"רבים לא אוהבים את הפוליטיקה הישראלית, אבל אוהבים אוכל ישראלי"
כוהנת האוכל היהודי, ג'ואן נייתן, חוזרת לביקור בישראל ולא מאמינה כמה שינויים עבר המטבח הישראלי במהלך השנים; בראיון היא מסבירה על טרנדים באוכל יהודי וגם יש לה תשובה למי שטוען שהישראלים תפסו בעלות על המטבח הערבי-פלסטיני. "לפני שישראל אהרוני נסע לחו"ל וחזר עם טעמים מהמזרח, ולפני שאיל שני פתח את אוקיינוס, אנשים בישראל לא חשבו שאוכל זה נושא חשוב"
לכוהנת האוכל היהודי, העיתונאית ומחברת ספרי הבישול האמריקאית ג'ואן נייתן, יש פרספקטיבה עמוקה בכל הנוגע לישראל: בשנות ה-70 היא התגוררה בארץ ועבדה כעוזרת של ראש העיר המיתולוגי של ירושלים, טדי קולק.
בעקבות החוויה הזאת היא מיד התיישבה וכתבה ספר בישול ייחודי לאותה תקופה שנקרא "הטעמים של ירושלים", ספר שתיאר את המציאות הקולינרית של עיר הבירה באותן שנים. חשוב לזכור שאז הדיבור על אוכל מזרח תיכוני, אוכל ערבי-שאמי ואוכל ישראלי היה רחוק מאוד ממה שהוא עכשיו. אסף גרניט עדיין לא נולד, ומסעדת מישלן בפריז של שף ישראלי שמביא את הטעמים של עיר הבירה של ישראל לעולם הגדול הייתה אז רק בגדר מדע בדיוני.
אבל למרות הקולינריה הצנועה שזכינו לה באותן שנים, הספר של נייתן זכה להצלחה יוצאת דופן, והוא למעשה היה שער הכניסה שלה לעולם האוכל וסימן עבורה את המשך הקריירה שלה כעיתונאית אוכל, כותבת של ספרי בישול ובעיקר חוקרת של עולם הבישול היהודי.
"הדלי'ס בניו יורק זה ענף בגסיסה. נכון שיש כאלה שאוהבים עדיין ללכת למסעדת כץ המיתולוגית בניו יורק ולאכול סנדוויץ' פסטרמה טוב, אבל אנשים חושבים על הבריאות שלהם ופחות רוצים את האוכל הזה. זה אוכל לא עדכני, אנשים התעייפו מזה והם כבר לא רוצים את זה"
עכשיו, היא שוב בישראל, והארץ שלנו נראית לה שונה מאוד מזאת שהיא מתארת בספרה המיתולוגי: "פעם מישהו אמר לי שישראל היא כמו כל מדינה, רק שהיא פשוט מדינה שמתקדמת בקצב מהיר יותר מכל מדינה אחרת בעולם. אני חושבת שהוא צודק לגמרי", היא אומרת, "בכל מקום בישראל רואים מנופים, בנייה ובעיקר מרגישים את החדשנות ואת הרצון לנוע קדימה.
"מבחינה קולינרית, בשנות ה-70 האוכל הטוב היה בבתים של האנשים. היו מעט מסעדות, ויכולת למצוא ברחוב בעיקר חומוסיות, פלאפל ואוכל רחוב פשוט. היו כמה מסעדות שבהן התרכזו העיתונאים, עובדי המדינה והדיפלומטים שבאו לביקור בעיר, אבל באופן כללי זה היה רחוק מאוד ממה שיש היום. אני זוכרת שהנרי קיסינג'ר בא לביקור בעיר, והוא אמר שבמדינה עם 2.5 מיליון אמהות יהודיות הוא היה מצפה שהאוכל יהיה טעים יותר".