לא רק מסעדות: סנדוויץ' בר יהודה הלוי נסגר אחרי 30 שנה של פעילות. הסנדוויצ'ייה התחילה את דרכה ברחוב יהודה הלוי בתל אביב בתחילת שנות ה-90, בסמוך לרחובות נחמני ומאז"ה, והייתה אז לסיפור הצלחה והרבה יותר מחנות סנדוויצ'ים. היא הציעה רוסטביף, טונה ושלל מילויים ללחמניות בגט ארוכות, כולל ממרחים לבחירה. קונספט שהיה חדשני באותם ימים. את המקום פתחו אז סימונה ודודי שרם, ובשנת 1997 העבירו את המקום לרחוב לינקולן. כמה חודשים לאחר מכן קנה אותו מהם אחד העובדים, חזי בכשיאן, שנשאר הבעלים היחידי של הסנדוויצ'ייה עד הסגירה.
"התחלתי לעבוד בסנדוויץ' בר כשהשתחררתי מהצבא, כשכיר, ובסוף שנות ה-90 כבר הייתי הבעלים", מספר בכשיאן, "תל אביב הייתה אז בחיתולים. היינו בין הראשונים שעשו משלוחים, אף אחד לא ידע אז מה זה, לא היה וולט ושום דבר. הייתה המון אופרציה, היינו מפיצים פליירים ומפזרים בתיבות דואר. זו הייתה תקופה מטורפת, ממש היסטוריה".
למה סגרת?
"הרווחיות היום לא גדולה, העבודה קשה. מספיק, מיצינו. פעם, לפני ששיפצו את לינקולן, היו באים, עוצרים עם האוטו, קופצים רגע וקונים סנדוויץ'. היום כבר אין את זה, אי אפשר להעמיד רכב גם לא לחצי שנייה, גם לא אופנוע. גם צריך לעבוד קשה כדי לגייס עובדים, ומי שיש - לא רוצה לעבוד, אין עובדים מקצועיים. הכול יקר היום, כל מסעדן שתשאלי יגיד לך שהכול התייקר. המיסים, הארנונה, עלות העובדים. וזה עוד לפני שדיברנו על המלחמה".
אתה זוכר כמה עלה סנדוויץ' בפתיחה?
"סנדוויץ' גדול עלה אז משהו כמו 20 שקל, לאט לאט עלה ובסגירה המחיר היה 43 שקלים. הרגשות מעורבים, אני גם שמח מהסגירה וגם נפרד מ-30 שנה בחיים".