בקריית ההדרכה בבסיס "עיר הבה"דים", ישבו בעוד שעות ספורות 380 חיילים וחיילות מבסיס ההכשרה הגדול ביותר בצה"ל, סביב שולחנות מכוסים מפות לבנות, לסעוד את ארוחת החג הגדולה במדינה.
הבסיס, המאגד את שבעת בה"די ההדרכה, ייתכנס יחד בחדר האוכל, ומה שמצפה שם לאורחים זו הפתעה אחת גדולה: כל הסדר בחדר האוכל השתנה לטובת ארוחת החג הגדולה, השולחנות מוקמו בסדר חדש ועליה ינוחו כלים חדשים חגיגיים ומפיות מקושטות.
אבל האווירה החגיגית לא תסתיים במפות הלבנות והיא תגיע גם למטבח עצמו: סימני החג יככבו במנות - רימונים, תפוחים ודבש, ובתפריט יוגשו מנות לא שיגרתיות כמו קרואסון ממולא בשר מפורק, בשר צלי, סטייק פרגית וסורבה לקינוח.
על תפריט החג המיוחד חתו קצין המזון בקריית ההדרכה, רס"ב דוד מלול, שרקח את התפריט והביא את כל הרעיונות המיוחדי לתפריט החגיגי.
לקראת ארוחת החג חיל הלוגיסטיקה בצה"ל נערך להגיש ארוחת חג לכ-200,000 חיילים וחיילות שנשארו בבסיסים במהלך החג - 50,000 בקבוקי יין, 4 טונות רימון, 8 טונות דג סלמון ו-15 טונות עוגת דבש.