כבר התרגלנו לזה ששפים בארץ מחזיקים בחשבונות אינסטגרם נוצצים ומגרים, שבהם לרוב, מן הסתם, תראו את החיים היפים והזוהרים מאחורי הקלעים – וגם לפניהם. אבל השף יחי זינו מבעלי מסעדת פסקדו המוערכת באשדוד, בחר לשתף דווקא משהו מזווית אחרת - ביקורת קטלנית שקיבל בווטסאפ האישי שלו מאחת האורחות במסעדה. "כל מה שהגיע היה מלוח ברמה לא אכילה", כך בין היתר כתבה האורחת לזינו, "יצאנו באמת מבואסים, שילמנו 770 שקל לזוג על ראשונות מלוחות ברמה הזויה, פשוט לקחת מלח ולאכול".
השף זינו, שכבר עמד בחייו מול אירועים מרגשים ועל במות מכובדות (כמו בטקס 50 המסעדות הטובות במזרח התיכון, שם הצליח להתברג לרשימה) ואותם שיתף באינסטגרם, החליט הפעם לשתף את הביקורת הקשוחה שקיבל מהסועדת.


"זה יצר הד מוגזם, אבל מה שבחרתי לשתף זו המציאות. על כל מחמאה ששף משתף ברשת, יש גם ביקורת. אני לא מתייחס רק לדברים הטובים שאומרים עלינו אלא גם לדברים הפחות טובים. בכל מסעדה כל יום חוזרת לפחות מנה ואנחנו מתייחסים ברצינות לתלונות של כולם. אני מסמיק עם כל מחמאה שאני מקבל, אבל אני מרגיש שאני נבנה טוב יותר מהערות בונות ונכונות. אני מרגיש שיש לזה גם אפקט חינוכי שאומר שאפשר לקבל תוצאות טובות יותר כשנחמדים אחד לשני".
איך הסועדת הגיבה לזה ששיתפת את הביקורת שלה? "היא הייתה מופתעת מאוד שאני רוצה לשתף ביקורת שלילית ואמרה שהיא מעריכה מאוד את המהלך. זאת לקוחה חמודה והיא עשתה את זה יפה. הערכתי את הדרך שבה היא בחרה להעביר לי את הביקורת, היא שלחה לי הודעה פרטית לעיניי בלבד. היא הבינה את הסיטואציה והייתה הגיונית ועניינית. ביקשתי ממנה אישור לשתף בלי לחשוף את השם שלה כי ידעתי שגם יהיו כאלה שיגידו שהיא התלוננה כי רוצה פינוק או אוכל חינם. מראש אמרתי לה שתתעלם מתגובות כאלה, אם יהיו. רוב התגובות היו טובות.
1 צפייה בגלריה
פסקדו, אשדוד: מלח, בצל, שמן זית
פסקדו, אשדוד: מלח, בצל, שמן זית
פסקדו, אשדוד: מלח, בצל, שמן זית
(צילום: ערן ז'אנו)
"חברים אמרו לי שפתחתי דלת לתלונות ועכשיו כל אחד יתלונן, אבל זה לא קרה והרוב המוחץ הבינו את זה ולקחו את זה בצורה יפה ומכבדת. כשזה לא פוליטיקה או מלחמה אנשים נחמדים אחד לשני, והלוואי שנדע לסלוח יותר".
ולסיום, שאלה מתבקשת בעקבות התלונה של הלקוחה - מישהו אצלך במטבח מאוהב? "המסעדה שלנו מבוססת על שלושה יסודות: שמן זית, מלח ובצל. אנחנו מעדכנים את הסועדים בזה בתחילת הארוחה, אבל לפעמים יש חריגות של מלח. המסעדה הזאת היא לא מקדונלד'ס, לא כל המנות יוצאות תמיד בדיוק אותו דבר, זה בסדר מבחינתי כי זה נותן אופי למקום".