מרשימים ולא מתאמצים: 4 מתכוני טאפאס מהירים
מארחים ולא בטוחים מה להגיש? השף עומר מילר מציע להכין טאפאס מושקעים בקלי קלות, שיעשו עבורכם את העבודה
ברוסקטה של עדשים ובטטה צלויה על מלח גס
המצרכים:
1 בגט, פרוס לפרוסות
2 בטטות
1 ק"ג מלח גס
1/2 קופסת עדשים שחורות
2 כפות בצל ירוק, קצוץ
2 כפות שמן זית
2 כפות מיץ לימון
100 גר' פטה כבשים
אופן ההכנה:
- מכינים את הבטטות - מפזרים מלח גס על תבנית אפייה, מניחים עליו שתי בטטות וצולים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות כשעה, או עד לריכוך.
- קולפים את הבטטות, וקוצצים גס.
- מכינים את העדשים - מערבבים בקערה עדשים, בצל ירוק, שמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל.
- בוזקים שמן זית על פרוסות הבגט, וצולים קלות במחבת חמה.
- הגשה - על כל בגט מניחים מעט בטטה וכף עדשים מתובלות. מניחים על הכל מעט גבינת פטה, ומגישים.
כף שעועית שחורה עם עגבניות ועירית
המצרכים:
5 עגבניות, מרוסקות
1 כף חומץ שרי
1 כף מיץ לימון
1 בצל סגול, קצוץ דק מאוד
1 מלפפון, קצוץ דק מאוד
1 כף מירין
3 כפות שמן זית
1 קופסת שעועית שחורה, מסוננת
4 כפות עירית, קצוצה
1 פלפל אדום חריף, פרוס לטבעות
אופן ההכנה:
- מערבבים את כל המצרכים, פרט לפלפל החריף ולשעועית השחורה. מתבלים וטועמים.
- יוצקים ממרק העגבניות בכף או בכלי הגשה אישי, שמים עליו שעועית שחורה ופרוסת פלפל אדום חריף, ומגישים.
סלט שעועית לבנה עם סרדינים כבושים
המצרכים:
1 חבילת שעועית לבנה, מסוננת
3 כפות חומץ שרי
1 בצל סגול
2 עגבניות טריות, מרוסקות בפומפייה
200 גר' קופסת שימורים של קוביות עגבניות
1 לימון סחוט
5 כפות שמן זית
1 פלפל חרוק חריף
1/2 כוס פטרוזיליה, קצוצה
10 סרדינים, מפולטים ונקיים
1 שקית מלח גס
1 כפית קליפת לימון, מגוררת
1 כף טימין
אופן ההכנה:
- מכינים את הסלט - שמים בקערה את כל מרכיבי הסלט. מערבבים, ומתבלים במלח ופלפל (רצוי להכין את הסלט כ-1/2 שעה לפני ההגשה).
- מכינים את הסרדינים - על תבנית שטוחה בוזקים מלח גס. מסדרים את הסרדינים על המלח, מפזרים לימון וטימין ובוזקים עוד מלח. משאירים את הסרדינים במלח למשך 20 דקות.
- מוציאים את הסרדינים. מנקים ושוטפים קלות.
- הגשה - מסדרים את הסלט בקערה יפה, ועליו מניחים את הסרדינים.
סלט גרגירי חומוס חמצמץ עם גבינת המאירי
המצרכים:
1 חבילת גרגירי חומוס, מסוננים
2 בצלים, קצוצים
3 בצלים ירוקים, קצוצים
5 שיני שום, קצוצות
"פילה" משני לימונים (גרידה של הקליפה בלבד)
1 כוס פטרוזיליה, קצוצה
1/3 כוס נענע, קצוצה
1/2 כוס שמן זית
1/3 כוס מיץ לימון
2 כפות אריסה
1 כוס זיתים ירוקים, מגולענים
1 כף כמון
1 כף כורכום
200 גר' גבינת המאירי
מלח, פלפל שחור טחון טרי
אופן ההכנה:
- מערבבים את כל החומרים בקערת ערבוב גדולה.
- משירים בצד למשך כשעה לספיגת טעמים.
- מעבירים לצלחת, ומגישים.
המתכונים באדיבות השף עומר מילר עבור המותג הקולינארי "מאסטר שף"