זה לא ממש משנה אם את הסנדוויץ' שלכם אתם מעדיפים גדוש בבשר או בחצילים ובשאר ירקות, נדמה שישנו קונצנזוס שמעט מאוד מאכלים בעולם מספקים את העונג המתלווה לביס בכריך עסיסי. כל כך הרבה אפשרויות ישנן למה שאפשר להכניס בין שתי פרוסות לחם, עד שאין גבול להפתעות ולמנות המיוחדות שהמסעדות מסוגלות לייצר עבורנו, חובבי הסנדוויצ'ים הרבים. בכל רחבי הארץ מסתתרים אין-ספור כריכים מעניינים וטעימים. ליקטנו עבורכם את המובחרים ביותר - מצפון ועד דרום.
מעדניית מרתה
במעדניית הבוטיק הזאת מציע השף אליאס מטר שלל גבינות, נקניקים, נתחי בשר, רטבים וממרחים שמוכנים במקום. ההיילייט האמיתי של המקום הם הכריכים המוגשים בצהריים. כריך הסינטה מומלץ במיוחד - סינטה מוקפצת ומתובלת על הפלנצ'ה בתוספת בצל מקורמל בתוך לחמנייה רכה - 59 שקל.
כתובת: שדרות המגינים 90, המושבה הגרמנית, חיפה
שעות פתיחה: א'-ו' 9:00–20:00
לא רוצים לפספס אף כתבה? הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו
עוד כתבות למנויים:
סנדוויץ׳ ברכה
הסנדוויץ'-בר של ברכה הוא מוסד ותיק הפועל כבר מעל ל-50 שנה בחיפה. סוד הקסם של המקום הוא הלחמניות הטריות שנאפות במקום והרטבים שברכה מכינה במו ידיה. הכריך המומלץ הוא מיקס נקניקים וגבינות על הגריל עם ירקות טריים ומעט חריף, בתוך לחמנייה תוצרת הבית שטעמה מזכיר עוגה מתוקה - 40 שקל.
כתובת: שבתאי לוי 12, חיפה
שעות פתיחה: א'-ו', 8:00–17:00
טראק במושבה
הפוד-טראק במושבה הוא מקום מושלם לעצירת קפה וכריך בדרך לטיול בצפון. המקום יפהפה ופונה לעבר נוף הר חורשן. אנחנו הכי אהבנו את הקרואסנדוויץ' – גבינת בושה עם תמרים וזעתר מוגשת בקרואסון חמאה בשילוב פסטו, בטטה קלויה, אזוב ושקדים, 34 שקל.
כתובת: מייסדים 2, בת שלמה
שעות פתיחה: ג'–ש' 8:30–14:00
דבאח ביג מרקט
הסנדוויץ' הבא מסתתר דווקא בסופרמרקט. דבאח ביג מרקט מעלות הוא אחד הסופרמרקטים הגדולים באזור, ויש בו דוכני אוכל של בשרים, אוכל מוכן ודוכן קינוחים. בדוכן הבשרים מגישים סנדוויץ' שייטל מושלם - קוביות של שייטל (בשר בקר) על האש מוגשות בפיתה עם חומוס, ירקות טריים וכרוב מוחמץ – 40 שקל.
כתובת: תובל 1, מעלות תרשיחא
שעות פתיחה: א'-ש', 8:00–22:00
אסתריקה
אסתריקה היא מסעדה קטנה השוכנת בלב אזור התעשייה הדרומי של קריית שמונה. תמצאו שם סנדוויצ'ים מלחמים מיוחדים עשויים בעבודת יד (ג'בטה לבנה, לחם כוסמין 100% ללא סוכר וקמח לבן ולחמניות ללא גלוטן). יש כאן כריכי רוסטביף אנטרקוט, אסאדו, סינייה, שניצל וכריך חזה עוף במרינדה. בנוסף ישנם גם כריכים חלביים, צמחונים וטבעוניים. אנחנו ממליצים להזמין את כריך הסינייה המוגש בלחם מחמצת מכוסמין מלא, עם בשר בקר ורוטב טחינה - 55 שקל.
כתובת: לשם 37, אזור תעשייה דרומי, קריית שמונה
שעות פתיחה: א' -ה' 9:00–18:00, ו' 9:00–14:30
הבן של סימו
סנדוויץ'-בר כשר המתמחה בבשרים על האש כגון שווארמה, מעורב, פרגיות, שניצל, המבורגר, נקניקיות, נקניקיות חריפות, כבד עוף ועוד. המנות מוגשות בלאפה, בלחמנייה טרייה או בבגט עם מגוון סלטים טריים. אנחנו ממליצים להזמין סנדוויץ' כבד עוף בלאפה - 42 שקל.
כתובת: רחוב תל חי 106, קריית שמונה
שעות פתיחה: א'-ה' 10:00–01:00, ו' 10:00–16:00
בגטון
בשדרה המרכזית של נהריה שוכנת לה מסעדת בגטון, המציעה מגוון רחב של סנדוויצ'ים בשריים: שניצל בטעמים, מעורב ירושלמי, חזה עוף, קציצות, פרגיות ונקניק מרגז. יש כאן גם שקשוקה, חביתה, סלטים ועוד, אבל אנחנו ממליצים במיוחד להזמין את מנת השניצל בחלה: שניצל עוף עסיסי בחלה רכה עם איולי צ'ומה, חריף, מיץ לימון, חסה וחציל - 28 שקל.
כתובת: שדרות הגעתון 23, נהריה
שעות פתיחה: א'–ה' 8:00–2:00, ו' 8:00–2:00, ש' 20:30–2:00
הפוד-טראק של בבון
בבון הוא כינויו של יוסי שמלה, המחזיק בפוד-טראק בקיבוץ החותרים הפסטורלי מתחת לעצי האקליפטוס. יוסי (בבון) מעשן את הבשרים במקום, מכין את הרטבים במו ידיו ומוסיף ירקות טריים המגיעים מדי בוקר מחקלאים מהאזור. התוצאה היא סנדוויץ' מלא בכל טוב, ומהטעימים שאכלנו בארץ. ניתן לבחור בין כריך חביתה או ביצת עין ב-25 שקל, כריך חביתה מעושנת ב-35 שקל או כריך בשרים מעושנים ב-39 שקל.
כתובת: הכניסה לקיבוץ החותרים
שעות פתיחה: א'–ה' 11:00–17:00, ו' 8:30–14:30, ש' 8:30–15:00
דאלי
דאלי הוא בית קפה ומעדנייה השוכן מול שוק הכרמל ובערב הופך לבר. בתפריט תמצאו כריכים מובנים וכריכים להרכבה עצמית במגוון סוגי לחמים (כולל ללא גלוטן). מהבשרים תוכלו לבחור בין הודו מעושן, כתף מפולפל, צלעות בקר, עגל חלב, אווז ועוד. אנחנו הכי אהבנו את סנדוויץ' "דאלי ישן בספה" - צלעות בקר מעושנות עם מיונז, חרדל דיז'ון, עלי חסה סלנובה, קורנישון, בצל ירוק וריבת בצל בבגט - 56 שקל.
כתובת: אלנבי 43, תל אביב
שעות פתיחה: א'-ד' 10:30–1:30, ה' 10:30–2:30, ו' 10:30–17:30, ש' 21:00–2:00
הדודות
בקיוסק משפחתי בפלורנטין (שמוכר גם בתור "מכולת אברהם") מוכרים סנדוויצ'ים מצוינים. הדודות הן שתי האחיות עופרה מור ויעל סימן טוב, שמכינות את הסנדוויצ'ים. המקום ידידותי בעיקר למאנצ'יונרים, היות שהוא פתוח כל הלילה. סנדוויץ' הדגל הוא "חביתניק": שילוב של חביתה ונקניק בתוספת ירקות ופלפל צ'ומה.
כתובת: ויטל 7, פלורנטין, תל אביב
שעות פתיחה: א'-ה' 7/24, ו' - סגירה ב-16:00
גרונימן פיצה
אומנם מדובר בפיצרייה, אבל הכריכים שמוגשים שם עשויים גם הם מבצק פיצה. את הלחמניות של הכריכים אופים כל בוקר מבצק שעובר התפחה במשך 72-48 שעות. אם אתם שומרים על הגזרה ולא מעוניינים בכריך מבצק פיצה, ניתן להזמין כריך מבגט צרפתי או מלחם מחמצת שיפון. אנחנו אהבנו במיוחד את הכריך הטבעוני (בבצק פיצה): רצועות ארטישוק, פסטו, בלסמי, טחינה, פלפל קלוי, עגבניות מיובשות, זיתי קלמטה ונגיעות מלח-ים אטלנטי - 30 שקל.
כתובת: רדינג 34, תל אביב
שעות פתיחה: א'–ה' 7:30–23:30, ו' 7:30–14:30
לה מולאן
לה מולאן הוא פטיסרי צרפתי ובית קפה שכונתי הממוקם במרכז תל אביב. מוכרים כאן מגוון כריכים איכותיים וטעימים שמיוצרים במקום מדי יום. המבחר רחב, אבל אנחנו הכי אהבנו את כריך הקממבר, שמגיע בלחם מחמצת או דגנים וממולא בגבינת קממבר צרפתית, חרדל, בצל סגול וחסה - 36 שקל.
כתובת: בוגרשוב 72, תל אביב
שעות פתיחה: א'–ה' 7:30–20:30, ו' 7:30–15:30
פליישמן
פליישמן היא מעדניית אוכל רחוב תל-אביבית בהשראה ניו-יורקית ובבעלות צרפתית. מגישים כאן כריכי בשר מפנקים בלחמים טריים ופריכים (ניתן לבחור בין פרנה, לחם לבן/דגנים, לחם רוסטיק או לחם ללא גלוטן). כיאה לדלי אמריקאי, הכריכים כאן מושחתים ועשויים משכבות של בשר עסיסי עם ירקות טריים. מומלץ להזמין את הכריך "ספיישל סוהו" - ביף גרוס (בשר צלעות עם בצל מטוגן) ברוטב ברביקיו, איולי שום, פלפל חריף וחסה - 49 שקל.
כתובת: הרצל 12, תל אביב
שעות פתיחה: א'–ה' 11:00–0:00, ו' 11:30–15:30
שרויטמן
בית מאפה קטן וצנוע של השף ערן שרויטמן, שלמד בצרפת בבית הספר היוקרתי לקולינריה קורדון בלו. המקום ידוע בעיקר בזכות הפרעצלים הטעימים ובזכות לחמי שיפון, מחמצת, דגנים ועוד. מומלץ להזמין כריך דג הרינג בשמנת בפרעצל - 34 שקל.
כתובת: נחלת יצחק 30, תל אביב
שעות פתיחה: א'–ה' 16:30-7:00, ו' 15:00-7:00
we like you too
מי מאיתנו לא אוהב לשבת בשמש בשדרה עם כריך וקפה? במיוחד בשביל זה הוקם הבוטקה we like you too, בשדרות בן ציון ליד הבימה. מלבד האווירה המגניבה במקום, גם האוכל טעים. אנחנו ממליצים להזמין כריך בטטה טבעוני, המוגש בלחם קסטן עם רצועות בטטה, טפנד זיתים, פלפל קלוי, עלי רוקט ופקאן סיני - 36 שקל.
כתובת: שדרות בן ציון 34, תל אביב
שעות פתיחה: א'-ה' 7:30–22:00, ו' 7:30–18:00, ש' 8:00–20:00
דליקטסן
המעדנייה המפורסמת של רותי ברודו מספקת גבינות ונקניקים, ריבות, לחמים ומאפים, תבשילים ועוד. אנחנו כאן בשביל הכריכים, ובגזרה הזו אנחנו ממליצים על כריך ביס האם גאודה בבגט (רצוי דגנים) עם חמאה בנדיבות בשני הצדדים, פרוסת שוק חזירון איטלקי, גאודה, מלפפון, חסה, מלח ופלפל - 16 שקל.
כתובת: אבן גבירול 70, תל אביב
שעות פתיחה: א'–ה' 20:00-7:30, ו' 7:30–16:00, ש' 14:00-8:00
רפידוס
ברפידוס המקסיקנית פיתחו כריך קראנץ' ראפ ייחודי בשם "צ'יז פליז": טוסטדה (טורטייה מקופלת) במילוי מיקס גבינת צ'דר ופרמז'ן, שמנת חמוצה, רצועות קורנדביף, בשר בקר, בצל ורוד מוחמץ ואיולי פילדלפיה. מחיר: 64 שקלים או 79 שקלים בארוחה עם תוספת ושתייה.
כתובת: מתחם Y סנטר, שדרות גיבורי ישראל 17, נתניה
שעות פתיחה: א'-ש' 12:00–23:30
סנדוויץ’ סוסו
בשוק נתניה שוכן לו אחד המוסדות הקולינריים הוותיקים, הטעימים והאותנטיים ביותר בעיר. ההתמחות שם היא בסנדוויץ’ טוניסאי קלאסי, המוגש בבגט טרי או בפריקסה. מומלץ להזמין סנדוויץ’ פריקסה בבגט עם ביצה, טונה, תפוח אדמה ומגוון סלטים - 18 שקל.
כתובת: היהלום 1, נתניה
שעות פתיחה: א'–ה' 6:00–16:30, ו' 6:00–14:00
קפה פיינברג
קפה פיינברג שוכן בבית היסטורי עם חצר יפהפייה המהווה תפאורה נעימה ליושבים במקום. הלחמים נאפים מדי יום בתנור עתיק. אנחנו ממליצים להזמין את כריך הדג - דג לבן צלוי על הפלנצ'ה עם איולי לימון כבוש, ירקות ותערובת עשבי תיבול טריים. מוגש בחלה לצד סלט ירוק - 68 שקל.
כתובת: ז'בוטינסקי 34 חדרה
שעות פתיחה: א'-ה' 9:00–23:00, ו' 8:00–13:00
המעדנייה
המעדנייה היא מקום משפחתי בבעלות בני הזוג ותושבי המושב גל וליאור ברק. מוכרים כאן גבינות איכותיות בעבודת יד, לחמים שנאפים במקום, רטבים וממרחים תוצרת בית, ירקות כבושים ותבשילים. הסנדוויצ'ים, עם זאת, גונבים את ההצגה. אנחנו ממליצים להזמין את הסנדוויץ' הקובני – נקניק שינקן מעושן, גבינת צ'דר מותכת, חמאה מתובלת, חרדל, מלפפון חמוץ ובצל סגול בתוך ג'בטה עם תוספת גבינה כחולה - 52 שקל.
כתובת: מתחם ביתנ'ס, מושב ביתן אהרון, מחלף חבצלת, כביש החוף
שעות פתיחה: א'-ה' 8:00–20:00, ו' 8:00–15:30
פאמפאס
פאמפאס היא מסעדת כריכים דרום-אמריקאית. יש כאן תפריט מצומצם אך איכותי. כל הסנדוויצ'ים מוגשים בלחם פרנה או בטורטיות הנאפות במקום. אנחנו אהבנו הכי את מנת פאמפאס פורטבלו (טבעוני) - פטריות פורטבלו על הפלנצ'ה בלחם פרנה רך עם ירקות ורטבים לבחירה. מוגש עם צ'יפס ושתייה - 57 שקל.
כתובת: המיסב 2, יבנה
שעות פתיחה: א'-ה' 23:45-9:00, ש' 23:45-18:00
גוזל וציונה
הדוכן המיתולוגי פועל כבר מעל ל-50 שנה. מוכרים כאן אוכל פועלים פשוט וטעים כמו חומוס, פיתות, פלאפל ושקשוקה, אבל גולת הכותרת של המקום היא הכריך המיתולוגי שקשוקפלאפל - כיכר לחם עם שקשוקה ופלאפל בפיתה נימוחה עם טחינה וצ'יפס - 35 שקל.
כתובת: המכבים 29, פתח תקווה
שעות פתיחה: א'-ה' 9:00–2:00, ו' 8:00–14:45.
דוכן הסנדוויץ' הטוניסאי של חיים בוקובזה
הדוכן נוסד לפני כמעט 50 שנה בשוק רמלה על ידי אביו של חיים בוקובזה, חנון בוקובזה. סוד הקסם כאן טמון ברטבים הסודיים. הלחמנייה טרייה ומתוקה, ובתוך המנה תקבלו טונה, סלט ירקות, רסק פלפל (שמכינים מדי יום במקום), לימון מבושל, ביצה קשה, צלפים ותפוח אדמה - 18 שקל.
כתובת: אסתר המלכה 2, רמלה
שעות פתיחה: א'-ה', ש' 9:00–18:00
אביהו
בשווארמת אביהו אומנם מתמחים בבשר מיושן ועופות, שאותם מכינים בתנור הג'וספר, אבל הכוכב האמיתי כאן הוא דווקא כריך השווארמה הטבעונית: נתחי כרוב צלויים בשמן זית ותיבול מיוחד בתוך פיתה אוורירית, עם טחינה, ירקות צלויים וסלט קצוץ - 35 שקל.
כתובת: המדע 8, רחובות
שעות פתיחה: א'-ה' 23:00-11:00, ו' 16:00-11:00, ש' 20:00–00:00
רחל בשדרה
"רחל בשדרה" הוא דוכן סנדוויצ'ים קטן ומלא בכל טוב של רחל בן אלול, מתמודדת "מאסטר שף" בעבר. מומלץ להזמין כריך "רחוב בוקאדו": גבינה כחולה ורוקפור, חמאת כמהין, רוקט, כרוב, נענע, אשכולית אדומה, תפוז, גאודה, מרמלדת חבוש, קרפצ'יו סלק מפוחם בשום ודבש, קרם לימון, צימוקי שרי, פסטו פיסטוק, פרמז'ן חריף וגרידת לימון - 61 שקל.
כתובת: שדרות בן מימון 28, ירושלים
שעות פתיחה: א'-ה' 8:00–23:00, ו' 8:00–14:00
פפיטוס
שלושה עולים צעירים מוונצואלה ומקולומביה פתחו דוכן אוכל רחוב בשוק מחנה יהודה עם ניחוח של אמריקה הלטינית. בתפריט מגוון מנות שאפשר להזמין בלחם או בטורטייה. אנחנו הכי אהבנו את מנת "לה בומבה": טורטייה עם רצועות קורנדביף, סלמי איטלקי, ביצת עין, ירקות, גוואקמולי ומיונז שום - 37 שקל.
כתובת: אגריפס 117, ירושלים
שעות פתיחה: א'–ד' 12:00–23:00, ה' 3:00-12:00, ש' 20:00–1:00
באגט הפעמון
"באגט הפעמון" הוקם לפני 30 שנה על ידי שלושה אחים ירושלמים, שחלמו למכור לציבור הרחב את אותם הסנדוויצ'ים הטעימים שאימם הכינה להם לבית הספר כשהם היו קטנים. בראשית דרכו, "באגט הפעמון" עמד ברחוב עמק רפאים בקרוואן קטן. עם השנים המקום גדל וצבר קהל לקוחות נאמן, בעיקר בזכות כריך הדגל, בגט מעורב ירושלמי - 49 שקל.
כתובת: הר מיכוור 2, מעלה אדומים
שעות פתיחה: א'-ד' 10:00–1:00, ה' 10:00–4:00, ו' סגור, ש' 21:30–2:00
הפסאז'
"הפסאז'" הנמצאת בפסאז' הוותיק של שדרות מתמחה בהמבורגרים ובכריכי בשר כבר כמעט 20 שנה. מומלץ להזמין את "הכריך של אמא לביאה": עוף בבישול ארוך בניחוח שווארמה, עם בצל מטוגן וטחינה בלחם ג'בטה עשוי בעבודת יד, 46 שקל.
כתובת: הנשיא 11, שדרות
שעות פתיחה: א'–ה' 11:30–23:00, ש' 18:15–23:45
סבא ג'בטו
סבא ג'בטו הוא מוסד קולינרי ידוע ומוכר בבאר שבע. המסעדה מתמחה בהכנת ג'בטות גורמה ובשרים המיושנים במקום וברטבים מתוצרת עצמית. אנחנו הכי אהבנו את כריך האווז הנועז: נתחי חזה אווז המוקפצים עם בצל מטוגן ומוגשים בג'בטה עם מיונז, חסה, מלפפון כבוש, עגבניות שרי וממרח חצילים - 47 שקל.
כתובת: רסקו סנטר, התקווה 8, באר שבע
שעות פתיחה: א'–ה' 10:30–23:00, ו' 11:00–15:00, ש' 19:30–23:00
סנדוויץ' בר
התפריט של סנדוויץ' בר האשדודי מלא באופציות בשריות כגון שווארמה עסיסית, סטייק אנטרקוט, שיפודים על האש, מנות מוקפצות, חזה עוף על הפלנצ’ה ועוד. הכריכים מוגשים בבגטים טריים הנאפים במקום מדי בוקר. אנחנו ממליצים להזמין מנת עגל בבאגט - נתחי עגל מוקפצים ברוטב סויה וסצ'ואן עם ירקות העונה, מוגשים עם שלל סלטים וממרחים - 40 שקל.
כתובת: מרכזון י"א, כנרת 5, אשדוד
שעות פעילות: א’-ה’ 11:00–00:00, ש' מצאת שבת עד חצות
הכנענייה
במדרשת בן גוריון שבלב המדבר שוכנת לה פנינה קולינרית שהיא גם מעדנייה וגם בית קפה. אפשר לשבת בגינת המסעדה הפסטורלית ולאכול מגוון של כריכי בשר, גבינות, דגים ומאפים טריים. אנחנו הכי אהבנו את כריך הקרואסון הממולא בגבינות מנצ'גו ומוצרלה עם ירקות - 36 שקל.
כתובת: מדרשת בן גוריון, שדה בוקר
שעות פתיחה: ב'–ה' 8:00–15:00, ו' 8:00–14:00
הטוסטיקריספי
הטוסטיקריספי באופקים הוא דוכן מזון מהיר שמוכר טוסטים קריספיים במיוחד, וגם המבורגרים וג'בטות ממולאות בסוגים שונים של בשרים וממרחים. אנחנו ממליצים להזמין את הטוסט נקניק – מיקס קצבים של רוסטביף ואווז בתוספת ביצת עין, פטריות ואבוקדו – 30 שקל.
כתובת: שדרות הרצל 39, אופקים
שעות פתיחה: א'-ד', ו' 12:00–1:30, ה' 12:00–4:30, ש' 18:00–2:45
דוביל'ה
דוביל'ה הוא מזנון במרכז אילת שבו תמצאו מגוון רחב של סנדוויצ'ים בבאגט או בפיתה הנאפים במקום. תוכלו לבחור בין שניצל, רוסטביף ואנטרקוט מתובל. אם אתם מעדיפים מנה צמחונית, תוכלו לבחור בסנדוויץ' חצילים מטוגנים ועוד. אנחנו אהבנו במיוחד סנדוויץ' נקניקיות מרגז פיקנטיות מונחות בפיתה ומלאות בסלטים וברטבים - 39 שקל.
כתובת: דרבן 150, אילת
שעות פתיחה: א'-ה' 11:00–3:00, ו' 11:00–15:00, ש' 18:00–3:00
לחם ברויטמן
לחם ברויטמן ("ברויטמן" ביידיש זה איש לחם) היא מאפיית לחמים מסורתית שבה אופים לחמי מחמצת בלבד. המאפייה הוקמה על ידי יובל זיו בשנת 2014, אבל ההיסטוריה המשפחתית של אפיית הלחמים החלה עוד בתחילת המאה הקודמת עם סבא של יובל, שהיה בעל מאפייה בפולין. הכריך הכי מומלץ ומיוחד כאן הוא כריך תותים ומסקרפונה, המכיל גבינת מסקרפונה, תותים, אגוזי מלך, דבש, מייפל, שמן זית, טחינה, נבטי צנונית ומלח-ים אטלנטי - 28 שקל.
כתובת: אלמוגים 17, אילת
שעות פתיחה: א' -ה' 7:00–19:30, ו' 7:00–15:00
עומר'ס
עומר'ס הוא סנדוויץ'-בר אילתי של השף טל הרשקוביץ. המקום עתיר ביצירתיות, הן במנות והן בעיצוב המסעדה (בסגנון רטרו צבעוני של שנות ה-80). בעיני רבים, הסנדוויצ'ים כאן נחשבים ל"ארוחות שף בכריך", והם מגיעים במגוון סוגי לחמים כגון פרנה, חלה ולחמי מחמצת. מומלץ להזמין את כריך "תהילת עולם" (הצמחוני של תהילה) - כרובית, פטריות ואספרגוס, שזיפים, טחינה, טרשי וסלט עגבניות בלחם פרנה - 47 שקל.
כתובת: שדרות התמרים 26, אילת
שעות פתיחה: א'-ה' 22:00-12:00