תחום הפוד-טק ומזון העתיד מתפתח בקצב מהיר בשנים האחרונות, ועובר מהפכה של ממש: מתעשייה מסורתית לתעשיית המבוססת על טכנולוגיות חדישות ועתירות ידע.
בתוך כך תופסות תאוצה מספר מגמות: פיתוח מוצרי מזון בריאים, עם ערכים פונקציונאליים, הכוללים הפחתה משמעותית של נתרן, סוכרים ושומן רווי; שימוש במקורות חלבון חלופיים מהצומח; שימוש גובר בחומרים טבעיים ופיתוח מוצרים המבוססים על פחת ושאריות מזון.
תעשיית המזון - בישראל ובעולם - משקיעה משאבים רבים במציאות מקורות נוספים לחומרי גלם, ובפיתוח פתרונות להפחתת השימוש בגז חממה בתעשייה, לצד שיפור מוצרי המזון - הפחתת סוכר, הפחתת שומן והפחתת נתרן, והתוצאה של זה גם ניכרת על המדפים. מדבקה אדומה? אף מותג לא רוצה אותה מתנוססת על המוצר שלו.

מצ'יפס חומוס ועד בירה מקינואה

בכנס פוד-טק שנערך לאחרונה בהשתתפות בכירי טכנולוגי המזון בארץ ובעולם ומומחים מובילים בתחום האקדמיה והמחקר, השתקפו המגמות האלה בסטראטאפים בתחום המזון, שפיתחו סטודנטים מהחוג למדעי המזון במכללת תל-חי, והוצגו בכנס. הכירו כמה מהחידושים שיכולים במוקדם או במאוחר להיכנס לתפריט שלכם בבית:
דג סלמון טבעוני תחליף דיאטתי לדג נא המבוסס על סיבים תזונתיים, ומכיל אצות אדומות בריאות. הפיתוח הזה הוא חלק מפרויקט סביבתי להצלת הדגים בים. הרכיבים: אצות, שמן אצות, מים, שמן קנולה, גומי זרעי חרוב.
10 צפייה בגלריה
(צילום: המכללה האקדמית תל-חי)
10 צפייה בגלריה
(צילום: המכללה האקדמית תל-חי)
בצק עלים טחינה בבצק עלים הזה הוחלפה המסה השומנית (מרגרינה או חמאה) בטחינה. בסופו של דבר הבצק הזה הרבה יותר בריא, מופחת שומן רווי ומבוסס על חומרים טבעיים, והאתגר בפיתוח שלו היה לשמור על הפריכות של בצק העלים. הבצק מכיל: קמח לבן, טחינה, שמן קוקוס, שמן קנולה, מלח, עמילן תירס.
10 צפייה בגלריה
(צילום: המכללה האקדמית תל-חי)
בירה קינואה בירה ללא גלוטן, טעימה ומפתיעה. הקינואה בעלת ערכים תזונתיים גבוהים במיוחד, חלבון מלא ועוד. הבירה מכילה: לתת קינואה, סילאן, סוכר חום, מלטודקסטרין ושמרים.
10 צפייה בגלריה
(צילום: המכללה האקדמית תל-חי)
עוגיות על בסיס קטניות מש במילוי קרם קוקוס ללא גלוטן, כמות חלבון פי שלושה מבעוגיות מקוריות. העוגיות האלה מכילות הרבה סיבים תזונתיים ומבוססות על רכיבים טבעיים. רכיבים: קמח מש, שיבולת שועל, שמן דקל, אבקת סוכר ואבקת קקאו.
10 צפייה בגלריה
(צילום: המכללה האקדמית תל-חי)
חטיף בריאות מפחת קפה חטיף טבעוני המיוצר מפחת קפה ומועשר בחלבון ובסיבים תזונתיים, מכיל קפאין ותורם לאיכות הסביבה (בשל השימוש בפחת). החטיף מכיל: אבקת קפה, שוקולד מריר, חלבון סויה טחון, פצפוצי אורז, ממרח תמרים, טחינה גולמית, חיטה מותפחת, שיבולת שועל, חמאת קקאו, אגוזי פקאן ולוז, שמן קנולה, מלח ותמצית וניל.
10 צפייה בגלריה
(צילום: המכללה האקדמית תל-חי)
קרקרים המבוססים על אבקת קליפות ביצים הקרקרים האלה עשויים מקליפות ביצים, שמסתבר שהן עשירות בסידן (99% מהחומר הוא סידן). המוצר משמש כתוסף למזונות רבים כמו קרקרים, לחמים, פסטות, פנקייק ומאפים נוספים.
במוצר נעשה שימוש בכלכלה מחזורית והוא גם ידידותי לסביבה (מפעלי מזון מייצרים כמויות עצומות של קליפות ביצים שהטיפול בהן עולה הרבה כסף). ב-100 גר' אבקת קליפות ביצים יש 38 גר' סידן. מתאים לספורטאים, ילדים ונשים בגיל המעבר.
10 צפייה בגלריה
(צילום: המכללה האקדמית תל-חי)
פסטה חרובים המוצר הזה הוא תוצר של שיתוף פעולה עם חקלאים מהגליל, ומשתמשים להכנתו בחרובים שעשירים בסיבים תזונתיים. חוץ מחרובים הפסטה מכילה גם תערובת קמחים הכוללת קמח תירס וקמח טפיוקה, אבקת חרובים, מים ומייצבים (גומי זרעי חרובים).
10 צפייה בגלריה
(צילום: המכללה האקדמית תל-חי)
עוגת שוקולד מחומוס עוגה בחושה עם הרבה חלבון וערכים תזונתיים גבוהים. המרכיבים: קמח חומוס, קמח חיטה, שמן קנולה, סוכר, חלב סויה, לתת תפוחים, חומץ, תמצית וניל וקקאו.
10 צפייה בגלריה
(צילום: המכללה האקדמית תל-חי)
צ'יפס מחומוס חטיף לילדים ומבוגרים שבו התקבלה כמות מועטה של שומן רווי. הצ'יפס הזה מכיל 70% אבקת חומוס ועמילן, וטעמו אוממי.
10 צפייה בגלריה
(צילום: המכללה האקדמית תל-חי)
הסטרטאפים הוצגו במכללה האקדמית תל-חי, ושייכים לסטודנטים מהחוג למדעי המזון