"תודה איל שני על ארוחת ערב טעימה ביותר, בחגיגות יום ההולדת המוקדמות של מרתה סטיוארט", כך כתב אחד השפים הגדולים והנחשבים בעולם, השף דניאל בולו, בפוסט מפרגן בחשבון האינסטגרם שלו, "אשתי ואני אהבנו את האוכל שלך המלא בנשמה".
בולו התייחס לארוחה שהכין שני ביחד עם השפית אוריאן שפירא מהסלון ניו יורק, השף לואל מולר ממלכה ניו יורק והשף נדב גרינברג ממסעדת שמונה. הצוות בישל ארוחה פרטית אינטימית ל-20 מוזמנים לרגל חגיגות יום ההולדת ה-83 של כוהנת הלייף סטייל האמריקנית.
השף בולו (69), שמחזיק בשש מסעדות בעולם ובמסעדת שלושה כוכבי מישלן בניו-יורק (דניאל, שזכתה בלא מעט הוקרה - כמו מקום ראשון ברשימת 50 המסעדות הטובות בעולם, ומקום 19 במדריך גו-מיו), הודה לשני על שהזכיר לו ארוחה שאכל אצלו לפני 30 שנה במסעדת אוקיינוס בירושלים, יחד עם חבריו, השף היפני הנחשב נובו מאטסוהישה (שלושה כוכבי מישלן) ושף תומאס קלר (שלושה כוכבי מישלן, גם הוא).
מסעדת אוקיינוס בירושלים נפתחה בסוף שנות ה-80, והייתה המסעדה הראשונה שבה כיכב שני, אז שף צעיר ושם עולה בעולם הקולינריה. אוקיינוס הייתה אז אחת ממסעדות היוקרה שפעלו בארץ, והיא נסגרה עשר שנים בדיוק לאחר פתיחתה, בעקבות האינתיפאדה והפיגועים בירושלים.
"היית מדהים אז, וגם עכשיו, כשיש לך יותר מ-40 מסעדות ואתה מבשל באותה תשוקה כמו שבישלת בעבר. בראבו", חתם בולו את הפוסט.
"דניאל הוא איש מתוק", אמר שני ל-ynet. "לפני הרבה שנים הוא הגיע לאוקיינוס עם השף תומאס קלר ועוד כמה טבחים. בארוחה הזאת המצאתי את הסשימי עגבנייה, הסשימי הראשון בעולם שהוא לא מדגים. הם לא האמינו, הם השתגעו. ואז נפגשנו שוב בארוחה של מרתה והוא אמר לי: 'אני מכיר אותך מאיפשהו ואני משתגע ולא מצליח להיזכר מאיפה'. שאלתי אותו אם הוא זוכר את מסעדת אוקיינוס בירושלים, והוא מיד נזכר וצרח: 'אתה השף השמן המטורף מירושלים', מסתבר שככה הם כינו אותי אז וככה הוא זכר אותי".
מה הכנת להם?
"זאת הייתה ארוחה נהדרת ל-20 אורחים שאותה בישלנו בשני מטבחים. מצאתי מישהו שמגדל עגבניות ענקיות, כל עגבנייה שלו שוקלת בממוצע 1.600 ק"ג, הן מלאות בג'ל ויש להן טעם שלא ייאמן. קילפתי את העגבנייה הזאת וכל אחד קיבל פרוסה אחת של עגבנייה לפתיחה. שמתי מלח, שמן זית וריחן, וזה היה ביס שהוא בין סטייק לקרפצ'יו. אף אחד מהם לא עמד בחיים מול פרוסת עגבנייה אחת שפותחת לו ארוחה. אני חושב שזו פעם ראשונה בהיסטוריה שקורה דבר כזה. הצלחתי להגיע למצב שבו אני לא עושה כלום לעגבנייה והם עומדים מול הפלא הזה נפעמים".
היה עוד משהו חוץ מעגבנייה?
"הם אכלו גם כריסי פנינה לא מלוטשים, בטוסקנה עושים מזה סלט ואני עושה מזה ריזוטו. היו שם גם דגי לוקוס בתנור עצים. האמריקנים אוהבים הכול גדול אז עשיתי להם שיפודי קבב באורך שני מטר על פוקאצ'ה בגודל שני מטר, והם השתוללו. היה שם גם תמנון ענקי ששקל תשעה קילוגרם ובישלתי אותו קונפי (בישול ארוך בשמן זית על להבה נמוכה, ת.ג) וזה הפך אותו לסוכריית טופי והוא התכסה בקרמל והם חתכו ממנו חתיכות ואכלו".
ומה מרתה אמרה על כל זה?
"למרתה לא נתתי לשבת רגע אחד. הרגשתי שהיא הייתה ביותר מדי ארוחות בחיים שלה ושלפתי אותה מהשולחן והיא לא זזה ממני, הייתה עוזרת טבח שלי במשך שלוש שעות שלמות".