שתף קטע נבחר

 

שלושה מתכונים עם דגים וסופר פוד

סופר-פיש: אצבעות סלמון במגוון ציפויים, פילה סלמון בקרסט על טרטר בטטה ובקצ'וי אסיאתי וגם דג אינטיאס מאודה בלימון וצ'ילי: שלושה מתכונים למנות קלות להכנה של דגים בשילוב מזונות על

אצבעות סלמון במגוון ציפויים

מתכון של מוסה (משה) יוסף

 

המצרכים (ל-4 מנות):

4 פרוסות סלמון, חתוכות לשתיים ומפולטות

מיץ מלימון אחד

2 כפות סילאן

1כפית פפריקה

1/2 כפית כורכום

1/2 כפית פלפל מקאלף (פלפל שחור מצרי)

3 כפות שמן זית

1 שן שום כתושה

2 כפות מים

קורט מלח

לציפוי -

1/4 כוס שומשום לבן או מלא

או

1/4 כוס פיצוחים מרוסקים (קשיו, שקדים, אגוזים, פיסטוקים - מה שאוהבים)

או

1/4 כוס עלים קצוצים (פטרוזיליה, כוסברה, עלה נענע)

 (צילום: חנן דיאמנט) (צילום: חנן דיאמנט)
(צילום: חנן דיאמנט)
 

אופן ההכנה:

  1. משרים את הדגים במיץ לימון ומלח במשך 15 דקות, ושוטפים היטב. 
  2. מערבבים את מרכיבי התיבול, ומורחים היטב על הדגים.
  3. מצפים כל חתיכה בציפוי שבוחרים, ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות טורבו במשך כ-20 דקות, עד להזהבה.

* מומלץ להגיש את המנה לצד כדורי בטטה, אפונים וברוקולי מאודים או תלתלי סלק.

 

 

פילה סלמון בקרסט על טרטר בטטה ובקצ'וי אסיאתי

מתכון של צחי מויאל: מנה מזינה שמשלבת בין חום לקור

 

המצרכים (ל-6 מנות):

200 גר' פילה סלמון שלם (עדיף שיהיה טרי)

150 גר' שקדים מולבנים פרוסים, לא קלויים

100 גר' גרעיני דלעת

100 גר' גרעיני חמנייה

1 כפית שום, כתוש

1/2 כוס תערובת ירוקים (בזיליקום, עירית ופטרוזיליה קצוצים דק דק)

4 כפות שמן זית

מלח גס

פלפל גרוס

קמצוץ שאטה גרוסה

2 כפות סילאן

1 כפית עלי טימין טריים

לבקצ'וי -

3 בקצ'וי

1/2 כוס רוטב סויה

3 כפות רוטב צלי מתוק

100 גר' בוטנים גרוסים

1 כף סילאן

1 כפית ג'ינג'ר

לטרטר בטטה -

1 כוס קוביות בטטה קטנות

1 כף שמן

1 כף חומץ תפוחים

מלח, פלפל

2 כפות עירית קצוצה

 (צילום: חנן דיאמנט)
(צילום: חנן דיאמנט)

אופן ההכנה:

  1. שמים את הדג בתבנית מרופדת בנייר אפייה. יוצקים מעל שמן זית, ומתבלים במלח, פלפל, טימין ושום.
  2. מפזרים מעל את הפיצוחים, מעט שאטה, עשבי תיבול ואת הסילאן ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 5 דקות. מורידים את טמפרטורת התנור ל-170מעלות וממשיכים לאפות משך 15 דקות. 
  3. מכינים את הבקצ'וי - בסיר רחב מחממים מים וכפית מלח, ומבשלים את הבקצ'וי במשך דקה בערך. לאחר הבישול מעבירים למי קרח כדי להפסיק את הבישול ולשמור על הצבע.
  4. מכינים את הרוטב - במחבת חמה עם מעט שמן זית, מקפיצים קלות את הבוטנים. מוסיפים את יתר החומרים, ומביאים לרתיחה. מבשלים במשך כ-5 דקות עד למיזוג וצמצום הטעמים.
  5. מכינים את טרטר הבטטה - קולפים וקוצצים את הבטטה לקוביות קטנות, ומעבירים לקערה. מוסיפים עירית קצוצה ואת חומרי הטעם, מערבבים וממתינים כ-3 דקות לספיגת טעמים.
  6. הגשה - שמים בצלחת כף מטרטר הדלעת, ומסדרים מעל את הדג ואת הבקצ'וי. יוצקים מעל את הרוטב ומגישים.

 

דג אינטיאס מאודה בלימון וצ'ילי

מתכון של שרי שפילמן

 

המצרכים:

דג טרי בגודל בינוני (כל דג איכותי יתאים)

2-3 למון גראס מעוכים

לרוטב -,

2 כוסות ציר

3 כפות רוטב דגים

3 כפות מיץ ליים או לימון

1/2 כפית מלח

2 כפות מי שום כבוש   

למים בסיר האידוי -

3 שורשים כוסברה, מעוכים

2-3 למון גראס, מעוכים

3-5 עלי קפיר ליים

3-5 גבעולי כוסברה 

תוספות לדג - 

1 ראש שום כבוש או רגיל (ניתן לרכוש שום כבוש בחנויות אסייתיות)

3-4 שורשי כוסברה, קצוצים

3-5 פלפל צ'ילי אדומים וירוקים, חתוכים לטבעות

1 לימון, חתוך לטבעות דקות 

לקישוט -

עלי סלרי

עלי נענע

עלי כוסברה 

 (צילום: חנן דיאמנט) (צילום: חנן דיאמנט)
(צילום: חנן דיאמנט)
 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הדג - חורצים בדג מרווחים של 3-5 ס"מ, ושמים בחריצים את הלמון גראס.
  2. מכינים את הרוטב - מערבבים את המרכיבים עד לקבלת תערובת מאוחדת, ומניחים בצד. למי שקשה עם החמצמצות של הרוטב, ניתן להוסיף לו מעט סוכר. 
  3. מאדים את הדג - בכלי אידוי מרתיחים את המים יחד עם הכוסברה, הלמון גראס ועלי הקפיר ליים. מוסיפים פנימה את הדג, ומאדים במשך 10 דקות בדיוק עם מכסה סגור.
  4. בתום האידוי מסירים את המכסה ומפזרים על הדג שום, שורש כוסברה קצוץ, פלפל צ'ילי קצוצים, עלי סלרי ופרוסות לימון.
  5. יוצקים את הרוטב על הדג, סוגרים את סיר האידוי וממשיכים לאדות במשך 2 דקות בלבד.
  6. מכבים את האש, ומקשטים בעלי כוסברה ועלי נענע. מגישים מיד.  

 

המתכונים באדיבות עמיתי "חבר", והופקו במסגרת פרויקט "SUPER חבר" בהובלת השף עומר מילר, במטרה להנגיש את מזונות העל לקהל הרחב.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: חנן דיאמנט
דג אינטיאס מאודה בלימון וצ'ילי
צילום: חנן דיאמנט
מומלצים