"הניו יורק טיימס" בחר בשווארמייה של הקיבוצניק לשעבר ליאור לב "ספייס בראדרס" (Spice Brothers), לאחת מ-14 המסעדות החדשות הטובות ביותר בניו יורק ל-2024.
פיט וולס, מבקר המסעדות האגדי של העיתון שהודיע השנה על פרישה בעקבות אכילת יתר שגרמה לבעיות בריאותיות, נימק את הבחירה ואמר כי "האחים" - למעשה החברים דוד מלבכי וליאור לב - "מתייחסים לכל מה שהם מגישים — לבנה, צ'יפס, פלאפל פריך וכמובן נתחי בשר צלויים על שיפוד — כהזמנה להשתולל עם תבלינים. כמון, כורכום, בהרט, קינמון, שמיר וכתריסר תבלינים נוספים יפתיעו אתכם מכל כיוון, חלקם צפויים ואחרים פחות. הטחינה, לדוגמה, שנטחנת באבני ריחיים בישראל בהתאם למפרט של לב, טעמה כאילו זרעי השומשום נקלו ממש מול עיניכם". הוא קורא לדוכן השווארמה שלהם ברחוב סנט מארקס, "צפוף אך מלא חיים".
מבקר המסעדות של העיתון הנחשב סיכם בשבוע שעבר את השנה הקולינרית בניו יורק יחד עם שני המבקרות הנוספות של העיתון, מליסה קלארק ופריה קרישנה. וולס כבר העניק לשווארמייה 2 כוכבים מתוך שלושה בביקורת שלו ביולי האחרון וכינה אותה "חלון ראווה לעוצמתם של קינמון, כורכום וטעמים אחרים של המזרח התיכון".
"אני בהלם", אמר אז לב ל-ynet. "בתור קורא נאמן של 'הניו יורק טיימס' ושל מדור האוכל וביקורת המסעדות, אני יודע שזה לא פשוט. יש הרבה מסעדות בניו יורק, ואני לא מבין איך אני בכלל נמצא על הרדאר של מישהו. שווארמה זה לא הדבר הראשון שחושבים עליו כאן כשמדברים על קולינריה. בקטגוריה של שני כוכבים ב'ניו יורק טיימס' יש קבוצת מסעדות שאני מעריץ באופן אישי, וזה כבוד גדול בשבילי להיות חלק מזה. הופתעתי, הביקורת הזאת היא מעבר לכל הציפיות, ושני כוכבים זה דבר מדהים לכשעצמו. אהבתי גם את התוכן של הביקורת, שעוסק בתבלינים מיוחדים ובאוכל מזרח תיכוני".
ספייס בראדרס נפתחה בספטמבר 2023, היא ממוקמת באיסט ווילג' במנהטן ויש בה חמישה שולחנות בלבד. לב, שעבד שש שנים בתפקידי מפתח אצל השף הצרפתי מעוטר המישלן דניאל בולו, רצה להכניס פיין דיינינג לאוכל רחוב, ולכן הוא מקדיש לכל מרכיב תשומת לב מיוחדת. המקום נקרא על שם הכינוי שהעניק לשני הבנים שלו – ספייס בראדרס.
עושר התבלינים שזכה לשבחים לא מקרי: לב (52) הקים את חנות התבלינים La Boite (הקופסה, בצרפתית), ובשנים האחרונות הוא מתמחה באיתור תבלינים איכותיים מכל העולם ובייצור תערובות. התבלינים שלו משווקים בכל רחבי ארצות הברית ונמכרים גם באירופה ובמזרח הרחוק.
לב נולד וגדל בקיבוץ דן. להורים שלו יש חוות בודדים בגליל, שבה הם מגדלים תאנים שמהם מייצרים בוכא, וזיתים שמהם מייצרים שמן זית. את כל השמן של המשפחה רוכש לב, ומוכר בארצות הברית. לשמן הזית שלו קוראים "משה אוייל", על שם אביו, שמטפל בכרמים ובמטעים. את ישראל הוא עזב בסוף שנות ה-90 כשהיה בן 25, וננסע ללמוד בישול בליון, צרפת. בתחילת שנות האלפיים הוא עבר לניו יורק, ומאז מתגורר שם.
לב גם הוציא לאור ארבעה ספרי בישול באנגלית, את האחרון צילם בארץ יחד עם הצלם דן פרץ.
"מעולם לא היו לי מחשבות לפתוח מסעדה, ובטח שלא שווארמה, כי הייתי עסוק עם התבלינים", סיפר לב, "אבל חבר טוב ניסה לשכנע אותי לפתוח מסעדה, ובחצי צחוק אמרתי לו שאם כבר אני אפתח משהו אז זה יהיה שווארמה, וכך היה. יש עוד שווארמיות בניו יורק, אבל לא כמו שאני רציתי שתהיה השווארמה שלי, לא מבחינת התיבול ולא מבחינת המרכיבים שנכנסים לפיתה. השווארמה היא פלטפורמה טובה בשבילי לשימוש בתבלינים".