גל סגירת המסעדות נמשך: אחרי חודש שבו נסגרו עשרות מסעדות ברחבי הארץ, גם מסעדת טפאו בהרצליה נפרדת מהלקוחות, ותיסגר בסוף השנה, אחרי 20 שנות פעילות, מיד בתום חגיגות הסילבסטר.
טפאו תל אביב נפתחה בשנת 2002 ברחוב הארבעה בתל אביב כטפאס בר עם בר היקפי ארוך ומפותל, תאורה עמומה, מוזיקה חזקה ותפריט קוקטיילים ארוך. כשנתיים לאחר מכן נפתחה המסעדה הנוספת בהרצליה, שגם היא הצליחה לשמור על אווירה תוססת כמו זו שהייתה במסעדה הראשונה. טפאו תל אביב נסגרה כבר לפני כמה שנים. טפאו הייתה מחלוצות עידן מסעדות הטפאס, והגישה סביצ'ה עוד הרבה לפני שזו הפכה למנה פופולרית ששגורה כמעט בכל תפריט של מסעדה בארץ.
"אנחנו נסיים פעילות של יותר מ-20 שנה בסוף השנה", אמר ל-ynet בעל המסעדה בעשור האחרון, המסעדן אייל חסיד, המחזיק גם בברי היין ודון ג'וזפה ובמסעדת בלו בחוף תל ברוך בתל אביב. "עם מחירי השכירות שרק עולים והמלחמה שנמשכת, הגיע הזמן לסיים. העבודה ירדה כי מצב הרוח הלאומי ירד. עליית מחירי המזון השפיעה בצורה מטורפת והרווחיות נשחקה".
איך התחושה להיפרד מהמסעדה אחרי כל כך הרבה שנים?
"זה קשה ולא פשוט בכלל, אם לא היינו במלחמה לא היינו חושבים לסגור. הרבה שפים עברו פה במטבח וטפאו הייתה מקום הבילוי המועדף עליי עוד לפני שהיה שלי, אבל בסוף זה עסק לכל דבר וכשמבינים שהמספרים כבר לא אותו דבר צריך לעשות מעשה. יש רציונל ויש אמוציונל, צריך לעבוד עם הראש ולקפל".
ומה הלאה?
"אני הולך הביתה עם ספר המתכונים, ואולי צריך לפתוח מחדש בחלל מדויק יותר וקטן יותר. כרגע במצב הזה מסעדה גדולה בשטח של 400 מטר כבר לא מתאימה לתקופה וגם לא תתאים בשנים הקרובות עם המיתון שבא עלינו. אני מסעדן בכל רמ"ח איברי ואם אני מוכרח להתפשר על טיב האוכל ועל האיכות, אז עדיף להיפרד. רציתי להודות לחברת גב ים על התמיכה והעזרה לאורך כל השנים. טפאו תסגור את שעריה בערב הסילבסטר, תבואו לבלות איתנו, להיפרד ולהעלות זיכרונות עד סוף השנה".