בראש השנה נהוג לאכול תפוח בדבש כסימן לשנה טובה ומתוקה, אבל מתברר שעם ישראל לא משאיר את אכילת התפוח רק לסעודת החג: בשבועות שלפני ראש השנה, מזנק הביקוש לתפוחים ב-60% לעומת הממוצע לאורך ימות השנה, ובמהלך חגי תשרי נצרכים כ־15,000 טונות תפוחים, כאשר הצריכה הממוצעת לנפש עומדת על כ-16 קילוגרם בשנה.
מנתוני מועצת הצמחים עולה כי שטחי מטעי התפוח בישראל משתרעים על פני כ-30,000 דונם, 95% מהם נטועים בהרי הגליל והגולן. עמוס לוין, יו"ר שולחן התפוח בענף הפירות במועצת הצמחים, אומר כי יבול התפוחים הארצי יעמוד השנה על כ-115 אלף טונות, לעומת 110 אלף טונות אשתקד. ייבוא התפוחים לישראל בשנת 2020, לפי משרד החקלאות, עמד על כ־40 אלף טונות, בעיקר מארצות־הברית, איטליה, צרפת וספרד.
גם הרימונים זוכים לעדנה בחגים: בתקופת חגי תשרי צורכים הישראלים כ-6,000 טונות רימונים, כאשר הצריכה לנפש עומדת על כארבעה קילוגרמים רימון למאכל בשנה, כולל מיץ רימונים, שיכר וחומץ רימונים.
היקף שטחי גידול הרימון בארץ עומד על כ-13,000 דונם, המטופחים על ידי כמאה מגדלים. "ייצוא הרימון אשתקד עמד על כ-7,000 טונות בלבד, וההערכה היא כי השנה ייצוא הרימונים יעמוד על כעשרת אלפים טונות", אמר בן כהן, מגדל רימונים ויו"ר האגודה החקלאית במושב אבידור.
ומה עם הדבש? מועצת הדבש דיווחה שהישראלים צורכים מדי שנה כ־6,200 טונות דבש, ובחודש תשרי צורך אדם בממוצע 250 גרם דבש. אבל לא משנה כמה דבש נאכל, העיקר שתהיה שנה מתוקה.