בערב חתונת בתו, השף שלום קדוש עבר תקיפה אכזרית בתחנת דלק בירושלים. שבעה חודשים אחרי כן, קדוש בן ה-74 מתאושש בבית ונמצא עדיין בתהליך שיקום. לקראת פרס מפעל חיים שיוענק לו בשבוע הבא, רעייתו, זוהרה קדוש, מגיבה לראשונה מאז המקרה. "הוא היה מורדם ומונשם הרבה זמן והרופאים היו סקפטים בנוגע להחלמתו, זה נס", היא מסרה ל-ynet.
1 צפייה בגלריה
תמונתו של השף שלום קדוש
תמונתו של השף שלום קדוש
שלום קדוש לפני הפציעה הקשה. מפעל חיים
(צילום: תיקי גולן)
תיעוד התקיפה בתחנת הדלק
(צילום: יוסי אלי, באדיבות חדשות 13)

קדוש, שאושפז בבית החולים הדסה הר הצופים, היה מורדם ומונשם במשך שבועות ארוכים, ובאוגוסט האחרון שוחרר לביתו. השיקום צפוי להימשך עוד כמה חודשים. "אנחנו מודים ושמחים על הנס הזה, ואני רוצה להודות לצוות בית החולים על הטיפול בו", מסרה זוהרה.
השף קדוש יקבל בחודש הבא אות הוקרה מיוחד במסגרת טקס "פרסי המטבח הישראלי", שיתקיים בתל אביב - פרס השראה על מפעל חיים. "גם שלום שמח ונרגש מאות ההוקרה שיוענק לו ואנחנו מתכננים להגיע יחד בהרכב מלא עם כל המשפחה לטקס", אמרה אשתו.
כפי שנחשף ב-mynet ירושלים, בפרקליטות שוקלים בשבועות האחרונים אפשרות להסדר טיעון עם הנאשם בתקיפה החמורה, עלי אדקידק (41) משכונת סילוואן, בעקבות הצעה מצד בית המשפט. למרות תיעוד האירוע, בשל מה שמגודר "קשיים ראייתיים", נבחנת אפשרות לפיה הנאשם יודה בכתב אישום מתוקן וייגזר עליו עונש של שלוש שנות מאסר.
קדוש מארח את אביב משה - כתבה מ-2017
(אלי מנדלבאום)

שלום קדוש הוא מבכירי הטבחים הישראלים, ונחשב לאחד השפים המוערכים בארץ ובעולם. במטבחו למדו והתחנכו טובי השפים המקומיים, ובהם השף יונתן רושפלד, השף אביב משה, השף ירון שלו, השף יובל בן נריה ואחרים.
קדוש נולד בעיירה קטנה ליד מרקש, מרוקו, ובגיל 14 עלתה משפחתו לארץ. את קריירת הבישול החל באוניות נוסעים, ומשם המשיך לתפקיד סו שף במלון "שרתון פלאזה", וכעבור שנה הפך לשף של המלון - תפקיד אותו מילא עד תחילת משבר הקורונה, במשך 43 שנים.

מי תהיה המסעדה הטובה בארץ?

הבוקר הוכרזו המועמדים הסופיים בתחרות פרסי המטבח הישראלי בחסות אמריקן אקספרס. התחרות חולשת על המטבח הישראלי לדורותיו, וטקס הענקת הפרסים לזוכים יתקיים ב-7 בדצמבר.
הפרסים בתחרות יחולקו בארבעה תחומים מרכזיים. פרסים בתחום המסעדנות שיוענקו בקטגוריות כמו המסעדה הכי טובה והשף המצטיין; בתחום היזמות והחדשנות יוענקו פרסים לחברות הזנק המתמחות בפוד-טק ובאגרו-טק; בתחום החקלאות; ובתחום התקשורת – תיעוד המטבח הישראלי ויוצרי תוכן ברשתות.
בוועדת הפרס שבחרה את הזוכים אנשי קולינריה בכירים ועיתונאים, בהם השף ישראל אהרוני והמסעדנית אירית שנקר (גילוי נאות: הח"מ חברה בוועדת הפרס).
בין המועמדים בקטגוריות המרכזיות: בקטגוריית המסעדה המצטיינת של המטבח הישראלי - ג'ורג' וג'ון (תל אביב), דוק (תל אביב), מיכאל ביסטרו (מושב לימן), סנטה קתרינה (תל אביב), רוטנברג (גשר הישנה); בקטגוריית השף המצטיין של המטבח הישראלי - חיים כהן (יפו תל אביב), אסף גרניט ואורי נבון (קבוצת מחניודה), אסף דוקטור (אייבי/דוק/האחים), תומר טל (ג׳ורג׳ וג׳ון), רז רהב (OCD); בקטגוריית מוסד הקולינריה המצטיין של המטבח הישראלי - אמא (ירושלים), חנן מרגילן (תל אביב), מעין הבירה (חיפה), עזבה (כפר ראמה), עזורה (ירושלים).
איש האוכל דוד קישקה, ממארגני האירוע, מסר: "אני מתרגש מאוד בשביל השף שלום קדוש וגם בשבילנו, וגאה להעניק לו את הפרס הזה. זה פרס השראה יוצא דופן על כל פעילותו לעולם הקולינריה בארץ".