Tomo dachi, עראבה
שף עומר עילוואן (לשעבר אלבאבור, חג' כחיל, עלה גפן) פתח מסעדה חדשה בעראבה שבגליל התחתון. טומו דאצ׳י היא מסעדה שמחולקת לשני מטבחים, מטבח אחד אסיאתי שמתמקד בסושי, מטבח שני איטלקי עם הבלחות ים תיכוניות. יש כל מיני סוגים של קלצונה לארוחת הבוקר, מנות ראשונות של ארנצ׳יני וקרפצ׳יו מצד אחד - וגיוזה ונאגטס עוף מהצד השני, סושי, סלטים, פיצות, פסטה, ראמן, דגים וסטייקים.
כביש 805 סכנין, לא כשר
עדה מסעדה גלילית, ראש פינה
באווירה קסומה, בין מבני האבן של ראש פינה, תוכלו להתיישב באחד מהחללים הנעימים של מסעדת עדה, לאכול ארוחת בוקר ישראלית של ביצים, סלטים ולחמים טובים, שניצל ביתי, קרפצ׳יו, פסטות ועוד, לקנח במאפים מתוקים ולשתות קפה או יין.
דוד שוב 30, ראש פינה, לא כשר
פודטראק החלה, ראש פינה
פודטראק של אוכל ביתי כשר, מעשה ידיה של הבשלנית צליל ארבל. בתפריט: חלה של שישי עם שניצל, קוסקוס עבודת יד מסולת, טורטיות, סיגרים ממולאים, קציצות מסוגים שונים, קובה סלק ועוד. ניתן גם להזמין משלוחים.
מתחם שופינה ראש פינה, כשר
Sea Bass, נוף הגליל
השף החיפאי רוני חליפה חבר לבעלים של מסעדת תישרין, ויחד הם הגו והקימו מסעדת דגים המבוססת על גריל פחמים הג׳וספר, שמחלונותיה נשקף נוף פתוח. חליפה משלב חומרי גלם של יצרנים מקומיים קטנים ומנות מהמטבח הגלילי הערבי. בין היתר מוגשות מנות כמו קלמרי ממולאים בפריקי, טרטר אינטיאס עם אננס ובצל, סלט טאבולה עם שרימפס, פילה של דג בס עם חמאת אנשובי וירקות ועוד. יש גם קינוחים אלגנטיים כמו לילות ביירות.
דרך אריאל שרון 41 נוף הגליל, לא כשר
קיטו בראון, עפולה
בית קפה מסעדה קיטוגני, דל פחמימה, ללא גלוטן וללא סוכר. כל המוצרים והמנות, לרבות הבצקים, הרטבים והלחמים, עשויים בעבודת יד, מחומרי גלם ומוצרים איכותיים כמו קמחי שקדים, אגוזים, טחינה וביצים. יש פיצה מבצק מוצרלה, טוסט סלמון מוופל עשוי גבינת מוצרלה, פלאפל עשוי קמח שקדים ועשבי תיבול וגם קינוחים המבוססים ברובם על קמח שקדים, חמאה וגבינות שמנות. במקום יש גם מזווה של מוצרים יבשים וקפואים לקחת הביתה.
המלאכה 27, עפולה, לא כשר
מרקטינו, רמת ישי
מסעדת שוק איטלקית חדשה שתיפתח בעוד כשבוע במתחם חורש האלונים ברמת ישי. הנוף הפסטורלי של השדות המשתנה מדי עונה הוא הקסם האמיתי של המקום, והתפריט מציע מנות שוק לאכילה משותפת, בסגנון איטלקי אך מחומרי גלם מקומיים. כך יש למשל זוקיני וטרגון עם שמנת חמוצה ושמן ירוק, ארטישוק מטוגן, קרעי תפו"א אפויים ומטוגנים, פולנטה, עם אדמת פטריות תירס מעושן וכמהין, צלחת שרקוטרי, טרטר בקר, סקלופיני, קרודו של דגים, קלמרי ממולא, שרימפס בטאבון, שומר קונפי בתפוזים ועוד. בסופי השבוע יוגש בראנץ' ובמקום יתקיים שוק איכרים.
בניין שטרן, חורש אלונים 5, רמת ישי, לא כשר
פאן מטבח תאילנדי, חיפה
מסעדה תאילנדית כשרה חדשה של השף פאן, שהגיעה לארץ מעיר הולדתה אודון תאני בצפון מזרח תאילנד והתמקמה במרכז קניות שכונתי בדניה חיפה. פאן מבשלת אוכל תאילנדי מסורתי עז טעם ומלהיב, המבוסס על עשבים ותבלינים מהמטבח התאילנדי. יש מנות ראשונות כמו פו פייה - אגרול מגולגל בעבודת יד, או סלט סום טאם קלאסי מפפאיה ירוקה, עגבניות שרי ושעועית, ומנות עיקריות כמו פאד תאי, שפאן טוענת שיש לה רוטב סודי בשבילו, ומנות קארי ונודלס.
אוסקר שינדלר 7, חיפה, כשר
נוטו, חדרה
מסעדת נוטו הכשרה הוקמה בהשראת העיירה Noto הנמצאת בדרום מזרח סיציליה, ומשלבת בין תפריט איטלקי לארוחות בוקר ישראליות. זו מסעדה חלבית עם דגים, באווירה משפחתית נעימה, במרכז הקניות מול החוף. יש במקום ארוחות בוקר כמו אגס בנדיקט או פרנץ׳ טוסט, כריך סביח, טוסט סלמון, סלט בוראטה, סלט הום פרייז, פיצה אנטיפסטי או פיצה פטריות לבנה, רביולי פולנטה, מנות דגים, כמה מנות ילדים ותפריט טבעוני נחמד.
שכטמן 10, חדרה, כשר למהדרין
אויסטר קלאב, תל אביב
בר האוכל נואמה בנחלת בנימין פותח דלת צדדית ומשיק את האויסטר קלאב – שמציע את השילוב הסקסי שבין צדפות ושמפניה. יש כאן שלושה סוגים של אויסטרים טריים מוכנים לשליקה, לחם וחמאה, סלט פאקוס ודובדבנים על יוגורט, דגים נאים על קרח וכמה שיפודי יקיטורי מפתים, וכמובן - כוסות שמפניה גבוהות ואלגנטיות.
נחלת בנימין 59, תל אביב, לא כשר
אלישע, תל אביב
תבשילייה מודרנית וכשרה באווירה שמחה של שף אוהד לוי (סושיאל קלאב, צ׳יקטי ומאמו), שבנה תפריט שעושה כבוד למנות של סבתו האהובה שרה. הוא מציע מנות שהן קערות אוכל המבוססות על חלבון, פחמימה וירק, לצד מגוון מנות סלטים ייחודיים, בריק טלה מפורק ועוד.
מתחם DNA קומת הקרקע מרכז עזריאלי, דרך מנחם בגין 132, תל אביב, כשר בהשגחת צהר
פיצה איקס, תל אביב
פיצה איקס שהתחילה בזמן הקורונה כפיצה גראז׳ והפכה במהרה להיות הפיצה הכי מדוברת במודיעין, מגיעה לתל אביב. עומר סימון, שחקן כדור יד שגילה על עצמו שהוא מכין פיצות מעולות, פותח את הסניף השני של הפיצה שלו במרכז תל אביב, והוא מגיש שם פיצות עד השעות הקטנות של הלילה. הפיצה של סימון היא בסגנון נאפוליטני ועמוסה בתוספות משוגעות עם שמות משוגעים עוד יותר: סלק תסתלק עם סלק, ארטישוק ובולגרית; החזיר המטורלל עם בייקון, שמנת, פפרוני וסנט מור; לא להתבלבל עם פסטו, ריבת בצל ואננס ועוד. יש פה גם תפריט קינוחים משוגע בהתאם, ובימי ראשון בערב יש אכול כפי יכולתך ב-89 שקלים.
דיזנגוף 70, תל אביב, לא כשר
בבר, תל אביב
שיר ורן תמיר, אח ואחות עם ניסיון רב בעבודה במסעדות כמו פורט סעיד, מיראז׳, ומאמו באילת, פתחו את בבר, בר אוכל שנע בין קז'ואל לקלאסי, עם אוכל פשוט בצלחות קטנות שנעשה בהקפדה ובאהבה. בבר נפתח בחלל שאיכלס את מסעדת לה סיטה, שנסגרה עם פרסום פוסט כואב של בעליה שגויס למילואים. יש כאן חלה עם חזרת וחמאה, המבורגר קטן שנקרא עוגייה, ממליגה, פילה בר ים בחמאה חומה לצד פתיתים, ברוסקטה מח עצם ועוד.
הכרמל 4, תל אביב, לא כשר
פרדס, תל אביב
המסעדה החדשה של ברק אהרוני במלון דה ג'ורג' החדש והיפהפה, שבו השתכנה לאחרונה גם משק עפאים. אהרוני (לשעבר מסעדת אלנה בנורמן) מציג כאן מטבח ישראלי שבו התוצרת והיצרנים הישראלים הם הכוכבים. במסעדה מוצגות עבודות אמנות של האמן הישראלי-דרוזי אסד עזי, ויש בה חדר יין מרהיב ובר אלכוהול עשיר ומקצועי. ל-100 מקומות הישיבה בחלל הפנימי יתווספו עוד כ-40 בחוץ לצד הגן האקולוגי של המתחם.
טל ישראל 5, תל אביב, לא כשר
ג'ורג' חמארה פלורנטינית, תל אביב
איתמר בן זקן וגיא סלמן, חברים ותיקים ובעלי ניסיון בחיי הלילה בתל אביב, מצאו חלל פנוי בשדרות וושינגטון בפלורנטין, שיפצו אותו בעצמם והקימו שילוב של בר יין, מטבח שף וגריל פחמים. שף עמית אללי מכין בייבי קישואים מהגריל על ציזיקי ביתי, פריקי עם בטטה וכרובית וירוקים, סביצ'ה דג ים עם יוגורט וכוסברה, שיפוד פילה לברק בחמאת אוזו מרווה, שיפוד פטריות יער בחמאת טופי וסויה לבנה, שיפוד פרגית בלימון וטימין, שיפוד קלמרי ברוטב חריימה ועוד.
שדרות וושינגטון 25, תל אביב, לא כשר
LP, תל אביב
המקום החדש של שף ענב אזגורי וקבוצת אימפריאל, שממוקם בחדר האחורי במלון אימפריאל, כמה מטרים מעבר לבר הקוקטיילים. מדובר במסעדת שיפודים ובר קוקטיילים, שילוב בהחלט מקורי. בשבועות הקרובים תיפתח המסעדה באופן רשמי.
הירקון 66, תל אביב
Out of the box, תל אביב
שף און משען, מי שעומד מאחורי The Little Burger Shop ודה פיצה בתל אביב, חזר ממילואים והקים מטבח בישולים ביתיים למפוני המלחמה, שהופך בערב למסעדת פיין דיינינג. בכל ערב מוגשות במקום מנות שף מלאות מחשבה וחומרי גלם מיוחדים, אנטיתזה מוחלטת למה שמתרחש במהלך היום. יחד עם שותפו טל צור (רוסטיקו לשעבר), הם מגישים תפריט קטן של כמה מנות פתיחה קטנות וכמה מנות עיקריות, שיוצרות ארוחת גורמה מעניינת במחירים יחסית לא גבוהים לז'אנר. הלהיט: לחמניות פמפושקי רוסיות עם מטבל שזיפים גאורגי. יש גם תמנון במשרה יין אדום, שיפוד גראטן בחמאה ובשמל ועוד הרבה מנות יפות ועדינות.
בן זומא 3, תל אביב, לא כשר
Wabi, תל אביב
בחלל של הגסטרו בר Depi, בפינה הלוהטת של יהודה הלוי ודה פיג'וטו, פתח דין שושני את וואבי, כנראה הסניף הראשון של מה שעתיד להיות רשת של פאסט פוד יפני איכותי. במרכז התפריט יש כמובן ראמן – עוף, בקר או צמחוני, מנה ששושני התמקצע בה כשמכר אותה מהמטבח הביתי שלו. בגלל החום הכבד נוספו לתפריט עוד כמה מנות קלילות כמו סנדו, כריך יפני מלחם קסטן במילוי עוף או דג מטוגן, ומנת איטריות סובה מיוחדת שמוקפצת עם ביצה, עלים ירוקים ועוף או בקר. אין אפשרות להזמין מקומות והמקום פועל בשירות עצמי עם הזמנות מהמטבח במערכת ממוחשבת. פאסט פוד אול דה וויי.
דה פיג'וטו 23, תל אביב, לא כשר
קפה עוטף רעים, תל אביב
הסניף השני ברשת בתי הקפה החדשה "קפה עוטף", שקמה במטרה לייצר חוסן קהילתי ונפשי למפונים. הסניף הראשון, קפה עוטף נתיב העשרה, נפתח בשרונה. הקמת הרשת מנציחה ומהדהדת את סיפורה של כל קהילה ומחברת בין הקהילה המארחת לקהילה המפונה. קפה עוטף רעים הוקם בסמוך למתחם המגורים של תושבי הקיבוץ בתל אביב והוא בבעלותה וניהולה של רעות קרפ, שמוכרת במקום גם את "שוקולד דביר", על שם השוקולטייר דביר קרפ ז"ל, בן זוגה לשעבר ואב ילדיה, שנרצח לעיני ילדיו בביתו ב-7 באוקטובר. רעות בחרה להנציח את דביר דרך השוקולד שאהב - היא פנתה לשוקולייטרים מובילים ששיחזרו את מתכוני הפרלינים ומוצרי השוקולד השונים של דביר.
וולפסון 54 תל אביב, לא כשר
טברנה רומאנה, תל אביב
בנצי ארבל (מפגש אושר לשעבר) עומד מאחורי שתי הצלחות איטלקיות בתל אביב, הכפרה מיו והקלבריה. עכשיו הוא נכנס אל החלל המשגע שאיכלס את בית הקפה Vesper בבניין של חברת Fiverr בקפלן, והקים מסעדה איטלקית רומאית עם פיצות, פסטות ואנרגיות גבוהות. בשעות הבוקר הטברנה רומאנה תתפקד כבית קפה, עם מאפים וכריכים, ורק בשעות הערב תלבש את תפריט הפיצות והפסטות. ארבל בחר להגיש כאן פיצה רומאית מסוג טונדה, פיצה דקיקה ללא שוליים, בלי יותר מדי תוספות משוגעות, ויש גם כמה מנות מטוגנות כמו מוצרלה פריטי, שהן אצבעות מוצרלה מטוגנות, או סופלי - שהם סוג של ארנצ׳יני מטוגנים.
קפלן 8, תל אביב, לא כשר
ג'יה, תל אביב
בחרדת קודש ובתחושת אחריות כבדה, פתח שף אבנר עראג'י בר מסעדה יפני חדש בחלל המיתולוגי של מסעדת יקימונו בבניין המשוחזר היפהפה בשדרות רוטשילד. ג'יה מביאה לעיר את בשורת ה-Uma nori (אומה נורי) - רול של אצה קריספית המחזיקה בתוכה מכל טוב המטבח היפני ומוחו היצרתי של השף. זו מנה המוגשת על סטנד מיוחד, יפה ופוטוגנית, שעושה הייפ גדול עכשיו בניו יורק ובטוקיו. המטבח המהודק והמינימליסטי מבוסס על דגים טריים ומנות ניגירי, סשימי, סביצ'ה וטרטר. יש גם מנת יקיטורי אחת, נתח בשר משתנה ועוד, לצד קוקטיילים, יינות ומוזיקה שנבחרת בקפידה.
רוטשילד 19, תל אביב, לא כשר
REHAB Wine Bar, תל אביב
בר היין שפותחת מחדש השפית רימה אוליברה, הפעם בפאטיו של מסעדת Oasis. ריהאב נפתח לפני כשנתיים בשותפות עם יוני לוי, מבעלי מעדניית יום טוב בלווינסקי, אבל נסגר עם פרוץ המלחמה. במקום החדש יש תפריט יינות שאצרה רימה במחירים נגישים ולצידו תפריט אוכל מעשה ידיה הכולל מנות כמו זיתים ירוקים פריכים מטוגנים במילוי גבינת עיזים ועשבי תיבול, כדורי מורטדלה איטלקית עם פיסטוקים קלויים, ברוסקטה רומסקו - טבעונית או עם אנשובי, ועוד.
מונטיפיורי 17, תל אביב, לא כשר
שישקו, תל אביב
14 שנים פעל הבר שישקו במתחם הר סיני לצד מסעדות כמו סנטה קתרינה ופורט סעיד, אבל סגירת רחוב אלנבי והמלחמה השפיעו קשה על הבר הבולגרי השמח, ובעליו אלעד דור החליט לעבור למקום קטן יותר ואינטימי בסמוך לשוק הכרמל. מקום ראוי בהחלט להמשיך וליהנות מקוקטיילים של עראק ואוזו, קבבים, נקניקיות בלקניות, דגים מטוגנים ועוד.
הכובשים 48, תל אביב, לא כשר
תאי 148, תל אביב
בר האילקה היה אחד הוותיקים ברחוב דיזנגוף, וגם ספג מכה קשה עם הפיגוע בשנת 2022 שבו נהרגו שלושה צעירים. הבעלים גל כהן ואיציק לוי המשיכו להפעיל את המקום ולא נכנעו למכשולים הרבים בדרך, אבל הגיע הרגע והשניים החליטו להפוך את המקום הוותיק למסעדה תאילנדית. התפריט תאילנדי עם כיוונים אסיאתיים נוספים, וכולל הרבה צלחות חלוקה, טעמים חזקים ואוכל שאפשר לאכול גם בידיים.
דיזנגוף 148, תל אביב, לא כשר
פיצה אליעזר, תל אביב
אמיר אפרתי (אוזן פיל, פור דה סול) פתח פיצרייה ברחוב בן יהודה ומכנה אותה "פיצה כנענית". מדובר בפיצה מהטאבון, פריכה ולא דקה או עבה מדי, והיא מוגשת לצד כמה מנות נוספות כמו ארנצ'יני, סלט קיסר או פלטת גבינות. יש פה מבחר קטן של פיצות מעניינות כמו פיצה אנשובי ובצלים או פיצה של תרד וגבינת עיזים. בערב יגישו גם יין וקוקטיילים.
בן יהודה 126, תל אביב, לא כשר
שניצל גורדון, תל אביב
דוכן שניצל של שף כפיר ינין (מסעדת אמש, גג העיר ועוד) לטובת היורדים לים או העולים ממנו. שניצל בפיתה, בבגט או בצלחת עמוסת כל טוב. ינין מהנדס את הפיתה עם שניצל קריספי, חצילים מטוגנים, חומוס וטחינה, עמבה, כרוב לבן חמוץ, סלט טורקי, סלט ירקות קצוץ, סחוג ביתי - ולמעלה צ׳יפס טמפורה כמו של פעם.
הירקון 121 א׳, תל אביב, לא כשר
קיוסק דל פסטה, תל אביב
בית אוכל שנפתח באבן גבירול פינת קפלן ומציע פסטות המוכנות במקום במכונת פסטה ממאיטליה. את הפסטות מזמינים דרך קיוסק ממוחשב, המנה נעשית ברגע ההזמנה - וכשהיא מוכנה אוספים אותה מהדלפק. אף על פי שאין שירות, יש כאן אווירה, עם ישיבה בפנים או ברחוב, תאורה נעימה ומוזיקה, והאוכל מוגש בצלחות חרסינה, ממש כמו במסעדה רגילה. בתפריט: פפרדלה ראגו, לינגוויני פירות ים, סלט פיקורינו, ריגטוני קרבונרה ועוד.
אבן גבירול 20, תל אביב, לא כשר
דה פקטו לאונג׳ בר, תל אביב
בר שיגיש בשעות הערב תפריט Pairing שמציע שילובים שונים בין ורמוטים, קוקטיילים ומבחר יינות, לבין מנות ביס בהובלה הקולינרית של שף הקבוצה כפיר ינין והשף בפועל חי צארום - פיצטה, סיגר שרימפס, שיפוד טלה ועוד. הבר נמצא במלון פולי אורבן החדש, ובשעות הבוקר יגישו במקום תפריט בראנץ׳ בקונספט של פתיחת שולחן עם מנות ראשונות כמו מטבל זעתר דבש, סלט עשבים, דגים כבושים, קרפצ'יו שושקה וצלוחית גבינות ללא הגבלה, בנוסף למנות בארנץ' עיקריות מלוחות או מתוקות.
נס ציונה 7 תל אביב, לא כשר
Mykonos Terrace, הרצליה
במסעדת סלון יווני של שף גיא פרץ פותחים את מרפסת הקיץ תחת המיתוג Mykonos Terrace. במרפסת המשקיפה על חוף הים של הרצליה, מציעים ארוחות שקיעה עם מוזיקת צ׳יל אאוט, תפריט קוקטיילים ואוכל יווני. בתפריט יש מגוון דגים מקומיים לצד מנות יווניות קלאסיות, מאפים ופסטות. יש עמדת ירקות טריים ומנות פטה, בר פתוח של מזטים ודגים נאים ושולחן קינוחים.
שדרות אלי לנדאו 60, הרצליה, כשר
רדיו גליל ים, הרצליה
מסעדה שיושבת במקום מקסים בפארק גליל ים ומשקיפה אל האגם. המסעדה, שנפתחה לפני שבועיים להרצה, פועלת כרגע רק בשעות הערב - אבל בהמשך תיפתח גם לצהריים ולבוקר ותממש את ייעודה כבראסרי. תפריט הערב מציע כרגע כמה מנות ראשונות מסקרנות כמו מעורב הרצלייני של פרגית, כבד ולבבות על ברוסקטה ושווארמה פטריות יער על פאטייר תרד, ומנות עיקריות כמו קציצות לוקוס חריפות, מלפוף טבעוני, המבורגר קלאסי או שיפוד קצבים. יש גם כמה סלטים נחמדים, מנות ילדים לא מאכזבות וכמובן אלכוהול. החל מ-21:30 מוגש כאן תפריט לילה קצת יותר מצומצם עם מנות כמו פיצה דקיקה סטייל ניו יורק, במיה פריכה מטוגנת, טרטר בקר קלאסי ועוד.
הרב עובדיה יוסף 18, הרצליה, לא כשר
Casa Tua, הרצליה
בית מאפה איטלקי עם מבחר אדיר של מאפים איטלקיים מיוחדים, הכול מיוצר במקום מחומרי גלם המיובאים מאיטליה. מתנור האבן האיטלקי יוצאים כריכים, פניני וקינוחים כמו מריטוצו - בצק בריוש עם קרם פטיסייר ושמנת מוקפצת, וקרואסון ממולא קרם ג׳נדויה.
מדינת היהודים 85, הרצליה, לא כשר
בנג׳מין מטבח ארצישראלי, הוד השרון
שף דניאל שליט (דיקסי, קיוטי, רשת ריבר ועוד) ושותפו אביב כהן פתחו ממש בימים האחרונים את בנג׳מין, מסעדה המתמקדת במטבח ישראלי. המטבח פתוח, פונה לחלל מעוצב ויפה, ויש כמובן גם בר ישיבה. ברקע מתנגנת מוזיקה ישראלית נעימה. התפריט מחולק לארבע קטגוריות: ירקות, בצקים, ים ויבשה, והמחירים נוחים. יש כאן למשל סלקים צלויים עם גבינת מכבים, שיפוד פטריות יער על יוגורט, קבב דגים עם רוטב עגבניות ופלפלים ופרנה שרופה. יש גם סמאשבורגר, סיגר חתונות דקיק ומצוין, וגם כמה מנות ילדים וקינוחים.
סוקולוב 46, הוד השרון, לא כשר
פורטונה קמח, אנשים ויין, הוד השרון
מסעדה איטלקית שמחה מבית פורטונה כולא פיצה של אדי כרמל. התפריט מתבסס על פיצות מבצק עבודת יד, אבל יש גם פסטות בעבודת יד, ריזוטו, סלטים טריים, קרפצ׳יו בקר קלאסי ועוד כמה מנות של ירקות כמו ארטישוקים צלויים ואנטיפסטי. הפיצות מגיעות עם סט רטבים קטן ומושלם שעושה את כל ההבדל.
דרך רמתיים 70, הוד השרון, לא כשר
בירקין, רעננה
בר אוכל ויין כשר שנפתח במתחם ווסט פארק רעננה. המקום קרוי על שמה של ג'יין בירקין ועל התפריט אמון שף אסף זילברשטיין (סבסטיאן וקפה נואר). בתפריט יש מנות כמו רוסט שייטל עם סלסה ורדה, איולי, חרדל ולחם קלוי, אספרגוס על קרם כרישה קונפי, פילה דג ים צרוב על הפלאנצ‘ה עם קרם עגבניות שרי ונתח קצבים על קרם כרישה קונפי ושעועית ירוקה. בין 19:00 עד 20:00 יש הנחה של 30% על התפריט.
ויצמן 273, רעננה, כשר
צ'אטוצ'אק, נתניה
תאילנדית המזכירה ריזורט מפנק. מאחורי המקום עומד השף היזם יניר גרין (טייגר לילי), שחבר אל השפית אנותאי גילור, ויחד הם יצרו תפריט שעושה כבוד למטבח התאילנדי המגוון עם כ-40 מנות. גולת הכותרת היא המנות החדשות והפחות מוכרות לחך הישראלי, בהן לאב גאי יאנג עם עוף קצוץ מגריל הפחמים, באי טוד – פילה מוסר עטוף בעלי בננה עם משחת פאננג, למון גראס ואספרגוס צלוי על גריל פחמים, וגם קינוח מסורתי. תאילנד זה כאן.
המלאכה 4, נתניה, לא כשר
קפה מרגו, פתח תקווה
שף אוהד לוי לא עוצר: לצד פתיחתה של מסעדת אלישע בתל אביב, נפתחת גם מסעדה חדשה בפתח תקווה עם תפריט שיצר לוי, של אוכל ים תיכוני שכיף לפעמים לאכול בידיים וכיף לפעמים לחלוק. קפה מרגו ממוקם באזור התעשייה בחלל גדול ומרשים, עם בר ארוך וברמנים מקצוענים. יש מנות מעניינות כמו כנאפה מלוחה צלויה על הגריל, פסטה קישואים בפסטו קשיו, ברוסקטה דג קצוץ עם צזיקי מסקרפונה, פולנטה אפונה ופרמזן.
שחם 22 פתח תקווה, לא כשר
בית העם, ירושלים
המקום החדש של אנשי פיצה פלורה וקפה יהושע, שהפעם הולכים על מסעדה כשרה במתחם קמפוס ירושלים לאמנויות במרכז העיר. המסעדה מתפקדת כפטיסרי בשירות עצמי בשעות הבוקר, קפיטריה של מנות בריאות בצהריים ומסעדה איטלקית בערב. בבוקר יוגשו כל מיני מאפים בעבודת יד, כריכים, סלטים ועוד, ובערב התפריט כולל הרבה מנות דגים, ברוסקטות, פיצות מבצקים משובחים ופסטות וניוקי בעבודת יד.
בצלאל 11, ירושלים, כשר
מימוניקס, ירושלים
רועי וסיגל מימוני פתחו לפני ארבע שנים את מימוניס, דוכן פיתות צמחוניות שנוחל הצלחה. עכשיו החליטו השניים להתרחב ופתחו את מימוניקס, בר דגים יווני עם תפריט קטן של מנות משתנות, המבוססות על הדגים הטריים שמגיעים בכל יום. יש כאן קבב דניס על טחינה, צזיקי וירקות שורש, עראיס דגים, שווארמה בורי בפיתה, פיש אנד צ'יפס ועוד.
אגריפס 115 מחנה יהודה, ירושלים, כשר למהדרין
אזיה 19, ירושלים
לפני חודש נפתחה בשקט בשקט מסעדה אזיה 19, מסעדה בהשפעה יפנית, וכן - גם כשרה. התפריט מחולק לשלוש קטגוריות: סושי - אבל אין כאן כמעט רולים, אלא כמה מנות דגים נאים פחות קונבנציונליות כמו כדורי סושי או צ'יראשי, קושיאקי - שיפודים קטנים מכל מיני סוגים שנצרבים באש חזקה בגריל הפחמים, ומנות איזאקיה - צלחות קטנות שהולכות מעולה לצד האלכוהול. הכול נעשה בעבודת יד, מהאיטריות ועד הכיסונים והדגים שמיושנים במקרר מיוחד.
עזה 19 ירושלים, כשר
Pat Morning, אשדוד
יאן הרוש, מי שעומד מאחורי פיצה פארינו הנאפוליטנית המצוינת באשדוד, פתח לפני כשבועיים את פט מורנינג - מעדנייה שהיא גם בית קפה - דלת ליד הפיצה. הרוש ממשיך את הקו האיטלקי ומגיש כריכים בלחם פוקאצ'ה, ברוסקטה עגבניות, מאפים איטלקיים מובהקים כמו ספוליאטלה, קרואסונים, מיצים סחוטים ויין בשעות הערב. מגישים כאן גם קפה מוקפד ומצוין וגם קפה קרמה שהוא קפה קר מיוחד ממכונה, סמיך וקרמי.
האשל 11, אשדוד, כשר בהשגחת צהר
מלכה וציפי, אשקלון
המקום הכי תל אביבי נפתח דווקא באשקלון. טל הולנדר חוזר לעיר הולדתו אחרי שנים של עבודה בפרויקטים קולינריים בתל אביב, ופותח את ציפי ומלכה: מקום שבבוקר הוא בית קפה שיקי, ובערב בר יין עכשווי. בבוקר יוגשו כאן מנות של ביצים וירקות, לחמים, כריכים ומאפים, בצהריים תפריט כיפי של פסטות ודגים, ובשעות הערב מנות שף מושקעות שמכינים בטאבון גדול שנמצא במרכז המסעדה או בג'וספר על גחלים, מין שעטנז בין המטבח האיטלקי לספרדי לישראלי.
אריה תגר 13, אשקלון, כשר
ניני קאי, אילת
רשת מלונות ישרוטל פתחה מסעדה אסיאתית כשרה במלון רויאל גרדן בשיתוף פעולה עם בעלי מסעדת ניני האצ׳י התל אביבית ומסעדת ניני צ׳ו בפתח תקווה. יש כאן מגוון של מנות אסיאתיות קלאסיות וגם קצת יותר חדשניות, סושי מסוגים שונים, מנות נודלס חמות או ארוחות צמחוניות קלילות. במסעדה תוכלו למצוא גם תפריט סושי מיוחד המותאם לנשים בהריון, בפס הכנה נפרד ותוך שימוש בדגים טריים ובריאים בלבד, ותפריט ללא גלוטן.
מלון רויאל גארדן אילת, כשר
פורסם לראשונה: 07:30, 19.08.23