חמיס אבולעפיה (60), אחד מסמלי הדו קיום של יפו שפעל במשך שנים לקירוב בין יהודים לערבים, מאושפז במצב קשה בבית החולים איכילוב בתל אביב כשהוא מורדם ומונשם לאחר שחלה בקורונה.
אבולעפיה, מבעלי רשת המאפיות הנושאות את שם המשפחה, נדבק בקורונה לפני שבועיים ככל הנראה במהלך אירוע משפחתי ומאז מצבו הלך והתדרדר במהירות.
זיאד וטארק אבולעפיה, בניו של חמיס, אמרו ל-ynet כי "אבא במצב קשה אבל היום ראו שיפור קל במצבו ועכשיו הוא יציב. אנחנו מודים לכולם על הדאגה, כל כך הרבה אנשים דואגים לו, זה מחמם לנו את הלב ואנו מודים לכולם על הדאגה".
אחיו של חמיס, סמי אבולעפיה, אמר הבוקר ל-ynet כי המשפחה מקבלת תמיכה מכל תושבי יפו שמתעניינים ומתפללים לשלומו. "המצב לא פשוט, חמיס מורדם ומונשם ואנחנו מקווים שהכל יהיה בסדר", אמר. "חמיס היה בטורקיה אבל מאז חזר והכל היה בסדר. לפי מה שאנחנו יודעים, לפני שבועיים היתה מסיבת יום הולדת לנכדה שלו וכנראה העוזרת שלהם נדבקה ונוצרה שרשרת של הדבקה במשפחה ולבסוף גם הוא נדבק. ההידרדרות היתה ממש מהירה. אני מקווה שיהיה בסדר ואנחנו מקווים שבעזרת השם הכל יהיה בסדר".
אחמד משהראוי, חבר מועצת העיר לשעבר ואחד הפעילים החברתיים הבולטים ביפו, אמר כי "חמיס הוא בן למשפחה מאוד מיוחסת ביפו, איש משכיל, נעים הליכות שמטפח דו קיום משותף וחבר יקר. אני מאחל לו רפואה שלמה, החלמה מהירה, הרבה בריאות ושיחזור כמה שיותר מהר לחיק משפחתו האוהבת".
חמיס שימש בעברו ככתב לענייני ישראל בטלוויזיה המצרית, הגיש תוכנית ברדיו תל אביב שקראה לדו-קיום ושכנות טובה בין היהודים והערבים וכתב טור במקומון "ידיעות תל אביב" מבית ידיעות אחרונות.
מאפיית אבולעפיה נפתחה בשנת 1879 על ידי מסעוד אבולעפיה ועם השנים צברה מוניטין והפכה לאחד העסקים הבולטים ביפו. בשנת, 1969 החלה המאפייה במנהג של סגירת המאפייה בחגי ישראל לכיבוד הלקוחות היהודים שלה, והתפרסמה ברחבי הארץ בזכות מנהג זה.
את האהבה לקמח הוא גילה כבר בילדותו בשכונת עג'מי, שם גדל, ברחוב שבו גרו מוסלמים, נוצרים ויהודים יחד. בבעלותו היו סניפים בסינמה סיטי בראשון לציון (שאותו פתח יחד עם בנו טארק בשנת 2007), בקניון עזריאלי בתל אביב, בנמל תל אביב, בטיילת, באלנבי וגם סניף כשר בפתח תקווה. ברחוב יפת ביפו מפעילה משפחת אבולעפיה גם שיפודייה, ובבעלותם עסקי נדל"ן בתל אביב וביפו.
המאפייה ביפו פועלת רבות למען דו קידום וההידברות בין יהודים וערבים והיא פתוחה בכל שעות היממה, אולם מאז הקמת מדינת ישראל המאפייה נסגרת בפסח וביום כיפור, כמחווה ללקוחות היהודים שלה. לאחר שבן המשפחה חאלד נורה בשנת 2002 על ידי יהודי שהכריז על תוכנית "לחסל ערבים" במהלכה ירה למוות בשלושה ערבים, תרמה המשפחה 100,000 דולר לשיקומו של בית הכנסת היהודי בכיכר השעון.