גולן ועמית ויטמן מקיבוץ אפיק שברמת הגולן מאמינים כי אין עצב שפחמימות ריקות לא יכולות ליצוק לתוכו מעט נחמה. לפני כמה שבועות הגשימו בני הזוג חלום קטן והקימו מאפייה.
1 צפייה בגלריה
yk14110609
yk14110609
גולן ועמית ויטמן
(צילום: אפי שריר)
ביחד השניים קמים בכל בוקר מוקדם מוקדם, מכינים בצק, נותנים לו לתפוח ויוצרים לחמניות, בייגלה ופיתות בשלל סוגים וסגנונות. "זה עשה לנו חמוץ וכואב בלב שהמקום הזה, הגולן הכל כך יפה ושמח, שאנחנו כה אוהבים, חווה את המלחמה, ולכן החלטנו דווקא עכשיו לפתוח את המאפייה ולא חיכינו לימים יפים יותר", מסבירה עמית.
החלום להקים מאפיית לחמים "כמו פעם" תפח אצלם במשך שנתיים, מאז הגיעו עם שני ילדיהם ממרכז הארץ לקיבוץ והקימו בו את ביתם. בשבוע שעבר נפצע גולן ברגלו במהלך אימון של כיתת הכוננות שבה הוא משרת במילואים – במקביל לעסק המשפחתי שרק הוקם. עכשיו הוא מחכה לרגע שיוכל לשוב אל התנור הלוהט. "כיף לנו לקבל את התגובות האוהבות ולדעת שהצלחנו ליצור פה משהו שמשמח לבבות בימים לא פשוטים", הוא מסכם.
פורסם לראשונה: 00:00, 10.10.24