שלושה מתכונים עם דגים וסופר פוד
סופר-פיש: אצבעות סלמון במגוון ציפויים, פילה סלמון בקרסט על טרטר בטטה ובקצ'וי אסיאתי וגם דג אינטיאס מאודה בלימון וצ'ילי: שלושה מתכונים למנות קלות להכנה של דגים בשילוב מזונות על
אצבעות סלמון במגוון ציפויים
מתכון של מוסה (משה) יוסף
המצרכים (ל-4 מנות):
4 פרוסות סלמון, חתוכות לשתיים ומפולטות
מיץ מלימון אחד
2 כפות סילאן
1כפית פפריקה
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית פלפל מקאלף (פלפל שחור מצרי)
3 כפות שמן זית
1 שן שום כתושה
2 כפות מים
קורט מלח
לציפוי -
1/4 כוס שומשום לבן או מלא
או
1/4 כוס פיצוחים מרוסקים (קשיו, שקדים, אגוזים, פיסטוקים - מה שאוהבים)
או
1/4 כוס עלים קצוצים (פטרוזיליה, כוסברה, עלה נענע)
אופן ההכנה:
- משרים את הדגים במיץ לימון ומלח במשך 15 דקות, ושוטפים היטב.
- מערבבים את מרכיבי התיבול, ומורחים היטב על הדגים.
- מצפים כל חתיכה בציפוי שבוחרים, ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות טורבו במשך כ-20 דקות, עד להזהבה.
* מומלץ להגיש את המנה לצד כדורי בטטה, אפונים וברוקולי מאודים או תלתלי סלק.
פילה סלמון בקרסט על טרטר בטטה ובקצ'וי אסיאתי
מתכון של צחי מויאל: מנה מזינה שמשלבת בין חום לקור
המצרכים (ל-6 מנות):
200 גר' פילה סלמון שלם (עדיף שיהיה טרי)
150 גר' שקדים מולבנים פרוסים, לא קלויים
100 גר' גרעיני דלעת
100 גר' גרעיני חמנייה
1 כפית שום, כתוש
1/2 כוס תערובת ירוקים (בזיליקום, עירית ופטרוזיליה קצוצים דק דק)
4 כפות שמן זית
מלח גס
פלפל גרוס
קמצוץ שאטה גרוסה
2 כפות סילאן
1 כפית עלי טימין טריים
לבקצ'וי -
3 בקצ'וי
1/2 כוס רוטב סויה
3 כפות רוטב צלי מתוק
100 גר' בוטנים גרוסים
1 כף סילאן
1 כפית ג'ינג'ר
לטרטר בטטה -1 כוס קוביות בטטה קטנות
1 כף שמן
1 כף חומץ תפוחים
מלח, פלפל
2 כפות עירית קצוצה
אופן ההכנה:
- שמים את הדג בתבנית מרופדת בנייר אפייה. יוצקים מעל שמן זית, ומתבלים במלח, פלפל, טימין ושום.
- מפזרים מעל את הפיצוחים, מעט שאטה, עשבי תיבול ואת הסילאן ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 5 דקות. מורידים את טמפרטורת התנור ל-170מעלות וממשיכים לאפות משך 15 דקות.
- מכינים את הבקצ'וי - בסיר רחב מחממים מים וכפית מלח, ומבשלים את הבקצ'וי במשך דקה בערך. לאחר הבישול מעבירים למי קרח כדי להפסיק את הבישול ולשמור על הצבע.
- מכינים את הרוטב - במחבת חמה עם מעט שמן זית, מקפיצים קלות את הבוטנים. מוסיפים את יתר החומרים, ומביאים לרתיחה. מבשלים במשך כ-5 דקות עד למיזוג וצמצום הטעמים.
- מכינים את טרטר הבטטה - קולפים וקוצצים את הבטטה לקוביות קטנות, ומעבירים לקערה. מוסיפים עירית קצוצה ואת חומרי הטעם, מערבבים וממתינים כ-3 דקות לספיגת טעמים.
- הגשה - שמים בצלחת כף מטרטר הדלעת, ומסדרים מעל את הדג ואת הבקצ'וי. יוצקים מעל את הרוטב ומגישים.
דג אינטיאס מאודה בלימון וצ'ילי
מתכון של שרי שפילמן
המצרכים:
דג טרי בגודל בינוני (כל דג איכותי יתאים)
2-3 למון גראס מעוכים
לרוטב -,
2 כוסות ציר
3 כפות רוטב דגים
3 כפות מיץ ליים או לימון
1/2 כפית מלח
2 כפות מי שום כבוש
למים בסיר האידוי -3 שורשים כוסברה, מעוכים
2-3 למון גראס, מעוכים
3-5 עלי קפיר ליים
3-5 גבעולי כוסברה
תוספות לדג -1 ראש שום כבוש או רגיל (ניתן לרכוש שום כבוש בחנויות אסייתיות)
3-4 שורשי כוסברה, קצוצים
3-5 פלפל צ'ילי אדומים וירוקים, חתוכים לטבעות
1 לימון, חתוך לטבעות דקות
לקישוט -
עלי סלרי
עלי נענע
עלי כוסברה
אופן ההכנה:
- מכינים את הדג - חורצים בדג מרווחים של 3-5 ס"מ, ושמים בחריצים את הלמון גראס.
- מכינים את הרוטב - מערבבים את המרכיבים עד לקבלת תערובת מאוחדת, ומניחים בצד. למי שקשה עם החמצמצות של הרוטב, ניתן להוסיף לו מעט סוכר.
- מאדים את הדג - בכלי אידוי מרתיחים את המים יחד עם הכוסברה, הלמון גראס ועלי הקפיר ליים. מוסיפים פנימה את הדג, ומאדים במשך 10 דקות בדיוק עם מכסה סגור.
- בתום האידוי מסירים את המכסה ומפזרים על הדג שום, שורש כוסברה קצוץ, פלפל צ'ילי קצוצים, עלי סלרי ופרוסות לימון.
- יוצקים את הרוטב על הדג, סוגרים את סיר האידוי וממשיכים לאדות במשך 2 דקות בלבד.
- מכבים את האש, ומקשטים בעלי כוסברה ועלי נענע. מגישים מיד.
המתכונים באדיבות עמיתי "חבר", והופקו במסגרת פרויקט "SUPER חבר" בהובלת השף עומר מילר, במטרה להנגיש את מזונות העל לקהל הרחב.