נושא הכשרות במסעדות מלהיט את הכותרות בעולם הקולינרי. מאחורי כל החלטה יש השקפה עסקית, גישה אישית או רצון להעביר מסר. בשנים האחרונות, נראה כי לצד מסעדות רבות שבוחרות לוותר על התעודה היקרה, ישנם שפים שמפתיעים ופותחים מסעדות כשרות. ולא, לא רק במלונות.
ממאיר אדוני ועד אייל שני, דרך אבי לוי וויקטור גלוגר - לא מעט שפים בארץ מחזיקים במסעדה עם התעודה הנכספת. אבל שלא תחשבו לרגע שמדובר במסעדות פאר עם אווירת יוקרה שמגישות מנות בגודל פנינה. נכון שבחלקן השולחנות מעוטרים במפות לבנות והאווירה היא אווירת "פיין דיינינג", אבל האוכל בכולן הוא ישראלי, מודרני ושמח, וברובן תוכלו להזמין אפילו המבורגר וקבב.
מלכה
המסעדה הכשרה של אייל שני, הממוקמת בבית אסיה שבמרכז תל אביב (במקום בו שכנה בעבר המסעדה ״לילית״). וכיאה לשני, גם כאן יחכה לכם תפריט משתנה ופיוטי למדי המורכב מחריימה בורי (212 שקלים), בליני עם מטיאס (47 שקלים) שניצל זהוב ממולא בפירה (67 שקלים) וקבב טלה בתוך פוקצ'ה זרועה בעשבים וירקות שדה (83 שקלים).
דפנה 2 תל אביב, 03-6091331
לומינה ובלו סקי
יש הטוענים כי "בלו סקי" החלבית של השף מאיר אדוני, הייתה הסנונית הראשונה שבישרה על הגל של מסעדות השף הכשרות.
המסעדה, הממוקמת על גג מלון "קרלטון" ומשקיפה על נוף פנורמי מרהיב, מציעה מנות שף יצירתיות ושירות מושלם.
"לומינה" הוא ביסטרו ישראלי בשרי בניהולו של השף מאיר אדוני, הממוקם במלון קרלטון ומשקיף על הים מוגש לצד התפריט הרגיל גם תפריט טבעוני.
אליעזר פרי 10 מלון קרלטון תל אביב, בלו סקיי: 03-5201830, לומינה: 03-5201828
מאפו
במסעדת השף הכשרה שלו, הנמצאת במלון "פרימה סיטי", מציע ניר צוק שקדי עגל גריל עם חמין כרוב (70 שקלים) ורביולי בורגניון (89 שקלים). בגזרת העיקריות, תמצאו כאן מקלובה עוף עם קדאיף פריך (84 שקלים), חזה אווז בעישון עדין וטלה ממולא.
מאפו 9 תל אביב, 03-7629002, כשר
קלואליס הכשרה
במסעדתו הכשרה של השף ויקטור גלוגר, מציעים מנות מהמטבח הצרפתי הקלאסי עם טעמים ים-תיכוניים והשפעות מהמטבח הספרדי. בין היתר, תוכלו למצוא שם טרטר בקר מפורק (68 שקלים), אסאדו (140 שקלים), ביסקאייה (158 שקלים), ריזוטו לוקוס וצלעות טלה.
הירקון 205 מלון הילטון תל אביב, 03-5202127
MeatKitchen
במסעדת השף של נדב נצר ("רפאל", "מסה" ו"השולחן") פועל המכשור הגסטרונומי המתקדם ביותר בתחום הבשר, ומציעים בה נתחי בשר מובחרים בשיטות עשייה מיוחדות. התפריט במקום כולל מגוון נתחי בשר לצד קרפצ׳יו כבד אווז ברולה (72 שקלים), רביולי שפונדרה (68 שקלים), חזה מולארד (139 שקלים) והמבורגר.
יגאל אלון 65 תל אביב, 03-6310684
Nomi
מסעדת השף הכשרה והמדוברת של השף יורם ניצן (״מול ים״ ו״בינדלה״), שנפתחה לפני חודשים ספורים בתוך מלון "דיוויד אינטרקונטיננטל". ניצן, מגיש במקום מטבח ים-תיכוני מודרני שמבוסס על שיטות בישול מרחבי העולם, ומציעה פרשנות חדשנית לאוכל גורמה כשר.
בין היתר, תוכלו למצוא שם את מרק השורשים המפורסם של השף - מנה שהולכת איתו עוד מהימים בהם היה שף של מסעדת ״מול ים״. עוד תמצאו שם נתח קצבים עשוי למחצה על הגריל עם בק צ'וי, ירקות צלויים וציר בלסמי (162 שקלים ), דובר סול אטלנטי עם ציר לפת ולמון גראס, אוממי, גרני סמית' (78 שקלים) ואספרגוס בטמפורה (62 שקלים).
קאופמן 12 תל אביב, 03-7951255
מיתוס
מסעדת "מיתוס" של השף קובי עבד, פועלת מתחת לרדאר התקשורתי מאז שנת 2004. ולמי שאינם מכירים, נספר כי מדובר במסעדת בשר שהתפריט שלה מציע עסקיות ב-89 שקלים. בשעות הערב, תוכלו להזמין כאן סיגרים במילוי בשר עגל (62 שקלים), קבב כבש (89 שקלים), שאטו פילו וכבד אווז (199 שקלים) ואנטרקוט במשקלים שונים.
ויצמן 2תל אביב יפו, 03-6932002
Deca
מסעדת דגים שעל המטבח שלה מנצח בימים אלה השף אילן מזרחי. התפריט כאן מציע מרק בויאבז (54 שקלים), סלט ברבוניה (65 שקלים), מסבחה דג, ג'מבו ניוקי ופטריות (92 שקלים) ומגוון דגים, ביניהם גם פילה טונה אדומה (170 שקלים).
התעשייה 10 תל אביב, 03-5629900
The Shallot Restaurant
מסעדתו של השף מיכאל אמייב, שבבעלותו ארבע מסעדות הפועלות במוסקבה, ביניהן מסעדת Village Kitchen שנחשבת לפורצת דרך בתחומה.
״שאלוט״, מעוצבת בפאר רב והתפריט שלה משלב בין מנות מהמטבח הקווקזי למנות הדגל מהמטבח הישראלי. בין היתר, תוכלו לזלול שם תבשיל חלייה קווקזי המוגש על פולנטה (160 שקלים) וגם קציצות ״פזרסקי״ עשויות מעוף וממולאות בדוקסל פטריות (120 שקלים).
הברזל 3 רמת החייל תל אביב, 03-7324411
West Side
על המטבח של מסעדת "ווסט סייד" ששוכנת במלון "רויאל ביץ", אמון השף עומרי כהן שמגיש שם תפריט ים-תיכוני עונתי הכולל מנות כמו בייגלה ירושלמי עם טחינה ועגבנייה מגורדת מעל, ומנות קלאסיות כמו פטה כבד אווז (92 שקלים), פיצה טונה אדומה (80 שקלים), קטאייף טלה וצנוברים (75 שקלים) ומסבחה שקדי עגל (85 שקלים).
הירקון 19 מלון "רויאל ביץ'" תל אביב, 03-7405054
בלקן
המסעדה הבלקנית החדשה (יחסית) מציעה תפריט בלקני עם פרשנות אישית של השף אייל לביא ("רוקח 73"), שיצר עבור המקום את התפריט ואף מייעץ לו קולינרית.
בין היתר, תוכלו לזלול שם מנות כמו הקיימאק (38 שקלים), פיצה בלקנית שיכולה להגיע עם טונה אדומה טרייה או עם אנשובי, סלט בולגרי קיופולו, מוסקה צמחונית ועוד לא מעט מנות דגים נהדרות בשלל צורות הכנה. בשעות הצהריים, מציעים שם עסקיות ובשישי בבוקר יש גם בראנץ'.
חשמונאים 99 תל אביב, 03-6434517
הקומה ה-11
מסעדת שף הממוקמת במלון "קראון פלזה סיטי סנטר" שבמגדלי עזריאלי בתל-אביב, בניצוחו של השף קובי אביטן שמציע כאן תפריט המורכב ממבחר מנות שף קלאסיות לצד מנות מפתיעות ויצירתיות.
בין היתר, תוכלו לזלול שם נתחי בשר משובחים לצד דגים ומנות צמחוניות. כמו גם,מציעים שם מבחר יינות בוטיק, קוקטיילים ומשקאות אלכוהוליים מגוונים.
מנחן בגין 132 תל-אביב, 03-7774067
אילוש
המסעדה הכשרה של השף שלומי אקוקה ("דקא", "טו סי", "רפאל"), הפועלת בבית שאן, מציעה תפריט ים-תיכוני עם נגיעות איטלקיות מודרניות. יחד עימו, שותפים במקום גם אשתו הקונדיטורית - מיכל פרלמוטר והשותף אליאור שטרית.
המסעדה, המעוצבת בצבעי פסטל, משדרת פשטות והקפדה, כמו גם במנות המוגשות שם: פסטה בעבודת יד, מנות דגים, סלטים ענקיים ופיצות. מנות הדגל במקום הן קציצות הלוקוס (69 שקלים), מנת הטורטליני במילוי לבנה (52 שקלים) ודוקסל פטריות מעל רביולי תוצרת בית (72 שקלים).
ירושלים הבירה 23 בית שאן, 052-6363143
פפרדלה
מסעדת שף חלבית הפועלת גם היא בבית שאן ושייכת לשף אלירן כהן ולאשתו, לירן. השניים פתחו את המקום לפני כחמש שנים בתוך מתחם העיר העתיקה, והם מציעים שם תפריט המשתנה מידי יום וכולל מנות שף יצירתיות כמו פיצה מבצק מחמצת, פסטות טריות ואת מנות הדגל - כיסוני פסטה ממולאים בטופי ערמונים (46 שקלים) וריזוטו פורצ'יני מושלם עם טוויל פרמזן (48 שקלים).
שטורמן 14 מתחם סראייה, 04-6588111
רות'ס
"רותס" היא מסעדת השף החדשה ביותר באזור הצפון. היא נפתחה באוקטובר האחרון בעכו העתיקה, באזור של מצודת עכו, על ידי השף אורי ארנולד, שמגיש כאן מנות ממטבחי הלבנט.
כל ארוחה כאן נפתחת עם פלטה ועליה מגוון מאזות של ממרחים וסלטים (68 שקלים), ובבתפריט עצמו יש מנות כמו פטאייר (48 שקלים), כבד אווז, קבב חלבי (72 שקלים), טורנדו רוסיני (168 שקלים) ומנה של מקלובה אישית (72 שקלים).
ויצמן 1 עכו העתיקה, 04-8848040, כשר
יקב תשבי
השף גונטר בידרמן, מגיש במסעדה החלבית שלו שפועלת בתוך מתחם יקב תשבי בזיכרון יעקב, אוכל עונתי המורכב ממגוון מאפים, דגים וארוחות בוקר. המסעדה פתוחה לארוחות בוקר וצהריים, והכי כיף לשבת בה בחלק החיצוני שנמצא מתחת לסכך עטוף הגפנים.
בחלל עצמו, פועל תנור לבני שמוט צרפתי מאסיבי שבו נאפים לחמים, פיצות, דגים וגם חלק מהקינוחים. שווה לטעום כאן את מנות הבוקר - ביניהן בריוש פרימוורה במילוי תרד, ברוקולי, קונפי בצל, עגבניות, בזיליקום, ביצה עלומה ורוטב הולנדייז (68 שקלים), או את הפטה של "מוטקה החלבן" שמוגשת עם עגבניות שרי אפויות, בזיליקום, שמן זית, פוקצ'ה וסלט ירוק (58 שקלים).
מתחם תשבי יקב תשבי כביש 652 בין זכרון לבנימינה 04-6380434
משה שגב
במסעדה הכשרה של השף שגב משה, הפועלת במתחם ה"הסינמה סיטי" בנתניה, מצאנו תפריט המבוסס על מטבח ישראלי ואוכל ים-תיכוני. או במילים אחרות, - כל ארוחה כאן נפתחת עם שלל מנות ראשונות המונחות במרכז השולחן, ביניהן ניוקי דג (129 שקלים) ומוסר כרובית (129 שקלים).
בגזרת העיקריות, אפשר למצוא כאן חזה מולארד ושורשים (139 שקלים), פילה בקר וכבד אווז (199 שקלים) ועוד מנות יצירתיות של בשר ודגים.
מתחם "סינמה סיטי", נתניה, 077-4142025 שלוחה 5
הרברט סמואל הרצליה
מסעדת שף הפועלת במלון "ריץ קרלטון" וצופה למרינה של הרצליה.
השף מור כהן, מגיש במקום תפריט עונתי משתנה עם מנות ים-תיכוניות כמו סלט העגבניות המיתולוגי של המסעדה (52 שקלים), מנות קלאסיות כמו טורטליני עגל (102 שקלים), דגים וצלעות טלה וגם מנות כמו טרטר בקר (64 שקלים),
השונית 4 מלון ריץ קרלטון הרצליה פיתוח, 073-2037596
פרימוורה
מסעדה איטלקית חלבית הממוקמת במלון "לאונרדו פלאזה" ירושלים, בניצוחו של השף שלום קדוש - בכיר השפים המלונאים, ואחד מהשפים הישראליים המוכרים בעולם.
המסעדה, הכשרה למהדרין, מציעה אוכל איטלקי שעיקרו פסטות בעבודת יד, מנות דגים מגוונות, מאפים איטלקיים, סלטים ומגוון קינוחים מוקפדים. המסעדה, הממוקמת בקומת הכניסה של מלון היוקרה, צופה אל מרפסת פתוחה עם נוף פנורמי לבירה.
המלך ג'ורג' 47 מלון לאונרדו פלאזה, ירושלים,02-6298691
אקליפטוס
מסעדת שף ירושלמית וותיקה השייכת לשף משה בסון. תפריטי הטעימות של המסעדה כבר מזמן הפכו לשם דבר, והן מגיעות בכמה גרסאות: "שיר השירים" (280 שקלים לאדם), "סעודת שלמה המלך" (350 שקלים לאדם) ו"משתה מלכת שבא" (427 שקלים לאדם). כל אחד מהתפריטים כולל את מנות הדגל של השף, כמו קובה נייה, מקלובה, תבשיל כבש, סטייק חציל ועוד.
סמטת פלט (בין חטיבת ירושלים 14 לדרור אוליאל) ירושלים, 02-6244331
1868
מסעדתו של השף יענקלה תורג'מן, היא מסעדת שף אלגנטית שמזכירה את המסעדות הוותיקות שפעלו כאן לפני 20 שנה. תורג'מן, ירושלמי בכל רמ"ח אבריו, רכש את כל הידע המקצועי שלו כשף במהלך עבודתו במסעדות בלונדון , ובירושלים הוא מגיש תפריט עונתי הכולל מנות כמו מרק ארטישוק ירושלמי עם כמהין ושום ירוק (54 שקלים), שקדי עגל עם קונפי ארטישוק ופנצ׳טה ברווה (87 שקלים), גיוזה כרוב לבן וכמהין (92 שקלים) וילוטייל צרוב בהולונדייז פורצ׳יני (145 שקלים).
דוד המלך 10 ירושלים, 02-6222312
המוציא
״המוציא״, היא ככל הנראה מסעדת השף הכשרה הכי שמחה בארץ שבה השף, אבי לוי, מצליח גם לברך את הנכנסים בדלת המסעדה, גם לפקח על הנעשה במטבח ולדאוג למנות וגם להיות אדיב לדאוג לאימו, שנמצאת באופן קבוע במסעדה ומגלגלת בצקים במגוון מילויים.
בצהריים, התפריט מציע סלטי אפרטיף (28 שקלים), קציצות דגים פיקנטיות ושקדי עגל (68 שקלים), סופריטו (72 שקלים) ואפילו חומוס שף. בערב, תוכלו להזמין כאן מעורב דגים אגאדיר וספינג׳' כבד אווז (128 שקלים).
יפו 113 ירושלים, 02-6310050, ראשון-חמישי 1:00-12:00, שישי 16:30-11:30, כשר
רופטופ
מסעדת השף שפועלת על הגג של מלון "ממילא" היוקרתי, ממנה אפשר להשקיף על הנוף המרשים של חומות העיר העתיקה, מציעה תפריט עונתי של השף קובי בכר (לשעבר "מול ים") שכולל מגוון מנות יצירתיות. ביניהן, גם את מנת הדגל של המסעדה - טרטר בקר עם ביצת שליו ומח עצם צלוי (68 שקלים).
מלבד המנה הזו, כדאי לטעום שם גם את מנת הברווז בפיתה בעבודת יד עם טריאקי ואת סלט המלפפונים והכוסברה בווינגריט-ג'ינג'ר (72 שקלים).
שלמה המלך 11 מלון ממילא, 02-5482230
סקאלה
מסעדת שף שנמצאת בבעלותו של השף אבי תורג׳מן, ושוכנת במלון "מצודת דוד". לצד האווירה האלגנטית ששוררת במקום, מגיש השף אוכל ירושלמי עדתי עם מגוון מזטים לפתיחת הארוחה, ביניהם קרם חומוס וסלט טאבולה.
לעיקרית, מציעים שם שווארמה מבשר אדום (80 שקלים), צלעות טלה על אש פתוחה (180 שקלים) וקבב עם צנוברים עטוף בפיתת זעתר.
המלך דוד 7 ירושלים, 02-6212582
אנג'ליקה
מסעדתו של השף מרקוס גרשקוביץ, שמתמחה בבשר ומגישה תפריט עם מנות כמו ביף בורגיניון (72 שקלים), שווארמה דג (58 שקלים) וסלט שוק אווז. בגזרת העיקריות, תמצאו המבורגר (94 שקלים), כתף טלה ממולא מנגולד ובטטה (168 שקלים) ועוד.
ג׳ורג׳ וושינגטון 4 ירושלים, 02-623-0056
מדיטה
מסעדתו של השף מוטי אוחנה ("החצר") הממוקמת בחלל רחב ידיים בבית הנציב. התפריט כאן מציע מטבח מזרח-תיכון חדש" עם מנות כמו פוקצ'ה שקדי עגל (75 שקלים), בורגר במילוי חזה אווז (72 שקלים), אסאדו עגל בברביקיו ותפוזים (98 שקלים) ודג שלם עם ירקות ושרדונה (112 שקלים).
בית הנציב דרך חברון 101 א' ירושלים, 02-5664466
Jacko's Street
"ג'קו סטריט היא מסעדת שוק הפועלת בסמוך לשוק מחנה יהודה, בה מבשל השף זכאי חוג׳ה אוכל עדתי, אותו תרגם למושגים של מטבח שף. התפריט מציע מנות כמו רביולי כורדי (60 שקלים), פריקסה טונה אדומה עם איולי פלפלים וביצה עלומה (64 שקלים) וכבד אווז עם עוגת סולת (88 שקלים).
לפני מספר חודשים, נפתח בתוך חלל המסעדה ה"ג'קו סאן" - בר אוכל וקוקטיילים מעוצב עם תפריט בסגנון אסייתי, שמציע מנות סושי יצירתיות לצד מנות דגים נאים.
אגריפס 74 ירושלים, 02-5817178
La Regence
מסעדת ״לה רג'נס״ הוותיקה, שפועלת במלון "המלך דוד" מאז 1934, אירחה לאורך השנים רשימה ארוכה של נשיאים, ראשי מדינות ומפורסמים מהעולם. שף המסעדה, דוד ביטון, מציע שם חוויה קולינרית ישראלית ומודרנית שמתורגמת למנות כמו כבד אווז (108 שקלים), לשון טלה (98 שקלים), שקדי עגל, מרק קונסומה, רביולי במילוי זנב שור ומנות עיקריות כמו שניצל שחור של דג ים (168 שקלים), ובליני תפוחי אדמה ופטריות שורש.
דוד המלך 23 מלון המלך דוד ירושלים, 02-6208795
הפי פיש
מסעדת "הפי פיש", בניהולו של השף קובי בכר, מציעה תפריט המתבסס על דגים וכולל מנות כמו שווארמה דגים עם יוגורט, סלט עגבניות עם בצל מוחמץ וחציל פריך (72 שקלים) ועוד. בימי שישי, מגישים במקום בראנץ' שווה במיוחד שכולל לצד המאפים גם מנות דגים מיוחדות.
מלון ממילא, שלמה המלך 11 ירושלים, 02-5482200, כשר
פסקדו
מסעדת דגים השייכת לערן זינו ולשף יחי זינו, דור שלישי לדייגים. מדובר באחת מהמסעדות הטובות באשדוד שבה מגישים את התוצרת הימית בצורתה הטרייה והמעניינת ביותר.
מה אפשר למצוא שם למשל? מנת "הוט סשימי" המורכבת מנתחי סלמון צרובים ברוטב סויה עם שמן שומשום וצ'ילי, טחינה גולמית ובצל ירוק (49 שקלים) ומנת ״קוביות מונג׳ק״ המורכבת מקוביות דג עם טחינה לבנה, בצל וזעתר (66 שקלים).
מרטין בובר 1/12 אשדוד, 08-8523063
האותנטית החדשה
המסעדה של השף יקיר מסרטי, וגם מסעדת השף הכשרה הראשונה שהחלה לפעול בבאר שבע. מסרטי מגיש במסעדה מטבח פיוז'ן השואב השראה ממטבחים בינלאומיים כמו המטבח הצרפתי, האיטלקי והמרוקאי.
התפריט במקום מורכב ממנות כמוו "פאני פורי" במילוי פטה כבד על קרמבל מתוק עם ריבת בצל (52 שקלים), פסטייה במילוי עוף ופירות יבשים עם ריבת שרי (48 שקלים), מח עגל ברוטב מרוקאי עם שום, פלפלים וכוסברה (62 שקלים), סלט אנדיב עם פרי מקורמל, פקאן סיני, ארוגולה וויניגרט הדרים (52 שקלים) ורביולי במילוי פולנטה עם רוטב שרי-שום, ארטישוק ולימון (62 שקלים).
דרך חברון 48 באר שבע, 08-8695875