קפה רויאל
מקום חדש עם נוף לים, בצומת הרחובות הירקון ובוגרשוב. המסעדה פועלת מקומת הקרקע של בית מלון. החלל הפנימי קטן אבל הרחבה בחוץ גדולה וכיפית, בעיקר כיוון שהיא ממוקמת מעל מפלס הרחוב ומאפשרת להשקיף על כל אלה שעושים ג'וגינג או עומדים בתור לקונדיטוריה של אור שפיץ, שנמצאת בדיוק ממול.
בתפריט יש ארוחות בוקר ובראנצ'ים המוגשים כל יום עד אחר הצהריים. בין המנות יש בורקס פינוקים עם חמאת כמהין וביצה קשה (75 שקלים), שקשוקה מטבוחה (72 שקלים), טרטר ספייסי סלמון (76 שקלים) וגם ארוחת בוקר קלאסית (75 שקלים).
מתי: ראשון-שבת, 16:00-8:00
איפה: הירקון 88 (פינת בוגרשוב), תל אביב
שה ויוי
בדיוק שנה עברה מהיום הארור של הפיגוע ברחוב דיזנגוף בתל אביב, והספסל לזכרו של אור אשכר, שנמצא ממש מול הכניסה למסעדה, נשאר כזיכרון אילם ליום ההוא. בינתיים, גם כיסא ריק התווסף לשם, שעליו מתנוססים שמה ותמונתה של החטופה רומי גונן, שעבדה במסעדה כשנחטפה מהמסיבה. בין כל היינות השווים שנמזגים שם לכוסות, בשה ויוי לא שוכחים לרגע את המצב.
על אף הרקורד העגום הזה, הפינה הזאת שוקקת חיים ועניין: בפנים יש בר קטן, אבל הכי כיף לשבת על המדרכה ולצפות בהתרחשויות ברחוב. תוכלו להרכיב את הארוחה מתוך תפריט הבראנץ' של השף גיא גמזו, ועל כל פריט לשלם בנפרד. תמצאו שם מקבץ פתיחים לזוג (120 שקלים, 8 מנות), כריך סלט ביצים (52 שקלים), נקניקיות עוף וצ'יפס (66 שקלים) והמבורגר מלחמניית בריוש (74 שקלים).
מתי: שישי ושבת, 15:30-10:00
איפה: דיזנגוף 166, תל אביב
קפה פלאזה
הקפה החדש ממוקם על כיכר דיזנגוף, שורה ראשונה למזרקה של יעקב אגם, שהפכה עכשיו לאתר זיכרון לחטופים ולנרצחי טבח 7 באוקטובר. התור בכניסה מעיד על הפופולריות שהמקום הזה זכה לה, תוך זמן קצר מאוד. אנחנו ממליצים להזמין מקום, כי אחרת תצטרכו להירשם בכניסה וללכת לטייל או לבזבז הון בחנות של לולולמון עד שיגיע תורכם.
הבראנץ' כאן מוגש מדי יום עד אחר הצהריים, והוא מושלם למאחרי קום או ליום כיף בעיר הגדולה. בתפריט הבראנץ' תמצאו מנות כמו ארוחת בוקר אירופאית עם פרעצל, סלמון, קרואסון, אבוקדו וביצה מקושקשת (69 שקלים) וקרואסון פרעצל עם ביצים עלומות וסלמון מעושן (58 שקלים). לא משנה באיזו שעה הגעתם – אל תוותרו על אחד מהקוקטיילים המושקעים המוגשים במקום. כל שעה היא שעה טובה לדרינק.
מתי: ראשון-שבת, 17:00-8:00
איפה: כיכר דיזנגוף 3, תל אביב
נורדר
המקום זה נמצא קצת מתחת לראדר – בסוף רחוב דיזנגוף במפגש עם שדרות נורדאו – אבל בשביל האוכל הטעים שמגישים פה, שווה להגיע לא רק בשעות הבראנץ'. אפשר לשבת על הבר הקטן בפנים או במרפסת הצופה לרחוב ולשדרה.
הסידור כאן הוא כזה שאתם בוחרים מנות ומשלמים לפי מחיר ידוע מראש – שלוש מנות ב-57 שקלים וחמש מנות ב-87 שקלים. בין המנות לבחירה יש בריוש תרד עם ביצה עלומה, דג כבוש עם ביצה רכה וקרם פרש, דג נא, אנשובי, סלט ביצים ובוטרגה וצלחת גבינות עם ארטישוק.
מתי: חמישי - 16:30-10:00, שישי ושבת - 17:00-10:00
איפה: דיזנגוף 245 (פינת שדרות נורדאו), תל אביב
קרוט
קרוט ממוקם במיקום הכי יפה והכי ציורי בעיר הגדולה – גן יעקב, במקום שבו שכנה בעבר מסעדת גן השקמים, שנסגרה במהלך המלחמה. המקום שייך לקבוצה שבבעלותה גם מסעדת פרא, ומחזיקה בלא מעט בתי קפה ובתי אוכל בתל אביב.
בתפריט הבראנץ', המוגש שם רק בסופי שבוע, תמצאו יציאות כמו ג'חנון (22 שקלים) שמגיע עם רסק עגבניות וביצה, סלט ניסואז עם דג פלמידה קונפי (48 שקלים), קרואסון עם פורקטה וביצה עלומה (52 שקלים) וגם פרנץ' טוסט מבריוש (42 שקלים).
מתי: שיש ושבת, 12:00-18:00
איפה: שדרות תרס"ט 4, גן יעקב, מתחם הבימה תל אביב
צ'נה
הבראנץ' החדש של השף גיל דהאן מוגש בשעות מצומצמות מאוד, ורק בסוף שבוע, אבל שווה להתאמץ ולהגיע לכאן – לא רק בשביל האוכל אלא גם בשביל האווירה. המסעדה ממוקמת בקומת הכניסה של בית מלון אורבני, ותמיד יש כאן תנועה של אנשים ווייב שמח.
בתפריט של השף תמצאו מנות כמו טוסט אבוקדו עם משמשים (47 שקלים), לחוח עם שקדי עגל (64 שקלים), טאקו עם סלט ביצים וקוויאר (47 שקלים), סשימי אינטיאס (65 שקלים), שיפוד סינטה טלה על לחוח (72 שקלים) וקטאיף דג אינטיאס עם יוגורט (69 שקלים).
מתי: שישי ושבת, 15:30-12:00
איפה: הרצל 10, תל אביב
לונל
אחרי שסגרו את המסעדה שלהם ברחוב הירקון ואיבדו שתי מלצריות שנרצחו במסיבה בנובה, ואחרי שירות מילואים ארוך ארוך, חזר השף ינון אלעל ללונל, המקום שפתח שבועות ספורים לפני פרוץ המלחמה. לונל נמצא בפלורנטין, ומתפקד בערב כמעין בר יין, אבל גם מוגשות שם ארוחות בוקר שוות של השף בשעות היום. זה מתחיל עם סלסלת מאפים ובריוש עם מאזטים, ואתם מזמינים את המנה העיקרית שלכם – טוסט כמהין עם סלט וגבינת שמנת (62 שקלים), פנקייק מלוח עם בייקון טלה (79 שקלים) וכריך בריוש עם ביצה מקושקשת ואספרגוס (64 שקלים).
מתי: שני עד שבת - 15:00-09:00, 24:00-18:00. ראשון - 15:00-09:00
איפה: אברבנאל 72, תל אביב
רומיה
עידן פיינבורג, המוכר יותר בשם "פנדה", מצא סידור מעניין לארוחות בוקר בחצר היין שלו בשוק הכרמל. הוא קרא למקום "קפה יוסף" וזו למעשה גרסת הבוקר של בר היין שלו, "רומיה". זה המקום המושלם ליום כיף בשוק הכרמל, ולמעשה אחד המקומות הבודדים שתוכלו למצוא בהם ארוחות בוקר באזור.
בין המנות בתפריט יש פרנץ' טוסט מקובנה עם שתי ביצי עין ותרד (68 שקלים), מגש ארוחת בוקר עם ביצה מקושקשת (58 שקלים), דייסת שיבולת שועל (42 שקלים) וסלט עם אנשובי וקרוטונים (54 שקלים). וקפה מעולה, שהוא, כמובן, חובה על הבוקר.
מתי: ראשון-שבת, 12:00-9:00
איפה: הכרמל ,15 שוק הכרמל, תל אביב
מילה
השף יהונתן שרביט מגיש כל יום ארוחות בוקר במסעדה החדשה והכשרה שלו, שנמצאת במרכז המסחרי החדש של סביון. המסעדה נעימה והעיצוב של ירון טל הוא שיקי ועדכני. את כל הפחמימות הטעימות אופים במקום, וזה אומר שתצטרכו ממש להתאפק איתן בשביל לטעום דברים נוספים מהתפריט. בין המנות של שרביט אפשר למצוא שקשוקה ירקות שרופים (66 שקלים), סלט ירקות (53 שקלים), פלמידה כבושה עם סלט תפוחי אדמה (68 שקלים) וטוסט אבוקדו מלחם מחמצת עם ביצת עין (48 שקלים).
מתי: ראשון-חמישי 11:30-8:00, שישי 12:30-8:00
איפה: השקמה 1, סביון
כשר
רוטצ'
אם גם אתם מחבבים ארוחות בוקר שמוגשות כל היום – רוטצ' זה המקום בשבילכם. הוא ממוקם ברחוב מרכזי ומתפקד כביסטרו בר בערב, אבל עד השעה 20:00 מגישים שם ארוחות בוקר שוות במיוחד, כך שאתם יכולים לסגור שם גם ארוחת ערב קלילה לפני שעת הסיום. בין המנות מככב קרואסון עם סלמון מעושן (48 שקלים), שהוא מנה לזכרה של קארין ז'ורנו שנרצחה במסיבה בנובה והייתה לקוחה קבועה של המקום. עוד יש שם טוסט גרילד צ'יז עם איולי כמהין (49 שקלים), אגז בנדיקט על בריוש (62 שקלים), בייגל סלמון עם גבינת שמנת (49 שקלים) וגם כריך חביתה (38 שקלים). אל תצאו משם מבלי לטעום את אחד הקוקטיילים המוגשים במקום. וכן, זה עובד מעולה גם עם חביתה בצד.
מתי: ראשון-שבת, 20:00-8:00
איפה: רוטשילד 64, ראשון לציון
לואיזה
השף נדב מלין מקייטרינג לואיזה התמקם בהרי יהודה במלון לוגוס ביד השמונה, ושם מגיש בימי שישי תפריט בראנץ' שווה. התפריט משתנה משבוע לשבוע, אבל תוכלו למצוא שם בוודאות מקבץ סלטים מירקות העונה, גבינות (ממחלבת עברי ומחלבת בארי), דגים, מטבלים וממרחים, וגם מנות חמות כמו מאפה פילו וגבינות, ביצי חופש חמינדוס, מאפה מקמח חומוס עם פסטו ומסבחה של שעועית לימה. מחיר: 125 שקלים לסועד.
מתי: חמישי - 12:00-8:00, שישי - 14:00-8:00
איפה: מלון לוגוס יד השמונה
כשר
קפה קדוש
במקום החדש של קרן ואיציק קדוש משקיעים גם בארוחות הבוקר, ולא רק בעוגות המגרות בוויטרינה. נתחיל בזה שיש כאן שני סוגים של ארוחת בוקר – אחת מוגשת עד הצהריים, והשנייה מוגשת כל היום עד הלילה. בגרסה הראשונה תשלמו 100 שקלים לסועד, והיא כוללת ביצים לבחירה, גבינות משק, ירקות, מוזלי, מיץ וסלסלת פחמימות מגרה מהקונדיטוריה של המקום. ארוחת הבוקר המוגשת כל שעות היום כוללת מנות קצת יותר "רציניות" כמו קרוק מאדאם (68 שקלים), קרואסון סלמון עם ביצים עלומות (68 שקלים), לביבת תפוחי אדמה עם ביצת עין (69 שקלים), מאפה בצק עלים עם ביצה עלומה (64 שקלים) וגם שקשוקה פיקנטית עם טחינה וירקות (68 שקלים). אל תצאו מכאן בלי לטעום את הגלידה החדשה שמכינים במקום. הצגה לחובבי הז'אנר.
מתי: ראשון-חמישי - 23:00-7:00, שישי - 15:00-7:00
איפה: שלומציון המלכה 6, ירושלים
כשר
ברברה קפה
במקום הזה, הממוקם בתוך השוק הכי ססגוני בארץ, עפים על האגס בנדיקט. תמצאו בתפריט גם נשנושים של בוקר כמו בייגל פרעצל עם גבינת ריקוטה ודבש (35 שקלים), ארטישוק בחמאת לימון ופרמזן (35 שקלים) וארוחת בוקר זוגית עם ביצים, סל מאפים וגבינות (175 שקלים). אבל, כאמור, גולת הכותרת כאן הם הבנדיקט, המגיעים על בריוש קלוי בשמן זעתר וסלט עלים (62 שקלים).
מתי: ראשון-חמישי - 22:00-7:00, שישי - 15:00-7:00
איפה: האגוז 16 שוק מחנה יהודה, ירושלים
כשר
לובי שושנה
בית קפה הממוקם בלובי של מלון חדש באילת ומציע חוויה שונה מהמוכרת בעיר התיירות. ראשית, המקום לא נמצא על הטיילת, שזה כבר חידוש מרענן. שנית, בתפריט יש מנות שיוצאות מהשבלונה המוכרת והמעייפת של ארוחות בוקר כמו חומוס מסבחה (35 שקלים). עוד בתפריט של שושנה: כריך חביתת עשבי תיבול (40 שקלים), בייגל שומשום עם סלמון מעושן (39 שקלים), פרנץ' טוסט עם דובדבנים (35 שקלים) וגם ארוחת בוקר קלאסית עם ביצים לבחירה, טחינה, דג מלוח, גבינה ועוד (70 שקלים לאחד, 120 שקלים לזוג). המלצה חמה: הזמינו מקום מראש.
מתי: ראשון-שישי - 16:00-8:00, שבת - 12:00-8:00
איפה: אלמוגים 16, אילת