע ובמקרים מסוימים - לאו דווקא קלים לעיכול.
כמעט ואין הורים לילדים מתבגרים שלא מכירים את התופעה. חלק מההורים זורמים עם זה, חלק סולדים מזה וחלק פשוט רק מתפללים שהפעם יהיה קצת פחות חורבן והרס במטבח. תופעת מתכוני הטיק טוק הולידה בעקבותיה גם אתגרים שונים כמו אתגר לאכול רק מאכלי טיק טוק במשך יממה שלמה או לאכול רק אוכל שמופיע בפיד של פור יו. אבל כך או כך - הדבר הזה קורה ואי אפשר להתעלם ממנו.
אז הנה חמישה מתכונים נבחרים מתוך הטיק טוק. ושלא תגידו שלא הזהרנו מראש - זה לא רק מלכלך אלא גם ממכר.
ביניים
המצרכים:
1 חבילת פסטה, עדיף מסוג קיפרי ריגאטי 1 חבילת גבינת פטה 1 סלסלה של עגבניות שרי 2 כפות שמן זית
7 צפייה בגלריה
טיק טוק גבינת פטה
טיק טוק גבינת פטה
שעתה היפה של גבינת הפטה
(shutterstock)
אופן ההכנה:
  1. מסדרים בתבנית את העגבניות ובמרכז מניחים את הגבינה. מזלפים שמן זית מעל.
  2. מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 220 מעלות למשך כחצי שעה, או עד שהעגבניות צרובות קלות.
  3. בינתיים מכינים את הפסטה לפי ההוראות שעל גבי האריזה.
  4. מוציאים את התבנית מהתנור, מוסיפים לה את הפסטה המוכנה, מערבבים הכל יחד ומגישים.

ביניים
המצרכים:
1/3 כוס פסטה 1/3 כוס מים 1/3 כוס חלב 1/3 כוס גבינה, מגוררת
אופן ההכנה:
  1. מחממים את המקרוני יחד עם המים במיקרו במשך שתיים-שלוש דקות. מערבבים.
  2. מוסיפים את החלב ואת הגבינה ומכניסים למיקרו לעוד כדקה של בישול, ומגישים בתוך הכוס.


ביניים
המצרכים: 1 כוס קמח 2 כפות סוכר 1 שקית סוכר וניל 2 כפות חמאה, מומסת 1/2 כוס חלב 1/2 כוס שמנת 1 ביצה
אופן ההכנה:
  1. מערבבים היטב את כל המצרכים יחד בקערה, עד שנוצרת בלילה אחידה, חלקה וללא גושים בכלל.
  2. מכניסים את הבלילה לסקוויזר או לשק זילוף.
  3. מחממים מחבת טפלון על להבה בינונית, ויוצרים עיגולים קטנטנים מהבלילה (העיגולים הללו יהיו הקורנפלקס שלנו). מטגנים כדקה או שתיים.
  4. ברגע שעיגולי הפנקייק קיבלו קצת צבע, הופכים אותם לצד השני לעוד כחצי דקה.
  5. מוציאים את עיגולי הפנקייק הקטנטנים לתוך קערה, מוסיפים חלב ומגישים.
ביניים
המצרכים:
3 חלבון ביצה 3 כפות סוכר 1 כף קורנפלור 2 טיפות צבע מאכל
אופן ההכנה:
  1. שמים את החלבון בקערה וטורפים היטב. מוסיפים את הסוכר ומקציפים עד לקבלת תערובת תפוחה ויציבה.
  2. מוסיפים את טיפות הצבע. מערבבים בעדינות.
  3. מוסיפים את הקורנפלור, ומערבבים עד שהכל נטמע בתערובת.
  4. שמים את התערובת היציבה במרכז תבנית מרופדת בנייר אפייה. מעצבים את התערובת בעזרת מרית.
  5. אופים בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 150 מעלות כחצי שעה.
ביניים
המצרכים:
1 כף נס קפה 3/4 כוס חלב 3 כפות מים רותחים 1 כף סוכר
אופן ההכנה:
  1. שמים בקערה את המים, הסוכר והנס קפה, וטורפים היטב (מומלץ בעזרת מיקסר ידני) עד שמתקבלת תערובת קרמית אחידה וסמיכה.
  2. מוזגים חלב לכוס הגשה. מוסיפים לחלב את תערובת הקפה והסוכר שיצרנו, ומגישים.