שתף קטע נבחר

 

ישראל אהרוני: שיפודי טלה עם מניפת תפוחי אדמה

רעבים למנה מיוחדת? השף ישראל אהרוני מגיש מתכון פשוט של שיפודי כבש עם תפוחי אדמה אפויים שתוכלו להכין בקלות בבית

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

 

שף ישראל אהרוני (צילום: יח"צ) (צילום: יח
שף ישראל אהרוני(צילום: יח"צ)
 

שיפודי כבש ותפוחי אדמה אפויים

המרכיבים: 

1 ק"ג שוק טלה, חתוכה לקוביות

12-8 עגבניות שרי

10 בצלי שאלוט, חצויים

למשרה -

1/4 כוס שמן זית

1/4 כוס מיץ לימון

קליפת לימון מגוררת מלימון אחד

1/2 כפית שבבי צ'ילי

4 שיני שום, קלופות

עשבי תיבול (כוסברה, פטרוזיליה, בזיליקום)

מלח, פלפל גרוס

למניפות תפוחי האדמה -

12 תפוחי אדמה לאפייה

שמן זית

מלח גס, פלפל גרוס

24 עלי דפנה

 (צילום: תום ברטוב) (צילום: תום ברטוב)
(צילום: תום ברטוב)
 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים היטב את מרכיבי המשרה ויוצקים על הבשר, העגבניות והשאלוט ומשרים למשך שעה. משחילים את הבשר, העגבניות והשאלוט על שיפודים.
  2. משמנים פלאנצ'ה במעט תרסיס שמן זית, וצולים את השיפודים במשך 2 דקות.
  3. מכינים את תפוחי האדמה - פורסים את תפוחי האדמה לפרוסות דקיקות לרוחבם, אבל לא עד הסוף. מטפטפים על תפוחי האדמה שמן זית, מלח ופלפל. נועצים בתוך כל תפוח אדמה 2 עלי דפנה, וצולים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כשעה.
  4. הגשה - מגישים את השיפודים לצד תפוחי האדמה.

 

"אהרוני 2 גו"- משודרת בימי שישי בשעה 18:50 בערוץ 10

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: תום ברטוב
שיפודי כבש ותפוחי אדמה בתנור
צילום: תום ברטוב
מומלצים