מאכל יהודי מסורתי מתוק מהמטבח המזרח אירופאי כיכב בפוסט שנה טובה של מייסד פייסבוק, מארק צוקרברג. בפוסט סיפר צוקרברג כי אשתו, פריסילה, טיגנה טייגלעך והוא מרגיש שזו יופי של התחלה לשנה החדשה: "שנה טובה לכל מי שחוגג את ראש השנה!", כתב הבוקר צוקרברג בחשבון הפייסבוק שלו, "פריסילה טיגנה טייגלעך, אז השנה שלי קיבלה התחלה טובה מאוד".
צוקרברג, בן למשפחה יהודית, מספר בשנים האחרונות בריאיונות על הקשר שלו ליהדות ועל מחשבותיות על דת. צוקרברג שיתף בשנים האחרונות כי עם השנים הוא יותר מתחבר לדת ולסממניה.
1 צפייה בגלריה
טייגלעך, מארק צוקרברג
טייגלעך, מארק צוקרברג
טייגלעך, מארק צוקרברג
(צילום מסך מתוך חשבון הפייסבוק)
עם פרסום הפוסט של צוקרברג, סערו הגולשים: מה זה למען השם טייגלעך ואיך מכינים את זה? אז בשביל זה אנחנו פה: טייגלעך אלה הם כדורי בצק (העשויים מקמח לבן וביצים) עגולים או מגולגלים כמו כעכים, מבושלים בדבש או בסירופ קרמל, שהיהודים נוהגים לאכול בעיקר בחגי תשרי ובראש השנה בפרט, בכדי שהשנה הבאה תתחיל בטעם מתוק.
אל תתעצלו, תהיו פריסילה, הכנסו למטבח והתחילו ללוש.

טייגלעך

המצרכים:
1 כוס קמח 1/4 כפית אבקת אפייה 2 כפות שמן 2 כפות סוכר 3 ביצים 1/4 כפית תמצית וניל 1 כפית ג'ינג'ר טרי או טחון
לסירופ - 1 כוס סוכר 1 כוס מים 1/4 כוס דבש
אופן ההכנה:
  1. שמים בקערה את הקמח, הסוכר ואבקת האפייה ומוסיפים שמן וביצים. מפזרים גם את הג'ינ'ר, ולשים היטב עד לקבלת בצק אחיד.
  2. קורצים מגוש הבצק כדורים קטנטני בגודל של כדור פינג פונג, ומסדרים הכל על גבי מגש.
  3. מכינים את הסירופ - שמים את המים, הסוכר והדבש בסיר ומביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב, עד שכל הסוכר נמס.
  4. מבשלים את הטייגלעך - מחליקים את כדורי הבצק הקטנים לתוך הסיר ומבשלים כשעה עם מכסה סגור ועוד רבע שעה עם מכסה פתוח.
  5. אחרי שמוציאים את הטייגלעך אפשר לגלגל אותם בסוכר לבן, בשברי אגוזים או בשומשום, או פשוט לבזוק עליהם מעט מהרוטב הקרמלי הכהה שבו בושלו.
פורסם לראשונה: 21:13, 07.09.21