במשך יותר משני עשורים פעלה מסעדת פורטונה דל מאר באחת הפינות הנחבאות של תל אביב, ממש בתוך מתחם המרינה במזח שבו עוגנות הסירות. אבל עכשיו הכול היסטוריה: אחרי 21 שנים עזבה מסעדת פורטונה את המקום הקסום לאחר שהפסידה במכרז החדש להפעלת המסעדה.
את פורטונה פתח המסעדן ערן דונסקוי בסוף שנת 2003, ובשנת 2005 הצטרף אליו השותף אשר זריאן. דונסקוי היה סקיפר ואיש ים וזריאן הביא איתו לפורטונה את ניסיון העבר שהיה לו בניהול מסעדות (טורקיז בחוף גבעת עלייה ביפו, קפה תם והפשפש בתל אביב, ארקדיה ירושלים).
אבל הלוקיישן הקסום לא יישאר ריק: בחודשים הקרובים תפתח המסעדנית דושי (אנדריאה) לייטרסדורף יחד עם מלון קרלטון מסעדה חדשה של דלאל בחלל ששימש את פורטונה. השיפוצים החלו והפתיחה המשוערת היא לקראת האביב. המסעדה החדשה תצטרף למסעדת דלאל הוותיקה בנווה צדק, ולשאר בתי הקפה של המותג.
"זה קשה, אבל זה קרה", אומר זריאן. "הייתה תקופה יפה, ב-21 שנים צוברים המון רגעים. זה צובט בלב, זה לא קל, המיקום הזה של פורטונה הוא לא מיקום רגיל. נוצרה שם אווירה אחרת בגלל המיקום, וזה מכתיב גם התנהלות אחרת, שמצד אחד היא מקסימה אבל מצד שני גם בעייתית כי המסעדה הייתה מוסתרת מהעולם. אבל יצרתי כאן פנינה רגועה ששמרה רוב הזמן על הייחוד שלה ועל האיכות שלה".
איך עברה עליכם השנה האחרונה?
"השנה האחרונה הייתה קשה במיוחד. בגלל המלחמה, המצב הכלכלי והמצב הפוליטי במדינה, הגיעו הרבה פחות אנשים. אין תיירות בארץ וזה משפיע על כולם, אבל הציר של הטיילת ספג פגיעה קשה מזה שאין תיירות. תיירים היו חלק משמעותי מהפעילות של המסעדה, וכשהם הפסיקו להגיע העבודה ירדה ב-50-40 אחוז בערך, היה לזה נתח משמעותי במחזור שלנו.
"אבל השנה האחרונה היא חלק קטן מה-21 שנים שאנחנו כאן. עד שהתחילה ההפיכה המשפטית הכול היה סבבה לגמרי, כולל תקופת הקורונה שהיו בה גם רגעים קסומים. המקום הזה הציע שלווה ושקט בתוך העיר ופיסת רוגע בתוך השגעת של היום יום".
מה אתה מתכנן לעשות עכשיו?
"מסעדנות זו עבודה אינטנסיבית ותובענית, בקושי הייתי בבית ב-20 שנה האחרונות, וגם כשהייתי לא הייתי. אני מתכנן לנוח קצת ולהכיר את האישה ואת הילדים".