בדיוק כשחיפה מתחילה להתעורר מחדש על רקע הפסקת האש בצפון, החליט השף חמודי עוקלה, הזכור מהעונה הראשונה של "משחקי השף", להיפרד משתי המסעדות שלו בחיפה – ראסיף 33 וקפה קוקו.
חמודי פתח את ראסיף 33 לפני כשלוש שנים, ומיומה הראשון היא הפכה לאחת המסעדות הטובות בעיר וגם סימנה אותו כאחד השפים הצעירים המובילים את המטבח הערבי. את המסעדה השנייה הוא פתח עם אותם שותפים, שלושה שבועות בלבד אחרי פרוץ המלחמה. עכשיו , כאמור, הוא נפרד משתיהן.
2 צפייה בגלריה
ראסיף חמודי עוקלה
ראסיף חמודי עוקלה
חמודי עוקלה
(צילום: אפיק גבאי)
"החלטתי לצאת לדרך אחרת", אמר עוקלה (36) ל-ynet, "אני מרגיש שאחרי 7 באוקטובר ייקח לשפים הערבים הרבה זמן עד שיחזרו להיות חלק מהמדינה ולעבוד כמו שעבדו לפני כן. המצב היום מורכב מאוד בגלל המלחמה. כרגע אני מעדיף להתרחק ולהיות רחוק עד שייגמר הבלאגן".
איך התמודדת עם המסעדות בשנה האחרונה? "פחות אנשים הגיעו. היו לי שני עסקים מוצלחים מאוד. אני לא מתבייש להגיד שהן היו שתי המסעדות הכי טובות בחיפה, אבל אנשים פחות רצו להגיע לעיר התחתית כי יש שם הרבה עסקים של ערבים. אני עברתי לפני כמה שנים דירה מכפר מרר לחיפה כי חיפה היא עיר שהיא סמל לדו קיום, אבל אחרי 7 באוקטובר והמלחמה מול לבנון זה אחרת. בחמישה חודשים האחרונים זה סבל אחד גדול".
מה אחרת? "אני מאמין במדינה ובדו קיום, אבל אני מרגיש שערבי הפך להיות נטל במדינת ישראל. אני יודע שזה לא יימשך כל הזמן, אבל לי כרגע זה מורכב מדי לעבוד בצורה הזאת. אני מאכיל מפונים ומזמין אותם, ואז שומע את השכנים אומרים שהם לא רוצים לשמוע את המואזין ושהערבים כאן מסוכנים. זה משהו בלתי נסבל בעיניי, קשה לחיות עם זה. אני אדם שמבשל ועושה שמח לאנשים, וקשה לי לעשות את זה כשמבפנים משהו לא נוח. הרגשתי שאני לא יכול לבשל במטבח ולארח אנשים כשאני במצב הזה. אז החלטתי למכור את החלק שלי לשותפים, ועוד שבוע אני עובר עם אשתי לגור בחו"ל".
2 צפייה בגלריה
ראסיף חמודי עוקלה
ראסיף חמודי עוקלה
ראסיף 33
(צילום: אפיק גבאי)
לאן אתם עוברים? "אנחנו עוברים לארצות הברית, למיאמי שבפלורידה".
דווקא במיאמי יש קהילה גדולה של יהודים וישראלים לשעבר. "נכון, ובדיוק לשם אני נוסע. אני הולך לעבוד עם הקהילה של היהודים והישראלים, ובאמת מה שמצחיק זה שהיהודים בחו"ל מקבלים אותי באהבה ובחיבוק ענקי. אבל הדברים מורכבים. אשתי ואני ניסינו למשוך עוד בחיפה, אבל החלטתי שזהו. המסעדות ממשיכות לעבוד ואני מאחל בהצלחה לשותפים שלי, אני את שלי עשיתי".