כמו בכל סוף שנה, גם השנה פרסם הבוקר (ו׳) העיתון הצרפתי "לה פיגארו" את רשימת 20 המסעדות, הביסטרו וברי היין הטובים בפריז לשנת 2024, ובהם בר היין שאנה של השף אסף גרניט ושותפיו אורי נבון, דן יושע ותומר לנצמן.
את המטבח של שאנה מוביל השף בפועל אביתר פרימט. לפני חמש שנים נכנסה לאותה רשימה בדיוק מסעדת שבור של גרניט, שמאז כבר קטפה כוכב מישלן שנתיים ברציפות.
"אני חושב שזו חוצפה שדווקא בר יין של ארבעה ישראלים, זכה בתואר בר היין הכי טוב בפריז, בעיר שיש בה מסורת מפוארת של ברי יין וקולינריה״, אמר הבוקר גרניט ל-ynet. "שלושה חודשים אחרי הפתיחה גם שבור הייתה מסעדת השנה".
גרניט מדגיש שהלב תמיד בישראל. "כל השנה האחרונה גרמה לי לרצות יותר להיות בארץ. ההצלחה שלנו בחו"ל מונעת ממה שקורה במסעדות שלנו בירושלים, המחשבה על אוכל ואירוח מגיעה ממסעדת מחניודה בירושלים, הכול מחובר מאוד - גם ברגש וגם בעשייה. הרבה מהמנות שאנחנו מגישים במסעדות בחו"ל, מקורן בארץ. זה משמח אותי שאנחנו עושים בר יין של ישראלים בעיר כזאת כמו פריז, ומצליחים להראות לכולם כמה אנחנו טובים".
ז'אנר ברי היין משמש כנדבך תרבותי-גסטרונומי חשוב בפריז. תפריט היין של שאנה בעיקרו אינו תפריט יין צרפתי קלאסי, ובשגרה יש בו יינות מאגן הים התיכון כמו ארצות הבלקן, גיאורגיה והמזרח התיכון, כולל יינות ישראלים.
"התפריט שלנו ישראלי", אומר גרניט, "שמות המנות ישראלים ויש שם גם מחווה לקוסם עם מנה של ביצה עטופה בפלאפל. ברור מאוד שמדובר במסעדה של ישראלים".
קבוצת מחניודה פתחה בסוף תקופת הקורונה את מעדניית שוש, שהפכה למסעדת שאנה בערב. המסעדה החליפה התנהגות ופרצופים בשני חלקי היום, אבל כשנגמרה הקורונה והביקוש לאוכל מוכן של מעדנייה ירד, נשארה רק שאנה - בר יין גסטרונומי שנפתח מוקדם וכולל גם חדר פרטי למטה. בתפריט אותו כיוון קולינרי מוכר מהעסקים של הקבוצה בירושלים ובאירופה, ומנות ממסעדות שבור, כפרה ומחניודה באות לביטוי גם כאן.