בליבו של רחוב קינג ג׳ורג׳, שחוצה את מרכז ירושלים, נמצא מאפה יהודה. הוא נוסד בשנת 1991, ומלבד המאפים והריחות, אחד מסימני ההיכר שלו הוא הדמויות שעומדות מאחורי הדלפק. אם תסתכלו היטב, תוכלו לגלות דמיון רב בין כל אחת מהן. הסיבה היא שכמעט כל העובדים במקום הם בני משפחת ג׳ורנו – עשרה אחים מנהלים את העסק, לכל אחד תפקיד משלו. המאפייה הפכה עם השנים למוסד ירושלמי ידוע, שאפשר למצוא בו ממש הכול – ממלוח ועד למתוק.
הלן, פטיסרי בירושלים
(צילום ועריכה: ספיר גורדו)
ההיסטוריה הקולינרית של משפחת ג׳ורנו החלה עם חנות כריכים בטוניס, המשיכה עם מסעדה כשרה בפריז, והגיעה לישראל בסוף שנות ה-80, אז עלו בני המשפחה לארץ. עכשיו, כמעט 35 שנה אחרי, המשפחה פותחת את הלן – פטיסרי מדוגמת, מעוצבת בקפידה, שללא ספק מזכירה את המקור, אותו ניתן למצוא כמעט בכל פינה בפריז. המהלך מגיע לקראת המהפך הצפוי ברחוב – בנייתה של הרכבת הקלה והפיכתו למדרחוב.
הטעמים בהלן הם שילוב בין המטבח הצרפתי לטוניסאי, והתפריט כולל מתוקים לצד מלוחים – מאפים כמו קרואסונים, מילפיי ופאן או שוקולה, לצד מנות מסורתיות כמו כריך טונה טוניסאי, סלטים, מאפה אנשובי ופוקאצ’ות. יש תפריט קבוע, אבל בכל יום אפשר למצוא הפתעות חדשות – בהתאם לעונה ולמה שמתחשק לאופים.
טעמנו לא מעט מהתפריט – מסלט בורטה טרי וצבעוני (55 שקל), דרך מאפה ביצה עלומה עם פטריות והולנדייז שהיה אחד המוצלחים (38 שקל), קרואסון חביתה ואבוקדו (38 שקל), ועד למתוקים כמו קינוח אגוזי לוז וקרמל (42 שקל), קינוח מנגו ויוגורט שהפך לפייבוריט שלנו (42 שקל) ומילפיי סנט הונורה – גרסה מוקפדת של עוגת נפוליאון (42 שקל). וכמובן, לצד האוכל – קפה קר (17 שקל).
ההשקעה ניכרת בכל פרט, מהטעמים המדויקים ועד ההגשה. כל ביס מוכיח את הרמה הגבוהה ואת הניסיון במטבח הצרפתי שמביאה עמה המשפחה. החוויה הכללית מספקת, המקום משדר אווירת פטיסרי צרפתי יוקרתי, והמחירים אמנם לא נמוכים, אבל ביחס לאיכות ולדיוק – הוגנים בהחלט.
הלן, רחוב אגריפס 6, ירושלים