מרק הוא המנחם הרשמי של עונת החורף. אפילו המרק הקלאסי והנדוש ביותר, ירקות מבושלים במים, יכול להיות חלומי ביום קר במיוחד. אומנם הטמפרטורות בארץ לא צונחות נמוך מדי, ובכלל החורף הוא לא עונה דומיננטית במיוחד בלבנט, ועדיין המסעדות בישראל מכירות בעוצמתה של מנת מרק משובחת - ורבות מהן מתהדרות בתפריט מרקים מגוון. ממרקים פשוטים של אמא ועד למרקים יוקרתיים ומפונפנים, ריכזנו עבורכם את מנות המרק הטובות ביותר שתוכלו למצוא בכל רחבי הארץ.
- לא רוצים לפספס אף כתבה? הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו
המסעדות הטעימות בישראל:
גרקו
במסעדה היוונית מגישים מדי יום בחודשי החורף מרקים משתנים: מרקי דייגים עם ירקות שורש ופירות ים, מרק פסולדה עשוי שעועית לבנה ועוד. אנחנו אהבנו במיוחד את הרווית'יאדה – מרק יווני מסורתי משובח וסמיך המתבשל בסיר חרס במשך שעות ארוכות עם חומוס וירקות שורש. מחירו 48 שקל.
כתובת: סניפי גרקו בכל רחבי הארץ
שעות פתיחה: משתנה מסניף לסניף
קפה גרג
השף הראשי של רשת קפה גרג, אלעד אמסלם, מציג בתפריט החורף החדש מנת מרק שעועית לבנה. המרק סמיך ועשיר בירקות שורש (סלרי, גזר, גמבה, שעועית, תפוח אדמה, כרוב, סילאן, פטרוזיליה, בצל ירוק ועוד). המחיר: 34 שקלים.
כתובת: סניפי גרג בכל רחבי הארץ
שעות פתיחה: משתנה מסניף לסניף
שמעון מלך המרקים
לפני כמעט 30 שנה, בלב שכונת כרם התימנים נפתחה מסעדה ביתית בשם "שמעון מלך המרקים", שבה מגישים מרקים תימניים מסורתיים. מהתפריט מומלץ להזמין את מרק הרגל המפורסם (43 שקל): צבעו אדמדם, הוא עתיר חוואייג' וחילבה ירוקה ובתוכו תפוח אדמה ובשר רגל - מנת בריאות בקערה.
כתובת: יחיא קאפח 28, תל אביב.
שעות פתיחה: ב'-ו' 10:00–16:30
SOUPPLIER
הסופלייר, מרקייה תל-אביבית מגניבה במיוחד, נפתחה מחדש סמוך לכיכר רבין, ובקרוב תיפתח נקודה נוספת בקפה המגדלור בפארק רדינג.
אז מה לוגמים כאן? מכל טוב: מרק מליגטוני של הסופ-נאצי לחובבי "סיינפלד" - עוף, חלב קוקוס, זרעי כוסברה, עדשים כתומות ותבליני הל, ציפורן וכורכום; מרק חרירה עם אטריות (על בסיס טבעוני); מרק עגבניות וריזוטו ומרק עוף עם תוספת קרפלאך. לצד כל מרק תקבלו גם לחם שום טרי. מחירי המרק: 39 שקלים לחצי ליטר, 59 לליטר.
כתובת: מלכי ישראל 5, תל אביב (בקרוב סניף המגדלור - רחבעם זאבי גנדי 1, תל אביב)
שעות פתיחה: א'-ש' 11:00 עד 23:00
פלאפל גבאי
למרות שם המקום, פלאפל גבאי הופך בימי החורף למקום שהוא הרבה יותר מפלאפלייה. השף לירן גבאי מפתיע את לקוחותיו מדי חורף עם לא פחות מעשרה סוגי מרקים עשירים ומהבילים המתחלפים מדי יום. אנחנו הכי אהבנו את מרק הקובה חמוסטה העיראקי - כדורים במעטפת של בורגול וסולת ממולאים במלית בשר טחון וכורכום (45 שקל).
כתובת: בוגרשוב 25, תל אביב
שעות פתיחה: א'–ה' 10:30–22:30, ו' 10:30–17:00
פאסטל
מרק הקפוצ'ינו בצל של שף גל בן משה הוא כנראה הדבר הכי מעניין שטעמנו לאחרונה. ציר המרק בושל שעות ארוכות יחד עם בצלים מקורמלים, שעברו הקפצה עם חלב ושמנת על מנת להגיע למרקם מדויק. המרק מוגש לצד פחזניית גוז'ר במילוי גבינת גרוייר (58 שקל).
כתובת: שדרות שאול המלך 27, תל אביב
שעות פתיחה: א'–ה', ש' 12:00–23:00, ו' 12:00–15:30, 18:00–23:00
קיטון
מסעדת קיטון המיתולוגית מגישה אוכל יהודי עוד משנות ה-40 של המאה הקודמת, ומאז ועד היום לא נפקד מהתפריט מרק העוף הנוסטלגי שקוראים לו כאן "המרק של סבתא" - הכי מזכיר מרק של בית. כתוספת למרק תוכלו לבחור בין קניידלאך, קרפלאך, אטריות ביצים או גם וגם. ציר המרק עשיר בירקות שורש וברצועות פולקע עוף והודו (44 שקל).
כתובת: דיזנגוף 145
שעות פתיחה: א'–ו' 12:00–21:30, ש' 12:00–17:00
בית קנדינוף
מסעדת בית קנדינוף שוכנת במבנה היסטורי בלב יפו, ומשלבת בין גלריה לאומנות למסעדה עם תפריט יפואי ים-תיכוני. מומלץ להזמין את "מרק ביסק ים" – בויאבז (מרק מסורתי מאזור פרובאנס) עם ביסק סרטנים, צ׳יפס ארטישוק ירושלמי, קרם פרש וקוביות שרימפס בחמאה. מחיר: 64 שקל.
כתובת: הצורפים 14, תל אביב
שעות פתיחה: א'–ד' 17:00–23:30, ה' 17:00–0:00, ו' 11:00–0:00, ש' 12:00–23:00
מנטנטן
מרק הראמן היפני המבושל בבישול ארוך מתאים היטב ליום חורף קר. הוא כולל מרכיבים משביעים כמו חזה עוף, אטריות אודון וסויה, בשר חזיר, במבו-שוט, ביצה רכה והרבה תבלינים אסייתיים (65 שקל).
כתובת: נחלת בנימין 57, תל אביב
שעות פתיחה: א'–ד', ש' 12:00–1:00, ה' 12:00–3:00, ו' 12:00–2:00
טשרניחובסקי 6
בלב תל אביב מצאנו פינה שקטה עם אוכל פורטוגלי המשלב טעמים מהביסטרו האירופי המוכר. אייל מרמלשטיין, השף והבעלים של המסעדה, הוא גם יבואן יינות מפורטוגל, כך שלצד המרק תוכלו ללגום יין מצוין. אנחנו ממליצים על מרק ראש לוקוס - נתחי דג לוקוס ומולים עם נגיעת שמנת ועגבניות (66 שקל).
כתובת: טשרניחובסקי 6, תל אביב
שעות פתיחה: ב'–ה' 19:00–23:30, ו' 18:30–23:00, ש' 12:30–16:00, 19:00–23:30
הבית הסיני - פקין דאק האוס
אם חשקה נפשכם במרק סיני מסורתי ואותנטי, כאן תמצאו את מבוקשכם. מרק הפקין דאק (ברווז מטוגן) מפורסם בזכות הטעמים החזקים שלו, והוא כולל עוף, ברווז, באק צ'וי, נתחי בקר ואטריות קמח. מחיר: 98 שקל.
כתובת: בוגרשוב 34
שעות פתיחה: א'-ש' 12:00–23:00
קוצ'ינה הס 4
במסעדה של השפית והשופטת במשחקי השף, תמר כהן-צדק, מגישים אוכל בסגנון הבישול של חבל אמיליה-רומאנה שבצפון איטליה. משם הגיע גם מרק בשר הסרטנים המומלץ. הוא מוקרם בדלעת ומתובל בטרגון ובפסטיס, הוא מעט חריף אך טעמו מתאזן כאשר נוגסים בלחם עם החמאה שמוגשת לצד המנה (84 שקל).
כתובת: הס 4, תל אביב
שעות פתיחה: ג'–ה' 17:30–23:00
לילוש
הביסטרו השכונתי קיים כבר יותר מ-15 שנה סמוך לכיכר רבין. אנחנו ממליצים על מרק הבצל המוקרם (מוגש עם קרוטונים, פרמז'ן וגבינת גאודה מעל) - 38 שקל.
כתובת: פרישמן 73, תל אביב
שעות פתיחה: א'-ש' 11:00–23:30
מסעדת 416
מרק חרירה מרוקאי טבעוני של מסעדת 416 עשוי לפי מתכון משפחתי מסורתי שעובר מדור לדור. השף ובעלי המקום בן רחמני מספר שעוד כשהיה קטן, אימו שעלתה ממרוקו לימדה אותו את סוד המתכון שלימדה אותה סבתה. בתוך המרק: ירקות שורש, עגבניות צלויות, גרגירי חומוס, עדשים חומות, אטריות אפויות ועשבי תיבול. מחיר: 42 שקל.
כתובת: החשמונאים 94, קניון TLV, תל אביב
שעות פתיחה: א'-ה' 12:00–23:00, ו'-ש' 13:00–23:00
האחים בועז
בלב שכונת התקווה בתל אביב מסתתרת מסעדת פועלים אמיתית מלאה בסירי ענק הקיימת כבר עשרות שנים. כל המרקים במקום מוגשים עם חילבה ופיתות עיראקיות, והמרק המומלץ כאן במיוחד הוא מרק בשר ראש עם תפוחי אדמה (64 שקל).
כתובת: אצ"ל 47, תל אביב
שעות פתיחה: א'–ה' 10:00–20:30, ו' 10:00–14:15
איצקו ורפאל
במסעדת הפועלים בדיזנגוף יש לא מעט סוגי מרקים צמחוניים ובשריים ומנות מהמטבח הביתי (קוסקוס, עוף, מפרום, שעועית עם בשר, ממולאים, שניצל, פלאפל ועוד). אנחנו ממליצים על מרק החרירה הצמחוני העשוי מעדשים חומות, גרגירי חומוס, אטריות וירקות שורש. מחיר: 35 שקל.
כתובת: דיזנגוף 269, תל אביב
שעות פתיחה: א'–ה' 10:00–0:00, ו' 10:00–00:00
סנדר
מסעדת סנדר החלה את דרכה בתל אביב לפני קום המדינה בדוכן קטן. אב המשפחה, השף סנדר (שהלך לעולמו), הכין אוכל פולני מסורתי. ב-1960 עברה המסעדה ללב שוק לוינסקי. השף זמי שרייבר, דור שלישי למקימי המסעדה, ממשיך כיום את המסורת ומכין את מנות המטבח היהודי המזרח-אירופי בעבודת יד. אנחנו אהבנו במיוחד את מרק הקרפלאך (39 שקל).
כתובת: לוינסקי 54, תל אביב
שעות הפעילות: ב'–ה' 12:00–17:00, ו' 11:00–16:00
רובידה
השף והיזם עמוס חיון שעבד לצד שפים של מסעדות מישלן הביא כבוד לישראל כשזכה במקום הראשון בתוכנית הריאליטי האמריקנית Food Genius. בארץ הוא פתח את מסעדת רובידה - שם מומלץ להזמין את מרק הארטישוק הירושלמי, שמלא בכמהין ומרקמו רך וקטיפתי (46 שקל).
כתובת: המייסדים 8, מזכרת בתיה
שעות פתיחה: א'–ה' 8:00–15:00, 18:00–23:00, ו' 8:00–14:00
דרימרי
השף קונדיטור עידן מימון, שלמד בלה-נוטרה בפריז ועבד בטוטו ובקלארו, פתח לפני ארבע שנים את דרימרי, בייקרי וביסטרו צרפתי בפתח תקווה. לא יכולנו להתעלם ממרק האפונה שלו, המוגש עם ברוסקטה פרמזן וקאנל של מסקרפונה (44 שקל).
כתובת: הסיבים 49, פתח תקווה
שעות פתיחה: א'-ה' 8:00–23:00, ו' 8:00–14:30, ש' 19:00–23:00
חירק
בלב אזור התעשייה של ראש העין נמצאת מסעדת הפועלים חירק (כשרה למהדרין). במסעדה מגישים מרקים תימניים ומנות גריל. המרק המומלץ הוא מרק שעועית ברוטב עגבניות. מגיע עם חילבה, סחוג ולחם שחור חם העשוי במקום (36 שקל).
כתובת: מתחם סונול, שדרות שלמה המלך 1, ראש העין
שעות פתיחה: א'-ה' 10:00–20:00, ו' 9:00–14:00
סוהו
מרק הטום יאם התאילנדי במסעדת סוהו בראשון לציון הוא פתרון מעולה עבור מי שמחפש חלופה למרק העוף הקלאסי. הוא חמצמץ וחריף, בריא ומלא בירקות (כרובית, עגבניות שרי, בצל, כוסברה, פטריות ועוף/טופו). מחיר: 47 שקל.
כתובת: משה בקר 15, ראשון לציון
שעות פתיחה: א'–ד' 11:00–1:00, ה'-ש' 11:00–2:00.
אלפרדו
מסעדה איטלקית כשרה למהדרין בפתח תקווה שבה מנת הדגל היא "סופה אל פונגי" - מרק פטריות שמפיניון ופורטובלו מוקרם בשמנת עם גבינת פרמז'ן מגוררת, אגוז מוסקט ועלי ריחן חתוכים. ההיילייט של המרק הוא ההגשה בקערת לחם כפרי עגול עבה ופריך (44 שקל).
כתובת: דרך שלמה שמלצר 94, פתח תקווה
שעות פתיחה: א'–ה' 10:00–0:00, ו' 9:00–13:00, ש' 19:00–0:00
דדה
במסעדת דדה הגאורגית מגישים מרק חרצ'ו מסורתי הידוע בגאורגיה בזכות סגולות המרפא שלו. זהו מרק בשר ועגבניות סמיך עם חמלי סונלי (תערובת תבלינים), רוטב טקמאלי (רוטב מבסיס שזיף דובדבני) ואגוזי מלך מגורדים. את המרק מומלץ לאכול לצד חצ'פורי (מאפה בצק גאורגי) - 39 שקל.
כתובת: כצנלסון 113, גבעתיים
שעות פתיחה: א'-ש' 12:00–22:00
טאטי
במסעדת טאטי ישנו תפריט עם מבחר גדול של מרקי חורף כמו מרק תירס עם קציפת פרמזן, מרק ערמונים, מרק בטטה עם שמן ירוק וצ'יפס בטטה, מרק חצילים עם בוטנים וסילאן ועוד. אנחנו אהבנו במיוחד את מרק הצ'יפס ארטישוק, בעל טעם עמוק של אדמה עם נגיעות שמן כמהין (38 שקל).
כתובת: אברהם גירון 3, יהוד; דרך השלום 53, גבעתיים.
שעות פתיחה: א'–ה' 12:00–23:00, ו'–ש' 9:00–23:00
לולה מרטין
התפריט של מסעדת לולה מרטין מלא בפירות ים, קוקי סאן ז'אק, אויסטרים, וונגולי, שרימפס וסרטנים. מה קורה כשכל הטוב הזה מתאגד לקערת מרק אחת? התוצאה: מרק פירות ים טעים עשוי מציר שרימפס ואניס המגיע עם קלמארי, שרימפס, מולים וחצי סרטן (62 שקל).
כתובת: שדרות אבא אבן 10, הרצליה
שעות פתיחה: א'-ה' 12:00–23:00, ו' 12:00–0:00, ש' 12:00–23:00
קיוטו
מסעדת קיוטו היפנית בהרצליה מציעה ארוחות יפניות מסורתיות, שמתוכן אהבנו במיוחד את מרק הראמן. הוא עשוי על בסיס ציר עוף עם פונגי, באקצ׳וי, אדממה, אטריות ביצים, ביצה ובצל ירוק (מוגש עם אורז לבן - גוהן)ץ מחיר: 68 שקל.
כתובת: רחוב אריה שנקר 7, הרצליה
שעות פתיחה: א'-ש' 13:00–22:30
האפיסרי
בבית האוכל של השף אביב משה בנתניה מגישים תבשיל מרק חורשט סאבזי, הנחשב למנת הדגל של המטבח הפרסי. המרק מלא בירקות, בשר בקר ושעועית אדומה (עשוי בבישול ארוך). מחיר: 36 שקל.
כתובת: מתחם פיאנו סנטר, שושנה דמארי 10, נתניה
שעות פתיחה: א'–ה' 10:00–20:00, ו' 8:30–15:00
בר איטליה
לאחרונה, תפריט המסעדה האיטלקית עבר שדרוג והתאמה לימים הקרירים. אנחנו אהבנו במיוחד את מרק הכרובית והערמונים – מרק סמיך עם כרובית, בצל, תפוח אדמה, ארטישוק ירושלמי, גזר, סלרי, שום, ערמונים, עשבי תיבול, יין לבן, שמנת מתוקה, קרוטונים, וצ'יפס מרווה. מחיר – 48 שקל.
כתובת: מלון Vert, שדרות עובד בן עמי 113, נתניה
שעות פתיחה: א'–ד' 12:00–23:00, ה' 12:00–0:00, ו' 12:00–23:00, שבת 12:00–0:00
ברברג המרקייה
המרקייה הירושלמית מוכרת בכל יום חמישה סוגי מרקים צמחוניים משתנים, בהם מרק עדשים עם לימון פרסי, מרק גזר וג'ינג'ר, מרק עגבניות ואניס ומרק שורשים וירקות כתומים, אבל המרק המומלץ ביותר במקום הוא מרק קישואים מוקרם, המגיע עם לחם וחמאה (מחירו 24 שקל).
כתובת: רחוב כורש 4, ירושלים
שעות פתיחה: א'-ה' 19:00 עד הסועד האחרון, ובמוצאי שבת מ-.20:00
מסעדת אמא
מסעדת אמא הוותיקה ממוקמת ליד שוק מחנה יהודה בירושלים וכשמה כן היא – היא מציעה מגוון מנות, קדירות ומבחר מרקים ממש כמו בבית אמא. הכי אהבנו את מרק הקובה חמוסטה-סיסקה, שטוגן ובושל על אש קטנה עם סלרי עטוף בסולת וג'ריש - מרק חמצמץ העשוי על פי מתכון מסורתי של יהודי כורדיסטן (55 שקל).
כתובת: שמואל ברוך 55, ירושלים
שעות פתיחה: א'-ה' 11:00–21:30, ו' 10:30–15:00
קובה בר
המסעדה המשפחתית שוכנת בלב השכונה הסטודנטיאלית בבאר שבע. יש כאן אופציות רבות של מרקי קובה (קובה סלק, קובה חמוסטה, קובה בשר סיסקה, קובה צהוב חמו ועוד), אבל אנחנו אהבנו במיוחד את מרק הקובה דלעת החמצמץ - ארבע יחידות קובה במילוי בשר בקר טחון במרק דלעת ועשבי תיבול, מוגש עם תוספת אורז וסלט הבית (56 שקל).
כתובת: קק"ל 63, באר שבע
שעות פתיחה: א'-ה' 11:00–21:00, ו' 11:00–14:00
פונדק יטבתה
לאמיצים שנוסעים לאילת בחורף מומלץ לעצור בפונדק יטבתה - לכבוד החורף מציעים בפונדק תפריט מרקים במחיר של 20 שקל בלבד למרק. התפריט כולל מגוון מרקים: אפונה, בצל, שעועית, צח, עדשים, פטריות, חרירה, עגבניות, ארטישוק ירושלמי, כתומים, שום ועוד. אנחנו אהבנו במיוחד את מרק הפטריות הסמיך, המשלב כמה סוגי פטריות.
כתובת: (ב-Waze) פונדק יוטבתה
שעות פתיחה: א'-ה' 16:00-10:00, ו' סגור, שבת 16:00-11:00
פטרה
מסעדה גיאורגית הממוקמת בקו ראשון לים בחוף הקשתות באשדוד. כאן מגישים מקבץ מאכלים ותבשילים מהמטבח הגיאורגי המסורתי לצד מנות אירופאיות קלאסיות. המרק המומלץ כאן הוא מרק אפונה על בסיס ציר ירקות ושמנת מתוקה בזילוף פסטו וקרם פרש, מוגש בתוך לחם (54 שקל)
כתובת: מפקורה 1, אשדוד
שעות פתיחה: א'–ש', 9:00 – 0:00
אידי
אידי דגים באשדוד נחשבת למסעדה קלאסית בקרב חובבי דגים. בתפריט מוצעים דגים בסגנונות קלאסיים (בגריל, מטוגן, בתנור) לצד דגים נאים והפתעות. בחורף כדאי לנסות את מרק הדגים הכולל סרטנים, לוקוס, פרידה וירקות (120 שקל).
כתובת: הבושם 6, אשדוד
שעות פתיחה: א'–ש', 12:00 – 0:00
כפרוצ'קה
לפני או אחרי טיול במדבר יהודה, מומלץ לבקר בבית הקפה הבוטיקי-שכונתי בערד. בכפרוצ'קה מגישים אוכל איטלקי, רוסי וגם ישראלי - כמו פיצות בתנור אבן, פוקאצ'ות, מאפה איטלקי קלצונה, סלטים, גבינות, מאפים ביתיים ועוד. בחורף כשקר תשאלו על מרק הבית – ציר פטריות יער, תפוח אדמה וגריסי פנינה המוגש עם ערימה של פרמזן ופטרוזיליה (32 שקל).
כתובת: אחווה 19, ערד
שעות פתיחה: א' – ה', 12:00 – 22:00
בית האוכל הבוכרי
מסעדה המגישה מגוון מטעמים בוכרים אותנטיים. בין השאר תמצאו פה: פילאף, סמסא, מאנטו, חנום, מרק לגמאן, כופתאות, שורפה, חארצו ועוד. הכוכב האמיתי הוא המרק דושפרה: מרק לקט ירקות עשיר עם כיסוני בשר בעבודת יד (35 שקל).
כתובת: הכרם, העיר העתיקה אשקלון
שעות פתיחה: א'-ו', 08:00 – 15:00
המפלט האחרון
מסעדת המפלט האחרון בחוף אלמוג באילת פועלת כבר למעלה מ-30 שנה. היא ממוקמת מול נוף מעגן הסירות של ים סוף והעיצוב שלה מעט מיושן במכוון רשתות דייגים משתלשלות מהתקרה, ואוסף צדפים בקירות. המרק המומלץ הוא מרק סרטנים – עשיר וסמיך עם ציר מסרטנים כחולים (55 שקל).
כתובת: חוף אלמוג, אילת
שעות פתיחה: א'-ש', 12:30 - 22:30
סומאק
את המטעמים של השף גדי אולשנסקי שזכו למחמאות מהשופטים ב"משחקי השף" תוכלו למצוא במסעדה הגלילית הכשרה שלו, סומאק. מרק העגבניות מומלץ במיוחד: מדובר בציר עגבניות עם שורש סלרי, גזרים, תפוחי אדמה, ענפי זעתר בר ופלפלים חריפים, הנותנים טעם מעט חריף למנה (35 שקל).
כתובת: הגדוד השלישי 106, צפת
שעות פתיחה: א'–ה' 9:00–22:00
מימינו
בין שכונת הדר למרכז הכרמל תוכלו למצוא את המסעדה הזאת שמגישה שלל מטעמים מהמטבח הגיאורגי המסורתי. אהבנו במיוחד את מרק החרציו - מרק עגל עם אורז ואגוזים (38 שקל). את המרק מומלץ להזמין לצד חצ'אפורי פינובאני - בצק עלים ממולא בתערובת גבינות (40 שקל).
כתובת: המשטרה 5, חיפה
שעות פתיחה: ב' - ד', 12:00 - 22:30, ה' – ו', 11:00 - 22:30, ש' 11:00 - 22:00
מסעדת אנטוליה
מסעדה בכפר הצ'רקסי, כפר כמא, המגישה מאכלים טורקיים וצ'רקסיים. המנות גדולות ומשביעות והמחירים עממיים והוגנים. מרק העדשים כאן טעים במיוחד. הוא מתובל בפפריקה ומוגש בתוך קערת לחם לצד איירן (משקה יוגורט קר טורקי).
כתובת: רחוב נאשה, כפר כמא.
שעות פתיחה: ב' – ה', 19:00–22:00, ו', 19:00–22:00, ש', 13:00–22:00
מסעדת הבית
מסעדת הבית ממוקמת בין דלית אל כרמל לכפר הערבי עין חוד ומציעה מבחר מנות מהמטבח הערבי האותנטי. מוחמד מובארק אבו אל היג’א, בעל המסעדה, בנה אותה גבוה על ההר, כך שאם לא תמצאו חנייה קרובה, תצטרכו לטפס מעט והנוף בהחלט שווה את זה. המרק המומלץ כאן הוא פריקי - תבשיל קדירה בחיטה ירוקה כתושה ועדשים כתושות.
כתובת: עין חוד, אבו אל היג'א
שעות פתיחה: א' - ו', 12:00–20:00, ש', 9:00–18:00
פינגוין
מסעדה היסטורית בנהריה הקיימת כבר 82 שנה ומנוהלת על ידי הדור הרביעי של משפחת אופנהיימר. המסעדה תיסגר בקרוב וזו ההזדמנות האחרונה לטעום את מרק הגולאש - מרק עם בשר בקר, תפוח אדמה וגזר (34 שקל)
כתובת: שדרות הגעתון 31, נהריה
שעות פתיחה: א' -ה', 9:00–23:00, ו', 8:00–0:00, ש', 9:00–0:00
איסקנדר
המסעדה נמצאת ממש על גדת נהר הירדן ומסביבה נוף פסטורלי. בימי חורף מושלגים אולי תזכו גם לראות את החרמון המכוסה בלבן. המסעדה מתמחה בבישולי קדירות, נזידים ומאפי בשר. נסו את מרק העדשים הכפרי – עדשים מבושלות בירקות שורש ולימון (24 שקל).
כתובת: קיבוץ גדות
שעות פתיחה: א', 12:00– 20:30, ב' – ה', 12:00–20:00, ו', 12:00–15:00