חג הכלניות כבר כאן ופסטיבל דרום אדום חוזר השנה במתכונת מלאה לאחר שנתיים בהן התקיים ללא אירועים גדולים בגלל הקורונה. הפסטיבל יתקיים במהלך כל חודש פברואר עם שלל אטרקציות לכל המשפחה על רקע פריחת כלניות אדומה ומרשימה, שכבר החלה להתפשט בכל צפון הנגב בזכות הגשמים שהחורף הביא איתו עד כה.
כדי שלא תטיילו על בטן ריקה, הכנו לכם 14 המלצות למקומות באיזור שבהם תוכלו לאכול אוכל טעים במהלך ימי הפסטיבל.
סושימוטו, שדרות
הפודטראק של סושימוטו נולד בתקופת הקורונה לניר וגל, בני זוג שביססו את מערכת היחסים שלהם על סושי ביתי עד שבמהרה הוא הפך לעסק שפועל בשדרות ולפעמים מגיע גם לקיבוץ דורות.
סושימוטו (שילוב של סושי ואוטו) הוא סושי בר שמציע תפריט של רולים וקומבינציות וגם מנות ווק, סלטים ופתיחים כמו לביבות דג, אגרול, באן מאודה ממולא, כנפיים חריפות או מרקים אסיאתיים. יש שייקים אסיאתיים מגניבים, סאקה למי שאוהב, וגם כמה מנות ילדים חביבות.
מנחם בגין 1, מתחם מול 7 שדרות, 077-5605342. כשר
פיצה ארטישוק, שדרות
פיצריה שכונתית ומגניבה שמציעה פיצה דקה וקריספית באווירה סטודנטיאלית משפחתית. עם הרבה תשומת לב לחומרי הגלם והיצע שכולל פיצה ללא גלוטן ופיצה טבעונית, פיצה ארטישוק מיצבה את עצמה בראש סולם הפיצריות של הדרום. מלבד התוספות הסטנדרטיות, יש לא פחות מ-55 תוספות שתוכלו לשים על הפיצה שלכם כמו מחית כמהין, לבבות דקל, ביצה עלומה, חמאת בוטנים ואפילו צ'יפס.
חוץ מפיצה יש עוד כמה מנות כמו כדורי פירה, טוסטים, שקשוקה, צ'יפס ופטריות ממולאות וגם לא מעט קינוחים מהנים. כיף בפיצה ארטישוק.
הנשיא 4 שדרות, 08-9955045. כשר
קאראווג'יו, כוכב מיכאל
מסעדה משפחתית ענקית שהיא התגשמות חלום עבור עדי הרץ ויובל בר נחום. המקום משלב את אהבתם של השניים לאמנות, ספרות ואפייה. יובל הוא האופה המוכשר שהתפריט של המקום מבוסס על היכולות והתוצרות שלו, ועדי שביד אמן מצלחתת, מארחת ודואגת שהכל במקום יהיה יפה ונעים.
בתפריט יש ארוחות בוקר, כריכים, סלטים, פיצות ופסטות, הכל תוצרת בית. הקמח מגיע מהשכנים ב"קמח הארץ" שגם הם מכוכב מיכאל, הפירות והירקות מגיעים מהמגדלים המקומיים וכך גםן שמן הזית, הדבש והריבות.
רחוב הדקל, מתחם שוק המעצבים מושב כוכב מיכאל, 077-7295822. לא כשר
מיטינג פוינט 102, קלחים
מתוך הכבאית הישנה והמשופצת של נמרוד במושב קלחים, יוצאות מנות סטריט-פוד בשריות טעימות ומקוריות, החל מההמבורגר שכבר כבש את לבבות הסועדים, כריכים עם בשרים מעושנים, תוספות למיניהן וגם המבורגר טבעוני.
המקום נמצא בשטח פתוח בישוב קלחים, יש שולחנות קק"ל ואפשר גם לפתוח מחצלת משלכם. לילדים יש מקום להתרוצץ והנוף הירוק שמסביב תורם לאווירה.
מושב קלחים, 054-7330455. לא כשר
גילו לי, גוש צוחר
בבית הקפה והמאפייה של גלית בשארים היא מגישה מתוצרת ידיה הטובות ארוחות בוקר, כריכים, סלטים, קישים ופסטות ובחורף גם מרקים - הכל עבודת יד ומוגש בחלל נעים ואופטימי שמקושט בפרחים ופרפרים. הלחם והמאפים הם גולת הכותרת של המקום אבל גם שאר האוכל, שהוא חלבי כשר, עשוי בהרבה אהבה ותשומת לב.
אל תפספסו את הויטרינה של הקינוחים עם עוגת קונקורד, טירמיסו, מילפיי, מוס שוקולד ועוד. הכי חשוב - יש סלי פיקניק.
גוש צוחר, מועצה אזורית אשכול, 08-9950155. כשר
קרמזינה, תלמי יפה
קרמזינה היא מבשלת בירה ביתית וחצר אירוח כפרית של הדס קרמזין, שלקחה את האהבה לבירה והפכה אותה לעסק. המקום עושה כבוד לעולם הבירה עם ברזי מזיגה של בירה טרייה, מפגשים שעוסקים בתהליך הכנת הבירה, טעימות, קורסים ואפילו חנות עם ציוד להכנת בירה ביתית.
ההגעה לקמזינה היא בתיאום מראש. שימו לב: חיידק בישול הבירה הוא מדבק.
רחוב האורן 21, תלמי יפה, 052-2656118. לא כשר
משק בילנסקי, כוכב מיכאל
זוהר בילנסקי הוא מהחקלאים האחרונים של מושב כוכב מיכאל ואת העבודה בפרדסים ובשדות הוא למד מאביו. משפחת בילנסקי מכינה שמן זית מזנים שונים, מגדלת סברס ומטעי פקאן.
בבוסתנים של המשפחה גדלים גם רימונים, תפוזים, תאנים, מישמישים ועוד כשמהתוצרת הזו הם מכינים ריבות משגעות, דבש נפלא, מיצים סחוטים ועוד מיני מטעמים ומרקחות שנכנסים לסלי פיקניק ולמארזי מתנה שנארזים באהבה גדולה. כדאי להתקשר כדי לתאם הגעה.
הזית 53 מושב כוכב מיכאל, 077-7295781. לא כש
השניצל של מלי, יכיני
בימי שישי בצהריים, פיתה עם שניצל היתה הארוחה הקבועה בבית של מלי, אז היו מגיעים כל בני משפחתה וחבריה, השכנים וילדיהם. כשכבר לא היה מקום בבית להכיל את כל המבקשים מנת שניצל, היא החליטה לפתוח עסק שבינתיים כבר צבר לו מעריצים בכל האזור.
מלי מגישה פיתה תימנית רכה ואוורירית ושניצל ביתי שהיא מכינה בעצמה, עם ממרחים תוצרת בית וירקות, הכל במטבח הכשר שלה.
מושב יכיני, 050-6661772. כשר
פודטראק מעלה עשן, סנסנה
מול נוף גבעות יפהפה ומחוץ לקראוון העץ הנייד שבמושב סנסנה, תוכלו לשבת מתחת לצילייה על שולחנות עץ ומחצלות ולאכול בשרים מעושנים של "מעלה עשן".
המקום, שנפתח רק לפני כחצי שנה, פתוח מדי יום שישי ומציע חוויות קרניבוריות ושפע מאכלים בשריים. אסאדו, צ'וריסוס, בריסקט, אונטריב מפורק, עראיס, פרגיות מעושנות ויש גם תוספות של ירקות מהמעשנה כמו סלק, פלפל חריף, בצל ורוטב צ'ימיצ'ורי ביתי. יש אפילו משלוחים.
מושב סנסנה, 058-6521454. כשר
מחלבת צאלה, חוות משק צאן
המחלבה של צאלה נמצאת בחוות בודדים סמוכה למושב עין הבשור. בכל השבוע אפשר לרכוש גבינות וסלי פיקניק אבל בימי שישי המחלבה הופכת למעין בית קטן ואיכותי עם ארוחות בוקר משגעות, מאפים טריים, סלטים מירקות של החלקאי הנגב ובעיקר - הרבה גבינות צאן משובחות.
במקום יש מרכז מבקרים וחנות ושווה להגיע ולשמוע על החזון של צאלה להפוך את החווה למרכז קולינרי תיירותי, לטעום גבינות שמיוצרות בטכניקות מסורתיות ולשבת בבית שחלונותיו משקיפים אל השטחים הפתוחים של החווה.
מחלבת צאלה, 077-7295712. כשר
גאולה בר, תקומה
גאולה בר הוא פוד טראק שמתמחה בקפה משובח ואוכל טרי בסגנון כפרי. במהלך ימות השבוע המשאית תתמקם ביער שוקדה ובימי שישי היא תחנה במשק המשפחתי, ותציע אירוח בין הכרמים הפסטורלים במושב תקומה בפינות ישיבה מוצלות, דשא ירוק והרבה אווירה טובה. עוד בימי שישי יתקיים שוק אמנים קטן, לצד האוכל הנהדר שניתן להזמין כגון בייגל עם לאבנה, קרואסון עם סלמון וחזרת סלק, סלט עגבניות מהמשק, סלט טאבולה עם סלק וגבינת פטה, קישים ולחם פראנה.
מושב תקומה, 054-2240862. כשר
אוריוס, קיבוץ ארז
אוריוס הוא בית קפה ופטיסרי שהקימה אור שוקרון בקיבוץ ארז. אפשר לשבת באוויר הפתוח על שולחנות מוצלים בין המדשאות הירוקות של הקיבוץ ולאכול קרואסונים שונים, עוגות ויטרינה, טראטלטים עם פירות העונה ועוד.
בנוסף, יש גם ארוחות בוקר עם סלטים וביצים וארוחות צהריים עם מבחר מצומצם אבל מוצלח של מנות כמו מרק קובה, כריך אסאדו, או פסטה. משמח שהמקום פתוח גם בשישי ובשבת ומאפשר למטיילי סוף השבוע חוויה קולינרית נעימה.
קיבוץ ארז, 050-8558528. לא כשר
פיצה הביתה, תלמי יוסף
אריאל שרעבי ובת זוגו הגשימו חלום שהתחיל בפיצה ביתית שנהגו להכין לעצמם והפך לעסק על גלגלים של פיצה נפוליטנית מבצק בעבודת יד. במהלך ימי הפסטבל הם ימכרו את הפיצות מדי יום בנקודה אחרת וכדאי לעקוב אחר המיקומים בעמוד הפייסבוק שלהם. מי שרגיל להזמין את הפיצה הביתה יצטרך הפעם להגיע אליהם.
בתפריט יש פיצה מרגריטה ונפוליטנה אבל גם אופציות מיוחדות כמו פיצת חורף עם שמנת וכמהין, פוקצ'ת אביב עם סלט קפרזה, קלצונה שוקולד ומתוקים נוספים.
פרטים נוספים בעמוד הפייסבוק של "פיצה הביתה"
בית ליבנה, עין הבשור
בית ליבנה היא מסעדת שף בעין הבשור המציעה תפריט כפרי של השף תומר ליבנה, שיגיש בימי שישי ושבת במהלך הפסטיבל ארוחות "אכול כפי יכולתך" של בשרים מהמעשנה, סלטים, שתיה קלה, קפה וקינוחים (180 שקלים לסועד, 110 לילד עד גיל 12).
המסעדה ממוקמת במקום יפהפה שמוקף מדשאות ירוקות, עם מרחב גדול שילדים יכולים להתרוצץ בו בזמן שההורים נהנים מסלטי ירקות מקומיים, תבשילים, ירקות במעשנה, לחמים וגולת הכותרת - הבשרים. בימי שבת המקום יפעל ללא תיאום מראש.
עין הבשור, 052-3670002. לא כשר
פרטים ועדכונים נוספים על אירועי הפסטיבל זמינים באפליקציית מטרו נגב