פופ אפ שטרודלים בגלידרייה

עד סוף חודש פברואר יימכרו בבייקרי האוסטרי שטפן בתל אביב שמונה סוגים של שטרודל וינאי אמיתי - מתוקים ומלוחים, מלאכת יד. בין השטרודלים יהיו: שטרודל תפוח עץ קלאסי, שטרודל למוצרט קוגל - כדור השוקולד והמרציפן האוסטרי הנודע, שטרודל דובדבנים, שטרודל במילוי תרד, בצל ירוק מנגולד ופטה וגבינה ושטרודל פטריות וגבינות מעושנות.
6 צפייה בגלריה
שטרודל שטפן
שטרודל שטפן
(צילום: שני בריל)
את מנות השטרודל, הן המתוקות והן המלוחות, יגישו במקום לפי מיטב המסורת הוינאית - בצלחת פורצלן ולצדה תוספת גלידה שנעשית במקום ומנת קצפת לשטרודלים המתוקים או שמנת חמוצה בגרסה המלוחה. מחיר: 42 שקלים כולל תוספת.
טשרניחובסקי 21 תל אביב, 03-6799788

חנות בייקרי חדשה בשוק בצלאל

לאחר שנים בהן התמקדה הפעילות של משפחת אנטקוביץ', משפחת אופים ותיקה בישראל, בייצור תעשייתי, הם חוזרים לייצור מקומי ומשיקים בעזרת בני הדור הרביעי של המשפחה את רשת חנויות הבייקרי "אנטקוביץ' בייקרי", ומתחילים עם חנות במתחם שוק בצלאל שבתל אביב. מיד אחריה גם ייפתח מחדש הסניף המקורי ברעננה.
6 צפייה בגלריה
מאפיית אנטיקוביץ'
מאפיית אנטיקוביץ'
(צילום: יח"צ)
המאפייה החדשה דומה לבייקרי אמריקאי - היא גדולה, צבעונית ויש בה מגוון מאפים וקינוחים שנאפים ומיוצרים במקום בעבודת יד לפי מתכוני המשפחה, שעברו מדור לדור.
אל המיזם הזה הצטרפה הקונדיטורית מאיה רביבו ולצד המתכונים הקלאסיים יימכרו שם גם מאפים וקינוחים צרפתים - אמריקאים, כמו קראק פאי, ניו יורק צ'יז קייק, מיסיסיפי מאד פאי, רוקי רוד ועוד.
המכבי 2 תל אביב, 03-5365876

בראוניז ובלונדיז בשישה טעמים

ביסקוטי הוציאה קולקציה של בראוניז ובלונדיז משגעים - רכים בפנים ופריכים בחוץ, הכוללת שישה טעמים: פיסטוק, פיננסייר פירות יער, בצק עוגיות, קלאסית, בלונדיז אוראו, ועוגת שכבות בלונדיז במעטפת גנאש שוקולד רושה.
6 צפייה בגלריה
בראוניס ביסקוטי
בראוניס ביסקוטי
(צילום: בועז לביא)
בין הטעמים: בראוניס פיסטוק – בראוניס שוקולד על שכבת פיסטוק קריספית בעיטור פיסטוק גרוס (48 שקלים לקופסה); בראוניס פירות יער – בראוניס שוקולד בשילוב מערבולת פיננסייר פירות יער (44 שקלים לקופסה); בראוניס ברוקי – בראוניס בצק עוגיות על בראוניס שוקולד (44 שקלים לקופסה) ועוד.
להשיג בסניפי הרשת ובמשלוחים באתר 03-5704015

הכל אודות אמא

סטלה נתנוב עלתה לישראל בשנת 1989 מבוכרה הישר לשכונת קרית שלום בתל אביב והקדישה את חייה לעבודה במאפייה מקומית. 32 שנים אחרי, שלושת ילדיה (אהרון, דניאל וליאור) החליטו להקים את סטלה בייקרי - פטיסרי שכל כולו מחווה לאימא שלהם, לניחוחות ולטעמים שלה.
6 צפייה בגלריה
מתוקים לחורף סטלה בייקרי
מתוקים לחורף סטלה בייקרי
(צילום: גיא סידי)
על התפריט אחראים עכשיו שלושת ילדיה והוא כולל מנות שעליהן הם גדלו, ובהן הבלינצ'ס של סטלה, ארשקי עוגיות זהב עם ריבת חלב, עוגת מדוביק, מנות קלאסיות מהמטבח המודרני כמו קישים שונים, מגוון סלטים, ארוחות בוקר ולחמים טריים, וגם מוצרי מעדנייה – גבינות, יינות, סוגי ריבות וכן ממרחים שונים.
קניון קריית אונו

חגיגת ערמונים בקיוסק-שף חדש בירושלים

דוד לאור היא מקום קטן ליודעי דבר באזור מבשרת ציון, שנפתח על ידי השף-קונדיטור ושותפתו מיכל לודריקס. מדובר בקיוסק אינטימי בגן גדעון בירושלים, שמוכר תוצרת קונדיטוריה צרפתית. לכבוד החורף, השניים מקדישים את החודש לשלל מאפים מתוקים, מלוחים וקינוחים על טהרת הערמונים.
6 צפייה בגלריה
ערמונים דוד לאור
ערמונים דוד לאור
ערמונים דוד לאור
(צילום גל קלדרון)
בין המאפים שיוגשו: המון בלאן - שילוב של מרנג, קצפת וזילופי קרם ערמונים (32 שקלים); פחזנייה במילוי פטיסייר וערמונים מסוכרים (11 שקלים); קיש בטטה וערמונים (19 שקלים); שוקו עם קצפת ערמונים, קרמבו ערמונים בציפוי שוקולד לבן (18 שקלים); חטיף שוקולד מרציפן, ערמונים וויסקי (36 שקלים) ועוד.
גן גדעון, היצירה 12 מבשרת ציון, 02-5793311

יום הקרואסון

בבוטיק סנטרל מציינים את יום הקרואסון הבינלאומי שיחול בעוד כשבועיים ומשיקה קרואסון במילוי פרליני שוקולד בשלושה טעמים: שוקולד מריר 60% במילוי קרן דובדבן, שוקולד חלב במילוי קרם נוגט, שוקולד לבן במילוי חמאת פיסטוק (9 שקלים ליחידה).
6 צפייה בגלריה
מתוקים לחורף בוטיק סנטרל
מתוקים לחורף בוטיק סנטרל
(צילום: טל סיון ציפורין)
הקרואסונים עשויים בעבודת יד מבצק שמרים על בסיס חמאה, ללא שומן טראנס.
להשיג בסניפי הרשת או דרך וולט