אין כמו אמא, גרסת המטבח: אחרי ששמענו לאורך כל שנות הקריירה שלו סיפורים על אמא מרים, השף חיים כהן פותח בימים אלה את מרים, מסעדה חדשה וכשרה שנקראת על שם אמא שלו, ועל פתיחתה עבד בשנתיים האחרונות.
הבישול של אמא מרים היה נוכח מאז ומתמיד כמעט בכל דבר שכהן נגע בו, וזיכרונות הילדות משכונת קרית שלום בדרום תל אביב (שם גדל), שהלכו איתו לאורך כל הדרך, מקבלים עכשיו חיים משלהם. כמעט ולא היה ריאיון עמו כהן במהלך הקריירה הארוכה שלו, שבו לא הזכיר את המאכלים של אמא שלו ואת הקשר המיוחד בין שניהם. ועכשיו כהן (64), שהיה בן יחיד להוריו, לקח את ההשראה מהמטבח הביתי שעליו גדל, ותרגם אותה למסעדה שלמה.
"בחרתי להמשיך את דרכה של אמא שלי, היא הרוח הגדולה שדחפה אותי והראתה לי מה זו אהבה לאוכל. היא לימדה אותי מהו אירוח אמיתי ומהו בית פתוח".
3 צפייה בגלריה
השף חיים כהן במסעדת מרים
השף חיים כהן במסעדת מרים
השף חיים כהן במסעדת מרים
(צילום: אסף קרלה)
מרים הכשרה החדשה ממוקמת במתחם עסקים ומגורים חדש על גבול בני ברק רמת גן. התפריט ביסודו דגים וירקות וכולל מנות כמו סשימי פלמידה עם סלק, בויאבז עם קבב לוקוס ואטריות, צ׳ורבה עם טורטליני או סיגר ממולא בלוקוס שמגיע עם חומוס ושמנת חמוצה. והשוס: דגים צלויים על גריל פחם.
המחירים, כצפוי, לא נמוכים: שיפוד טורו טונה ב-175 שקלים, דובר סול ב-68 שקלים ל-100 גרם ודגים שלמים בגריל ב-48 שקל ל-100 גרם.
3 צפייה בגלריה
מסעדת מרים
מסעדת מרים
תפריט שמבוסס על דגים
(צילום: אסף קרלה)

3 צפייה בגלריה
מסעדת מרים
מסעדת מרים
(צילום: אסף קרלה)
לצד המטבח יש קונדיטוריה שקופה חשופה לקהל, שם מייצר כהן גם מוצרים שנמכרים במקומות אחרים שלו. מסעדת מרים היא המסעדה הכשרה הראשונה של כהן, המחזיק במסעדות נוספות: דיקסי, יפו תל אביב, פיצי וקאופמן וכהן.
מרים, בן גוריון 1 (מגדל לייף), בני ברק.