מסעדת התבשילים הפופולרית בכרם התימנים בתל אביב נסגרה: המטבחון, השוכנת צמוד לשוק הכרמל, נסגרה בשבוע שעבר אחרי 27 שנים של פעילות.
מסעדת המטבחון נפתחה בסוף שנות ה-90 ברחוב רבי עקיבא סמוך לשוק הכרמל, והייתה מסעדה ביתית שמכרה לאורך כל השנים אוכל מבושל ותבשילים של בית כמו גולאש, מוסקה, קובה, לזניה וקוסקוס עם מרק. המטבחון לא הייתה מסעדת פועלים קלאסית, ומיומה הראשון הצליחה לייצר במקום אווירה תוססת שמשכה אליה את כל צעירי השכונה.
"המצב לא טוב", אמר בעל המקום, רמי בינון, ל-ynet. "אין עבודה, אין תיירים ורחוב אלנבי סגור. אני עצוב אבל יש גם תחושה של הקלה". המטבחון תמשיך לעשות טייק אוויי ומשלוחים.
הסגירה של המטבחון מצטרפת לגל סגירות בחודשים האחרונים של מסעדות ברחבי הארץ. רק לפני פחות מחודשיים נסגרה החומוסייה "הבן של הסורי" שנמצאה בשכנות. בתי אוכל רבים בסביבת אלנבי מדווחים על ירידה ניכרת בהכנסות – הן בשל המלחמה והיעדר התיירים – אבל לא רק. הסגירה של רחוב אלנבי לצורך עבודות הרכבת הקלה, פוגעת בכל בית עסק שהגישה אליו היא מציר אלנבי. גם מסעדת סנטה קתרינה, ששכנה במתחם בית הכנסת הגדול הר סיני, נסגרה לפני כחודשיים.
מסעדן בשוק הכרמל, שביקש להישאר בעילום שם, סיפר שבחודשים האחרונים פדיון הקופה שלו עומד על עשרה אחוזים בלבד ממה שעשה בשנה שעברה לפני פרוץ המלחמה. "גם העסק שלי בסכנת סגירה, ואם תוך חודשיים לא ישנו הדברים אני מרים ידיים. הייתה קורונה ועכשיו זה. חצי מהבסטות בשוק הכרמל ריקות ומוצעות להשכרה. זה רק קצה הקרחון".