יונה ששון, מי שהייתה אחת המסעדניות והשפיות הירושלמיות המוכרות, נפטרה הבוקר (ג') ממחלת הסרטן, בגיל 67.
ששון הגיעה לירושלים בשנת 74', כשנה אחרי מלחמת יום כיפור, וחיה בה את רוב חייה הבוגרים, עד שעברה לתל אביב. ששון הייתה בכלל הייטקיסטית לפני שהפכה למסעדנית. הרומן עם האוכל התחיל בשנת 2006, כשהיא פתחה את טופולינו יחד עם בן זוגה, מוריס (שי), בשוק מחנה יהודה בירושלים, שהיה אז ריק ממסעדות ובילויים.
1 צפייה בגלריה
יונה ששון
יונה ששון
יונה ששון
(צילום: יריב כץ)
אבל צוק איתן, אינתיפדת הסכינים והמצב הביטחוני הכריעו בסוף את הכף, ומסעדת טופולינו נסגרה אחרי עשור של פעילות. בתל אביב היא פתחה שוב מסעדה יחד עם מוריס ובנה עופר ששון - מסעדת לוקה ולינו, וניסתה לשחזר שם את ההצלחה לה זכתה בירושלים, אבל המסעדה נסגרה בתום שנה.
במהלך כמה שנים עסקה עם בעלה בניקיון. "כשסגרנו את המסעדה בתל אביב הייתי בת 60, וחשבתי לעצמי איפה כבר אני אלך לעבוד? ניקיון נראה לי רעיון מעולה כי גם יש לך ראש שקט, את לא חושבת על אף אחד, ראיתי שאני מתפרנסת מזה יופי יופי. הייתי שמה אוזניות ושומעת מוזיקה, לא הייתי צריכה יותר מזה", סיפרה בעבר בריאיון ל-ynet.
ב-2023 שבה למטבח, והצטרפה לצוות של קפה מרטיני בתל אביב, אך הבהירה שהיא לא מעוניינת להיות בעלים של מסעדה שוב. "אני כבר לא צריכה להוכיח שום דבר לאף אחד, גם לא עצמי", אמרה אז, "אני אוהבת לעשות סרוויס, אני אוהבת את הפרצופים של האנשים שמקבלים סיפוק מיידי, ונעים לי לראות את הסועד מחייך אליי, לא בגלל העיניים שלי אלא בגלל ששימחתי אותו באוכל שהגשתי לו. מה אני צריכה יותר מזה, זה מספיק לי".