אנחנו רגילים לראות אותם על המסך הקטן, אבל אין הרבה הזדמנויות שבהן אפשר להסתכל לשפים בעיניים ולשאול אותם כל מה שרצינו לדעת ולא היה לנו איך. במהלך החודשיים הקרובים יחגוג השף חיים כהן יומולדת 13 ליפו תל אביב, בסדרת אירועים אינטימיים על הבר במסעדה, שבהם יארח את כל השמות הגדולים שמרכיבים את הפסיפס הקולינרי שלנו ומשמשים כתחנות יסוד בתרבות האוכל בארץ – בעבר ובהווה. לצד המפגשים על הבר, שיתחילו כבר בשבוע הבא (ארוחה ראשונה ב-11 בנובמבר) יארח כהן אנשי אוכל גם לקבלות שבת במסעדה ולארוחות ערב.
השיחות על הבר יתקיימו תוך כדי טעימות מתפריט שרקחו כהן והשף המתארח, וינסו לחבר את הסועדים לציר הזמן של התפתחות הקולינריה בישראל – מחומרי הגלם דרך מנות מיוחדת ועד לחקלאות מקומית ולסיפורים אישיים של השפים.
1 צפייה בגלריה
מסעדת ‘יפו־תל אביב'
מסעדת ‘יפו־תל אביב'
מסעדת יפו תל אביב
(צילום: צביקה טישלר)
בין השפים שיתארחו על הבר - רותי ברודו, שתדבר על התפתחות תרבות האירוח בישראל; איל שני ייזכר בתובנות מימי מסעדת אוקיינוס וידבר על יסודות המטבח הישראלי; אסף גרניט ידבר על הפריצה וההתבססות של המטבח הישראלי בעולם; ארז קומרובסקי ידבר על מקומו של הטרואר במטבח הישראלי; והשף רז רהב ממסעדת OCD ידבר על הדיאלוג שהוא מנהל בין אוכל מהשכל לאוכל מהבטן.
בסדרת האירועים בשישי בצוהריים יתארחו יחי זינו ממסעדת פסקאדו באשדוד, יוסי שטרית ממסעדת היבה ומסעדת מושבוצ ברמת הגולן. בקבלות השבת האלה יוגשו תפריטים מיוחדים ותהיה מוזיקה חיה.
במסגרת ארוחות הערב תתקיים בשבוע הבא ארוחה משותפת של חיים כהן עם שניים מבוגרי המטבח שלו – השפית נאיפה מולא והשף תומר אגאי.