שבחים וכוכבים: המטבח הישראלי היה בין החוגגים בטקס חלוקת כוכבי המישלן למסעדות הטובות ביותר ברחבי ארצות הברית, שנערך הלילה (ג') בניו יורק.
גם השנה כוכבה היחיד של מסעדת "שמונה" לא דעך, והמסעדה הישראלית של איל שני והשף נדב גרינברג בניו יורק שמרה על מקומה ברשימה היוקרתית, שאליה הצטרפה אשתקד.
3 צפייה בגלריה
מסעדת שמונה בניו יורק
מסעדת שמונה בניו יורק
מסעדת "שמונה" בניו יורק
(צילום: Max Flatow)
שני וצוותו דילגו בין טקס קבלת הכוכב בהל'ס קיצ'ן לבין מסעדת הסלון שבשכונה, שם אירחו את נבחרת הג'ודו האולימפית של ישראל באירוע בחסות CAM, התנועה למאבק באנטישמיות. לבסוף, באיחור ישראלי אלגנטי, קיבלו את הכוכב הנחשק – המסמל "בישול ברמה גבוהה ששווה עצירה" – ובהחלט לא לבשו טוקסידו, בניגוד לציפיות המארגנים.
בנימוק של המדריך נכתב על "שמונה" כי "החלל הקטן והאלגנטי הזה מציג ביצועים מרשימים עם מטבח ניאו-לבנטיני מהמם. מטבחים רבים מתגאים בשימוש במרכיבים טריים, אבל בשמונה לוקחים את הפילוסופיה הזו צעד קדימה, ומרכיבים תפריט חדש מדי יום (למרות שיש מנות שחוזרות על עצמן). הבישול מתבסס על הגריל לכל אורך הארוחה, כולל הקינוחים, שבהם הופיעו, למשל, תאנים צלויות על קרם שנטילי. המנות בהחלט בלתי נשכחות, כמו פרוסות דקות של האמאצ'י או בשר וואגיו שנמשכים משיפוד ליד השולחן ומציגים רכות מעושנת. הטעמים מאוזנים בצורה מרשימה, ויוצרים ארוחה ממוקדת שהיא באופן מפתיע נגישה וצנועה. הפנים של המסעדה משרה אווירה חגיגית - תפסו מושב ליד הדלפק כדי לזכות בתצפית על הבר ועל המטבח הפתוח".
3 צפייה בגלריה
אייל שני
אייל שני
בלי טוקסידו. איל שני
(צילום: יובל חן)
נציגות נוספת למטבח הישראלי היא מסעדת "גלית" בשיקגו, שקיבלה גם היא כוכב מישלן. השף זכרי אנג'ל התחנך במסעדה של אלון שעיה בניו אורלינס וכמו שמגדירים במדריך, "מביא את ניסיונו לידי ביטוי במטבח אישי ומודרני של מטבח מזרח תיכוני. תפריט הטעימות שלו מאפשר לסועדים לבחור מתוך מגוון אפשרויות. המנה הראשונה הנדיבה פותחת את הארוחה: חומוס קרמי עם בריסקט וסלטים, ממרחים וחמוצים, לצד פיתות שזה עתה יצאו מהגריל. אפילו מנות מוכרות כמו פלאפל פריך עם לבנה מנגו מציעות עומק מפתיע. תשומת הלב המרשימה לפרטים של הצוות מתבטאת גם בתפריט המשקאות, שבו יינות ייחודיים מארמניה, לבנון, פלסטין וישראל מספרים סיפור משלהם ומתאימים באופן מושלם לארוחה. החזית החיצונית שלו צנועה, אבל צעד אחד פנימה למסעדה הלוהטת הזאת, ותתאהבו באווירה התוססת, האירוח החם והניחוחות המפתים".
3 צפייה בגלריה
מסעדת גלית בשיקגו
מסעדת גלית בשיקגו
"לוהטת". מסעדת "גלית" בשיקגו
(צילום: Sandy Noto)
בקטגורית Bib Gourmand, שאומנם לא מעניקה כוכב אבל מציינת "בישול איכותי, עם תמורה טובה למחיר", ישנן כמה נציגויות ישראליות בניו יורק כמו "מיס עדה" של השף תומר בלכמן. גם תנורין של ראוויה בשארה, אחותו של ח"כ לשעבר עזמי בשארה שנמלט לקטאר לאחר שנחשד בריגול, נמצאת בקטגוריה.
כצפוי, גם האוכל היהודי מככב כאן עם מסעדות כמו "שלום ג׳פאן" הפיוז׳נית שמשלבת אוכל יהודי ויפני, "מעדניית כץ" ו-Russ & Daughters. בוושינגטון הבירה, לצד "אליבי" של השף הפלסטיני-אמריקני מייקל רפידי, מככבת "סבבה" - "המילה הסלנגית היא 'מגניב', בדיוק כפי שמובטח", מסביר המדריך. "המסעדה היא שיר הלל למטבח המזרח התיכוני, עם עיצוב שמלא באריחים ים-תיכוניים. אבל למרות העיצוב הטרנדי, כאן הכול סובב סביב האוכל. התפריט המכוונן בקפידה מציע סלטים ישראליים, מטבלים ושיפודים, אך מנות קטנות הן הלב והנשמה. התחילו עם סלטים, מנת פתיחה הכוללת חמישה סלטים. משם תוכלו לבחור מנות כמו חציל חרוך עם לבנה עשבי תיבול, כרובית מטוגנת עם טחינה וצימוקים, או כבד עוף עם זיגוג רימונים. הרשימה נמשכת, אבל דבר אחד שלא כדאי לפספס הוא החומוס. הוא כל כך הרבה מעבר לרגיל שהוא אפילו מופיע כמנה מיוחדת יומית. ברוח זו, גם תפריט היינות שלהם מתמקד בישראל וביוון".
בדנבר מצוינת מסעדת "אשכרה" של השף רג'י דוטסון, "שמזמין אתכם למסע במטבח הישראלי העכשווי, המשלב השפעות מהים התיכון, צפון אפריקה והמזרח התיכון. התפריט נפתח עם מנות מזטים, הכוללות גרסאות מעולות של קלאסיקות מוכרות כמו חומוס, באבאגנוש ופלאפל, המוגשות לצד פיתה מלאה שנאפית בתנור עצים מקמח מורשת איכותי. בארוחת הערב תמצאו מנות עיקריות משמעותיות יותר, כמו טאג'ינים עשירים עם חצילים או פילה טלה. הבישול מתמקד בירקות ומשתדל להתאים לכל הגבלות התזונה (כולל אפילו אפשרות לפיתה ללא גלוטן), אך אין כאן גימיקים, אלא מנות מושקעות, מלאות טעם, עשויות ממרכיבים איכותיים ובסגנון מוקפד במיוחד".