שתף קטע נבחר

 

מתכוננים לט"ו בשבט: שוק טלה ביין ופירות מיובשים

חג האילנות, שיתקיים השנה בסוף השבוע, הוא סיבה טובה מספיק להכין תבשיל חגיגי לארוחת השבת, הכולל שלל פירות מיובשים

 (   ) (   )
 

שוק טלה צלויה עם יין ופירות מיובשים

המצרכים: 

1 שוק טלה, ללא עצם

טימין

מלח, פלפל

10 בצלצלי שאלוט, שלמים וקלופים

8 שיני שום

16 משמשים מיובשים

12 אפרסקים מיובשים

12 תאנים מיובשות

10 תמרים מזן מג'הול, ללא חרצנים

2 כוסות גרגרי חומוס 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

לרוטב -

3 כפות שמן זית

2 כוסות יין אדום יבש

1/3 כוס דבש

2 כפות סוכר חום

1/3 כוס חומץ בלסמי

2 כפות רוטב סויה מתוקה

1/2 1 כפות רכז עגבניות

2 מקלות קינמון

3 עלי דפנה

1 כפית כורכום

2 שיני ציפורן

1/2 כפית אגוז מוסקט

קליפה מגוררת מתפוז אחד

 

אופן ההכנה:

  1. מתבלים את הטלה בטימין, מלח ופלפל. מחממים את השמן במחבת, וצולים את הנתח מכל הכיוונים.
  2. בתבנית מערבבים את כל מרכיבי הרוטב. מעבירים את שוק הטלה לתבנית, ויוצקים עם מצקת את הרוטב עליו.
  3. מסדרים מסביב לבשר את הבצלים, הפירות היבשים, השום וגרגירי החומוס.
  4. מכסים את התבנית בנייר כסף, ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-120 מעלות במשך שעתיים. מדי 1/2 שעה מוציאים את התבנית, ויוצקים מהרוטב על הבשר.
  5. לאחר הצלייה מוציאים את הבשר לצלחת הגשה, ואת הרוטב מצמצים במחבת. יוצקים את הרוטב המצומצם על הבשר, ומגישים.

 

המתכון באדיבות שי צוקרמן, שף מסעדת "Legend", במלון "דיוויד טאואר"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מתכון לשוק טלה ופירות מיובשים
מומלצים