רמת גן היא עיר מעניינת. יש בה בתי קפה מדליקים וברים, ומספר מרכזים קולינריים. אחד מתקיים ברחובות הראשיים - הרצל, ביאליק, בן גוריון, הרא״ה ואבא הלל. השני, נמצא באזור המשרדים - ברחוב תובל וברחובות הסמוכים לו. ויש כמובן גם את מתחם הבורסה, את השכונות, את ציר ז'בוטינסקי ואת הפארק הלאומי עם הברבורים.
עוד כתבות בערוץ האוכל:
בכל רחובות האלה תמצאו פנינים קולינריות שכדאי להכיר, כי למרות מה שאולי חשבתם - זו לא בדיוק שכנתה המנומנמת של תל אביב יש גם בה מקומות ששווה להגיע במיוחד בשבילם.
מה למשל? שווארמייה ותיקה שמגישה את השווארמה בתוך פיתה מרובעת או בלאפה שאופים בטאבון שבמקום, סביח שפועל משנות ה-60, מסעדה מרוקאית שמגישה תבשיל קוסקוס בתוך טאג'ין, מעדנייה נחשבת וגם בית אוכל משפחתי שמציע את כל הקלאסיקות מהמטבח האשכנזי.
מנזה אוכל ביתי
"מנזה", למי שלא מכירים, הוא הכינוי בו משתמשים כדי לתאר מזנון אוניברסיטאי. המקום הבא, שפועל באזור המשרדים הרמת גני שמאחורי הבורסה, הוא לא פחות מאשר מסעדת צהריים מדליקה שמציעה מוזיקה קצבית ברקע, וייב צעיר ותפריט יומי קבוע המשתנה מידי יום.
את ה"מנזה", הקים רועי שדורר - בוגר בית הספר לבישול בצרפת, "קורדון בלו" - ולמרבה ההפתעה הוא מציע שם מנות ביתיות ופשוטות מצד אחד, אבל עם טוויסט מעניין שהופך אותן להרבה יותר מסתם ארוחת פועלים פשוטה.
אז מה אוכלים שם? קציצות סלק טבעוניות שמומלץ לשלב אותן עם החזרת הביתית ששדות מכין במקום, קדירת "עוף נופל" בשורשים (פליאו), סופריטו בקר בשלל פטריות, חזה עוף ענק צרוב בקארי ירוק ובוטנים, מגוון סוגים של קובה, סלמון ברוטב מנצ'ורין ועוד. בגזרת התוספות שליד יש שם תבשיל בורגול, כרוב אפוי בשמן זית וזעתר ועוד.
מחירי המנות נעים בין 60-45 שקלים, כולל גזוז או סודה עם מילוי חופשי
תובל 28 רמת גן, 050-7776620, כשר
אורלי'ס רוטיסרי
רוטיסרי משפחתי באווירה אירופאית, שבתפריט שלו יש מנה של עוף שזוכה להשריה ארוכה במרינדה מיוחדת המעניקה לו גוון מעורר תיאבון וטעם מיוחד, ובהמשך נצלה בתנור גז במשך כמה שעות טובות. סוד הקסם של המקום, שמייחד אותו לעומת מקומות דומים נוספים, הוא בשימוש בעופות צעירים שמניב תוצאה רכה במיוחד.
"מנת הבית" כאן כוללת את העוף הצלוי לצד תוספות דוגמת אורז עם וגזר ובוטנים, תפוחי אדמה שנצלים גם כן בתנור הרוטיסרי וסופגים את כל המיצים של העוף, סלט קולסלאו ומטבל לבחירה (מנה של רבע עוף עולה כאן 34 שקלים, חצי עוף יעלה לכם 50 שקלים והמחיר עבור עוף שלם בטייק אווי הוא 60 שקלים).
חוץ מהעוף שאפשר לאכול במקום או לקחת בתוך קופסת לאנץ' בוקס בטייק אווי, מציעים במקום גם סלט עם עוף, כריכים עם עוף מפורק וטורטייה עם אותו המילוי.
ארלוזורוב 2 רמת גן, 053-8788986, כשר ללא תעודה
ג'מילה
את "ג'מילה", פתחו לפני מעל לעשור יואל ואייק ושותפו - יליד מרוקו - עבדו אלארג', בתל אביב. לאחר פעילות של מספר שנים, הם העתיקו את המסעדה לחלל קטן ברחוב ז'בוטינסקי ברמת גן, סמוך למגדלי התאומים.
מדובר במסעדת פועלים משודרגת עם אווירה שכונתית ועיצוב מרוקאי, שבמטבח שלה יש כל העת סירים מהבילים עמוסים בתבשילים ביתיים מהמטבח המרוקאי כמו קוסקוס מפואר במיוחד, מבחר של קציצות בשר וקציצות דגים פיקנטיות שממש לא כדאי לפספס. את הקוסקוס, אגב, מגישים כאן בטאג'ין יפהפה, ממש כמו בארוחה מרוקאית אסלית.
אבל עוד לפני שתקבלו את הקוסקוס (או כל מנה עיקרית אחרת שתבחרו), תקבלו לשולחן מבחר סלטים קטן, מדויק, פיקנטי ובעיקר - מעורר תיאבון. בצהריים, יש במקום עסקיות שכוללות שני סלטים, טחינה ביתית, לחם לבן פרוס עבה, מנה עיקרית עם תוספת חמה ובקבוק לימונדה טרייה (59-43 שקלים).
בימי שישי, אגב, נערך במקום שוק אוכל מוכן הביתה שבו תוכלו לקנות קוסקוס (30 שקלים), מרק חרירה (35 שקלים), טאג'ין עוף בפירות יבשים (35 שקלים למנה), ממולאים, קציצות ועוד. ישנה גם אפשרות לערוך במקום אירועים בסגנון של משתה מרוקאי (האירועים מותאמים לקבוצות שנעות בין 50-20 משתתפים).
ז'בוטינסקי 41 רמת גן, 03-5166123, כשר
מפגש רקפת
בית אוכל משפחתי שנפתח אי שם, בשנת 1964, ומציע אוכל מהמטבח האשכנזי שכל מי שנמנה על חובבי הז'אנר - חייב להגיע ולטעום.
מי שמנהל את המסעדה כיום - ואף מבשל את כל האוכל המוגש בה - הוא בנם של המייסדים, שממשיך להציע שם את כל הקלאסיקות האהובות דוגמת קרפעלך וקניידעלך, גפילטע פיש עם חזרת (15 שקלים), רגל קרושה (18 שקלים), בלינצ'ס (14 שקלים), וכמובן שאי אפשר בלי הצ'ולנט המסורתי - אותו אפשר לקבל כאן עם או בלי בשר (32/42 שקלים).
ז'בוטינסקי 99 רמת גן, 03-5756689, כשר ללא תעודה
Joy Garden
המקום החדש הבא, שנפתח לפני כמה חודשים בלבד בפארק הלאומי ברמת גן, משלב בין בית קפה למסעדה, ומציע מלבד תפריט מגוון גם נוף ירוק ופסטורלי שכולל בתוכו אגם וברווזים, או בקיצור - כזה שלרגע אחד יגרום לכם לשכוח שאתם בעצם נמצאים בתוך רמת גן.
התפריט כאן כולל ארוחות בוקר כמו בוקר טורקי עם מאפה "פידה" במילוי גבינות וביצת עין המוגש לצד טחינה, סלט עשבים ואגוזים ויוגורט עזים (59 שקלים) ו"בוקר צרפתי" המורכב מביצים עלומות המוגשות על פרעצל פריך עם רוטב שמנת ופרמזן בתוספת תרד לצד סלט ירוק בוויניגרט הדרים (59 שקלים).
בתפריט הצהריים והערב, מציעים במקום מנות ראשונות כמו משולשי פולנטה (42 שקלים), מבחר סלטים, מנות מיוחדות של פריקסה וסביח, מנות פסטה דוגמת רביולי ערמונים (64 שקלים) ומבחר פיצות (49-45 שקלים).
הפארק הלאומי רמת גן, 050-8935554, לא כשר
מתחם Containers.court
הרעיון למסעדות מכולה עלה לישראל מלונדון, והתמקם במתחם גדול הנמצא באזור הבורסה שברמת גן. מלבד מסעדות, מדי סוף שבוע מציע המתחם גם חווית בילוי משפחתית הכוללות מתנפחים לילדים, הופעות בלייב בימי חמישי, אירועי שף אורח ושלל תכנים נוספים שהופכים את המתחם לאזור בילוי שווה במיוחד.
ומה אוכלים שם? המבורגרים, פיתות שף, אוכל אסייתי, פסטות וגם פרעצלים של שרויטמן במילוי גבינת שמנת וסלמון, סלט ביצים וגם טונה והרינג. יש במקום גם אפשרות למשלוחים לצד עסקיות ודילים של happy hour.
היצירה 3 רמת גן, 050-9864680, לא כשר
שווארמה שמש
השווארמה הוותיקה מרחוב ז׳בוטינסקי ברמת גן, שנפתחה אי שם בשנות ה-60 על ידי יוסף נעמה שעלה מעיראק כמה שנים קודם לכן. מאז המקום התרחב ונפתח סניף נוסף, גם הוא נמצא ברמת גן.
את הרשת הוותיקה מנהלים כיום נכדיו של נעמה, שמגישים שם שווארמה הודו נקבה עם שומן כבש וגם שיפודים וסטייקים. ועל מנת שלא תופתעו כשתגיעו למקום, נגלה לכם כבר עכשיו שהפיתות אותן תקבלו שם אינן עגולות אלא מרובעות, והלאפה נאפית בטאבון שנמצא במקום.
ומה המחירים? שווארמה בפיתה תעלה לכם כאן 36 שקלים, ועל לאפה תשלמו 47 שקלים. בצהריים, יש במקום גם עסקיות בשלל וריאציות עם שיפודים או עם שווארמה (57-40 שקלים).
- ז'בוטינסקי 85, רמת גן, 03-6121888, כשר
- תובל 9 רמת גן, 03-751998, כשר
סביח המקור (סביח דודי)
בדומה לשווארמה ״שמש״ שבפסקה למעלה, גם המקום הבא פועל בעיר מאז שנות ה-60. וממש כמו שם, גם כאן מי שמנהל את המקום הוא בנו של מייסד המקום, דודי.
יש הטוענים שכאן הומצאה מנת הסביח כפי שאנו מכירים אותה היום - בתוך פיתה. בין אם זה נכון ובין אם לא, אין ספק כי הסביח שתקבלו כאן הוא אחד מהטעימים שטעמתם. המנה עדינה ומעודנת כמו שרק יוצאי עיראק אמיתיים יודעים להכין.
אגב, מלבד הסביח מגישים כאן גם סמבוסק ממולא בחומוס ששמו יצא למרחקים (12 שקלים לסמבוסק אחד).
הרוא"ה 129 רמת גן, כשר
פלאפל יקי'ס
אחת מהפלאפליות האהובות על תושבי רמת גן, כמובן בתנאי שלא מחשיבים את "פלאפל התאומים" הוותיקה, שמבחינת החלוקה המוניציפלית ממוקמת בכלל בגבעתיים, אבל מבחינת רוח הדברים - היא רמת גנית לגמי.
השירות ב"יקי'ס" מעולה וגם כדורי הפלאפל כאן לא פחות ממעולים; הם ירוקים וקטנים באופן יחסי לכדורים אחרים, ונערמים לתוך פיתה עם ביצה חומה, חומוס וגרגירי חומוס מבושלים. את המנה המצוינת הזו, תקבלו לצד שקית מלאה בצ'יפס טרי שיוצא מהשמן שנייה לפני הגשתו.
עוד תוכלו לזלול שם: מנת חומוס (עם תוספות או בלי), שקשוקה, פלאפל עם חמינדוס וסביח (חצי מנה עולה כאן 9 שקלים, ומנה שלמה תעלה לכם 22 שקלים).
ארלוזורוב 81 רמת גן, 050-7680659, כשר
Miso
מסעדת אסייתית טבעונית חדשה, שנפתחה לפני כמה חודשים ברמת גן. במקום, מציעים תפריט עם מנות ראשונות דוגמת אגדשי טופו, מרק מיסו וירקות בטמפורה (29-26 שקלים) ומבחר של חמישה סלטים אסייתיים.
בגזרת העיקריות, תוכלו למצוא כאן מנות עם קארי (41 שקלים) ופאד תאי (39 שקלים), ויש גם מבחר ענק של סושי טבעוני (36-14 שקלים).
ז׳בוטינסקי 62 רמת גן, 03-9790477, כשר ללא תעודה
ג'אפו
רשת אוכל רחוב אסייתי שהקים השף פרנק אזולאי, הכולל מספר סניפים באזור המרכז, אחד מהם פועל באזור הבורסה ברמת גן.
הקונספט של המקום מאחד בין קערות פוקי לרולים גדולים במילוי דגים, המורכבים ממשטח אורז ודף אורז ובתוכם מגוון שילובים אפשריים של דגים, ירקות ורטבים.
בתפריט שבמקום, יש מגוון אפשרויות וקומבינציות לצד מנות מובנות שמכילות מספר דו-ספרתי של מרכיבים (45 שקל). ואם תרצו, יש גם אופציה ללכת על ה"פריסטייל" ולהרכיב את המנה לפי מה שאוהבים (35 שקל).
תובל 19 רמת גן, כשר
My Deli
מעדנייה משפחתית הנחשבת לוותיקה ביותר בעיר, בה אפשר למצוא מגוון גבינות (33-7 שקלים) דוגמת גבינת פרובלונה איטלקית ומיושנת ובורטה כמהין. יש גם את כל הקלאסיקות כמו קממבר, בושה וגבינות עם עובש וגם יציאות לא שגרתיות כמו קממבר במילוי שוקולד.
עוד אפשר למצוא שם: מבחר דגים כבושים ומעושנים, נקניקים, חמאות מיוחדות וגם אבן יוגורט ודליקסטים כמו כמהין וקוויאר.
הרצל 84 רמת גן, 03-5523744, לא כשר
יעקב גבינות
במעדניית הגבינות הוותיקה שפועלת בעיר מעל לעשור, מוכרים גבינות כמו פטה וצרפתית, בולגרית וג'יבן, סולוגוני גרוזינית, ואם מזמינים מראש - אפשר להשיג במקום גם קאיימק טרי מחלב בקר. מלבד גבינות, יש שם גם סלטי דגים וציזיקי, מבחר יינות וחמוצים ביתיים. מחירי הגבינות נעים כאן בין 22-8 שקלים ל-100 גרם.
הרצל 86 רמת גן, 03-6726422, כשר
פריזר
רשת הגלידריות של ארן פריזנט והשף-קונדיטור טל פרנהיימר ("מול ים" לשעבר), שלה סניף נוסף הפועל ברחוב ויצמן בגבעתיים.
ב"פריזר", מייצרים גלידה איטלקית בטעמים קלאסיים, כש-18 מתוך 24 הטעמים - הם קבועים, והשאר משתנים בהתאם לעונות השנה. המחיר עבור כדור אחד עומד כאן על 14 שקלים, ועבור קילו גלידה תשלמו 89 שקלים.
ביאליק 61 רמת גן, 052-6907606, לא כשר
שלדון
המקום הבא נפתח עם חזון להיות הבר התל אביבי הראשון של רמת גן, שיעורר את חיי הלילה בעיר הרדומה. בצהרי היום, המקום מתפקד על תקן ביסטרו ובשעות הערב - הוא הופך לבר קוקטיילים.
בתפריט הצהריים, מציעים שם מבחר של מנות ראשונות לצד עיקריות כמו מנות פסטה עם רטבים שונים, דגים ונודלס. יש שם גם תפריט עסקיות הכולל מנות כמו המבורגר (59 שקלים) ואנטרקוט (119 שקלים). בתפריט הלילה, מציעים שם פלטת בשרים זוגית (219 שקלים) וגם תבשיל קדירה (68 שקלים) וקבב שמכינים במקום.
אבא הלל 14 א׳ רמת גן, 077-4020378, כשק