טונה מאבטיח - יש דבר כזה. תחליפים טבעוניים מציפים את העולם כבר שנים, ומתברר שבין שלל המתכונים והמוצרים התפתחה לה גם דרך ליצור "טונה" מאבטיח.
השיטה, איך לא, צברה תאוצה בטיקטוק וכבר כמה שנים שמתכונים כאלה הופכים ויראליים. באחד מהם הדגימה ממש לאחרונה היילי ברנס איך היא הופכת אבטיח לטונה. ברנס, אושיית רשת שהוציאה ספר מתכונים טבעוניים, אפתה את האבטיח במשך שלוש שעות ולאחר מכן פרסה אותו והשרתה במרינדה. את חתיכות האבטיח היא הניחה לבסוף על אורז - והכריזה שאבטיח יכול להפוך למנת דג מעולה.
הסרטון זכה למיליוני צפיות בטיקטוק, אבל לא כל המגיבים נשמעו נלהבים. "הכנתי את זה, ועכשיו את צריכה לשלם על הטיפול שלי", כתב אחד מהם. מגיבה ישראלית הייתה בוטה יותר: "איכס אני מקיאה".
למרות התגובות האלה, מדובר במתכון מוכר. חיפוש בגוגל יניב לא מעט מתכונים טבעוניים שמסבירים איך הופכים אבטיח לטונה. השימוש בדימוי של טונה כנראה נוצר בגלל הדמיון במראה בין שני המאכלים בזכות הצבע האדום, אבל יוצרי המתכונים טוענים שהטעם דומה גם הוא. עם זאת, אין במנה כמעט חלבון, כך שמבחינה תזונתית היא לא באמת מהווה תחליף לסשימי טונה.
ואיך באמת הטעם? יש כאלה שאוהבים וטוענים שזו "הטונה הכי טובה שיש", אבל יש גם לא מעט אנשים שניסו והודיעו שאין שום קשר בין טונה לבין המנה הזו, ושהיא גם לא ממש טעימה. מגדל אבטיחים שהכין אותה, סיכם כך: "למה לא פשוט לאכול אבטיח?".