"כשהגעתי ראיתי את המסעדה עולה באש": יורם בנימין, הבעלים של מסעדת אמא בירושלים, מספר היום (ראשון) על השריפה הגדולה שפרצה במקום בשבוע שעבר.
"בזמן שפרצה השריפה במסעדה הייתי במסעדה השנייה שלנו בקרית ענבים", אמר על הרגע שבו גילה מה קרה ביום חמישי האחרון. "אחראית המשמרת התקשרה ואמרה שיש שריפה, מיד עזבתי הכול ורצתי לשם. עיקר הנזק למעשה נגרם לגג המסעדה, ולחלל המסעדה נגרם נזק קל בעיקר בגלל ההתזות של המים של לוחמי האש. גם חלק מהתקרה נפל".
בשלב זה, לדבריו, לא ידוע עדיין ממה נגרמה השריפה: "לא יודעים איך זה קרה, זה עדיין בבדיקה, ותוך כמה ימים תהיה תשובה, יש חוקרים של מכבי אש שבודקים את זה. אני מניח שבקרוב נתחיל להקים את המסעדה מחדש, וזה ייקח בערך חודשיים-שלושה והמסעדה תחזור לפעילות. בינתיים אנחנו עובדים במסעדה השנייה שלנו בקריית ענבים".
מסעדת אמא היא מסעדה משפחתית ותיקה, הפועלת כבר למעלה מ-40 שנה. יורם בנימין, דור שני למייסדים, הוא כאמור הבעלים של המקום, ואיתו עובדות גם שתיים מבנותיו.
המסעדה הוקמה בתחילת שנות ה-80 על ידי הוריו של יורם, עמרם ומרים בנימין, שניהם עולים חדשים – היא מעיראק והוא מכורדיסטן. השניים החליטו לפתוח מסעדה ומצאו חלל קטן בן שני חדרים – חדר אחד הפכו למטבח, ולחדר השני הכניסו שולחנות וכיסאות והפכו אותו לחלל האירוח. במהלך כל השנים הצליחו לשמור על צביון משפחתי במקום. כמעט 20 שנה אחרי הפתיחה הניהול עבר ליורם, ומרים המשיכה להגיע למסעדה מדי יום, עד תקופת הקורונה.
בריאיון שנתנה המשפחה ל-ynet באותה תקופה, סיפרה הנכדה, זהר בנימין, כי גם אמא של מרים עבדה בשנים הראשונות במסעדה: "סבתא רבא מחנונה עבדה במסעדה, ובכלל נראה כאילו כל המשפחה עבדה פה מתישהו, גם אמא שלנו עבדה במסעדה, וגם הדודות, הדודים ובני הדודים".
יורם, שעבד במסעדה לצד הוריו מיום פתיחתה, הכיר בה את אשתו, שעבדה כמלצרית. גם אחיו ואחיותיו עבדו במסעדה, והקימו יחד את מאפיית "בורקס אמא".
אמא היא מסעדה כשרה למהדרין שנושאת אג'נדה של סלואו פוד, מה שלא רגיל למצוא במסעדות ביתיות כמו זו. לפני 20 שנה נחשף יורם לתנועת הסלואו פוד והחליט ליישם אותה במסעדה – הבשר למילוי הקובה מגיע עם תו תקן של "חי בריא" והעוף מעופות חופש. שלא כמו מסעדות אחרות בז'אנר, יורם סירב לאורך השנים להשתמש באבקת מרק, ואותה החליף בציר שהיו מכינים במסעדה. התפריט של המסעדה כלל שלל סלטים ומנות אוכל ביתי כמו שניצל וקציצות, אבל ללא ספק מנת הדגל של המסעדה הייתה הקובה.