השבוע תיפתח להרצה – לחברים ובני משפחה – המסעדה החדשה של השף מושיק רוט, שאמורה להיות ברוח מסעדת שני כוכבי המישלן שהחזיק באמסטרדם ונסגרה אחרי שמונה שנים. המסעדה החדשה נמצאת במבנה טמפלרי בשרונה תל אביב, והיא נקראת &מושיק, כשמה של המסעדה באמסטרדם - &moshik. גם התפריט וגם הקונספט תואמים את אותה מסעדה.
עוד הרבה לפני אסף גרניט, איל שני וגל בן משה, החזיק רוט בכוכב מישלן, ולמעשה הוא היה השף הישראלי הראשון שקיבל את הכוכב הנכסף עוד ב-2005. ב-2009 קיבל את הכוכב השני. רוט הצליח לשמור על שני הכוכבים עד לסגירתה של המסעדה באמסטרדם ב-2020.
למרות הכוכבים המהוללים, הפרסום של רוט בארץ הגיע בעיקר בזכות ההשתתפות בתוכנית "משחקי השף" של רשת. זמן קצר לאחר עליית התוכנית עבר מאמסטרדם לישראל, אבל &מושיק בשרונה, היא לא הפעם הראשונה שלו בתור שף בארץ: בדיוק לפני עשור, ב-2014, כיהן רוט כשף של מסעדת טוטו בתל אביב של השף ירון שלו. הקדנציה בטוטו הייתה מלאת מהמורות ומכשולים (או כפי שרוט כינה אותה בחשבון האינסטגרם שלו: "מערבולת תככים מתוקשרת"), ותוך חודשים ספורים פרש מהמסעדה.
בשנתיים האחרונות הוא משמש כשף בקמפוס אמדוקס ברעננה (הכולל תשע מסעדות), וגם מכהן כשף של אולם אירועים באזור השרון.
עכשיו כולם עם העיניים לשרונה ולחלל היפהפה שעיצב האדריכל פיצו קדם. המסעדה החדשה שוכנת במבנה טמפלרי ברחוב צבי סטרכילביץ 4. השבוע מתחיל המקום, כאמור, הרצה פנימית לבני משפחה וחברים, וייפתח לקהל הרחב ב-13 באוקטובר. רוט החל לעבוד על המיזם עוד לפני המלחמה, ועכשיו הוא פותח את המסעדה תוך כדי החזית הסוערת בצפון ובשעה שמסעדות יוקרה בתל אביב הולכות ומתמעטות.
ולשאלת השאלות - כמה עולה התענוג: לפי עמוד ההזמנות של המקום, תיאלצו להיפרד מ-800 שקלים לסועד אחד, לא כולל שתייה.